Опасна жега! Какво да правим при топлинен удар

Ето какво може да помогне срещу високите температури
Обновена: 5 юли 2019 18:38 | 5 юли 2019 18:38, Дарена Найденова
3
Опасна жега! Какво да правим при топлинен удар
Снимка: Pixabay

Температурите бавно започват да се покачват с всеки изминал ден и вече в страната наближават 40 градуса. С наближаването на един от най-топлите месеци в годината – август, хората трябва да са подготвени, че термометрите трайно ще се задържат над 30 градуса.

В такива периоди на телефона за спешна медицинска помощ периодично постъпват сигнали за хора, които са пострадали от жегата и най-често симптомите са свързани с топлинен удар. Независимо от възрастта, трябва да обърнете внимание на опасно високите температури и да се предпазите от тях.

Ето всичко, което трябва да знаете за топлинния удар и как да се предпазите от него.

Топлинният удар или още наричан слънчев удар, е състояние, в което телесната температура достига нива, които са вредни за организма. Човек може да пострада, когато прекарва твърде много време на слънце в най-топлите часове от деня.

Причината е, че тялото се дехидратира и се получава т. нар. "топлинна умора". В следствие на това, тялото спира да се поти, което означава, че то не може да се охлажда само. Резултатът – топлинен удар.

Как да се справите с топлинния удар четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
Пийте повече студен айрян ба,не бира.Носете винаги водъ с вас,и не яжте сладко.Аба туй гражданята сте големи лиглювци ба.Най убавото на жегите е че жените ептен са разголия.Кък ги не,е срам незнам.Едно времи такиа работи няаше.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По бай Тошево време нямаше такива жеги!! Съсипаха я тази държава
1
0
 
3
 
! Отговори
Самозащита преди 4 години
При топлинен удар веднага отвърнете с ляво кроше, десен ъперкът и серия в стомаха, след това можете да седнете спокойно да ударите 2-3 студени бири.