Звезди зад каузата на деца от рискови групи

Футболен турнир в Балчик бе посветен на толерантността
2
Звезди зад каузата на деца от рискови групи
Снимка: Соник Старт

В периода от 25 до 30 юни в Балчик се проведе футболен турнир под мотото "За по-добър старт", посветен на каузата за толерантност. Събитието се организира за пета поредна година от социалната организация "Соник Старт", за да акцентира върху необходимостта от преодоляване на предразсъдъците в обществото и подкрепи равния старт на деца от различни рискови групи.

Първият ден на турнира започна с концерт на площада пред Общината, където официални гости, деца, фенове и отбори застанаха рамо до рамо зад значимата кауза. Програмата продължи с музикално участие на „Отбора на сърцето“.

DJ Дончо, Боби Ваклинов, Играта, Лео, Монти, Петя Алекса, Моисей, Спенс и Skiller прегърнаха идеята и взривиха сцената със своите изпълнения. Децата очакваха с нетърпение звездите, като щурмуваха подиума и така станаха част от музикалната програма.

Спортният журналист Добри Атанасов и Илонка Костадинова – представител от екипа на "Соник Старт", бяха водещи на официалното откриване на събитието.

Патронът на събитието – Николай Ангелов, кмет на Балчик, и Миглена Маркова-Господинова приветстваха тържествено всички, като споделиха своята радост от постигнатото през годините и убеждението, че победата е възможна и тя се случва именно чрез приятелството и подадената ръка.

„Отборът на сърцето“ се включи и по-късно вечерта, но този път на терена на толерантността в състав: Лео, Играта, Монти, Дончо, Спенс, Skiller, Пацо, Кристиян Милатинов, Станислав Райчев, Бебо Халваджиян, Мартин Зафиров, Младен Василев и Янко Узунов на стадион „Градски“, където се изигра и първият демонстративен мач с домакините от ФК „Черноморец“ Балчик.

Двата отбора показаха много качествени изпълнения на зеления килим. Брилянтни изяви на вратите на двата отбора имаха Лео Бианки и кмета на община Балчик – Николай Ангелов, който също бе част от играта.

В следващите дни футболния турнир продължи със срещи на деца и ветерани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
КОРЕКЦИЯ преди 4 години
Вместо ник, на постинг 1, исках да напиша: "НаД 70 г. рискова група"
1
0
 
4
 
! Отговори
На70 г. РисковаГрупа преди 4 години
са българчетата. През първите 45 г. от този период, повечето деца на етнически българи биваха избутвани на втора и трета линия, за да минат напред без да полагат усилия всякакви биологични единици, чиито татковци са си издействали да бъдат в привилегирована група. В повечето случаи, тези татковци бяха станали тъмночервени едва след 09.09.1944. С предимства и всевъзможни бонуси бяха и децата и младежите от малцинствата.През този период много българчета изгубиха основното си право - да се родят.