Замесена ли е Кралицата в бягството на Хая от дубайския шейх?

Според източници красавицата търси помощ от британския монарх
6 юли 2019 13:42, Нели Христова
34
Замесена ли е Кралицата в бягството на Хая от дубайския шейх?
Снимки: Reuters

Точно срещу двореца Кенсингтън стои едно прекрасно имение. Има си частен път, заобиколен от огромни дървета. Пред него се намира най-скъпата британска улица. Това е дворецът "Грийн". На пръв поглед – пълна идилия за някой милионер. Но зад бронираното стъкло се разиграва драмата на една жена.

След като избяга от дубайския шейх Ал Маткум, принцеса Хая се озова в Лондон. Сега тя се крие именно зад тези бронирани стъкла, а след като документи за "битка в съда“ бяха подадени от съпруга й, източници на BBC разкриват, че Хая се "страхува за живота си“.

В цялата тази история като сценарий от филм се оказва замесена и кралица Елизабет II.

Нейно Величество е близка както с шейх Ал Маткум, така и с неговата красива съпруга. Сега тя е в много деликатна позиция, защото в последните месеци преди да се разиграе драмата Елизабет II се е радвала на компанията, както на принцесата, така и на един от най-богатите хора на Земята.

Двойката, която се е нагърбила с "най-скъпото бракоразводно дело в историята“, е наела най-известните адвокати във Великобритания. Ал Маткум е наел Хелън Уорд, която помага на Гай Ричи да се разведе с Мадона, а принцеса Хая наема Фиона Шакълтън, адвокатката, която разделя принц Чарлс с принцеса Даяна.

Британските медии се страхуват, че Елизабет II ще бъде грубо въвлечена в драмата, тъй като познава Ал Маткум изключително добре. Нейно Височество обича конете, а шейхът е собственик на най-голямата организация за състезания с коне, които са и негова слабост. Двамата се срещнаха на събитие преди две седмици, ала принцеса Хая не беше с него. Като една от най-коментираните двойки досега те бяха почти неразделни.

Но от другата страна стои семейството на Хая, с което кралицата също е изключително близка. Най-вече с нейния баща – починалия през 1999 година крал на Йордания Хюсеин. Принцесата е и полусестра на сегашния крал Абдула II. По-рано тази година Хая също се среща с Елизабет II без присъствието на съпруга си – на по чаша чай в замъка Уиндзор.

Красивото имение, точно срещу двореца Кенсингтън, е притежание на принцеса Хая и съпруга й. Те го купуват миналата година за 85 хил. паунда. Източниците твърдят, че тя е пристигнала в къщата с онези 31 милиона евро, които задига от шейха, за да започне нов живот. Но въпреки че от дете тя има добре установена връзка с Великобритания и винаги е казвала, че е "наполовина британка", полицията там едва ли ще я предаде на дубайските власти, Хая се страхува, че ще бъде отвлечена. За това нейните близки приятели я съветват да напусне двореца "Грийн".

Ето тук бива намесена кралица Елизабет II. Според редица източници, след като Хая осъзнава, че не е в безопасност в двореца "Грийн", тя търси убежище в една от резиденциите на кралицата. Тя дори би могла да намери начин да се скрие и в Бъкингамския дворец. Ако това наистина е вярно, то британското кралско семейство рискува да бъде опозорено заради факта, че прекъсва дългогодишната си традиция да не се меси в чуждите драми. Дубай е част от Обединените Арабски Емирства, които са ключови британски съюзници в Персийския залив.

От 20 дни никой не е виждал принцеса Хая. Социалните мрежи, в които принцесата е изключително активна, не са били обновявани от февруари. Единственият признак за живот пред двореца "Грийн" е една кола, пълна с охранители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой го интересува.
4
4
 
14
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Боко, пардон Брюксел какво казва по случая?
3
2
 
27
 
! Отговори
милю преди 4 години
Абе Нелке няма ли да спреш да слагаш във всяка статия това твоето "ала". Ти официална статия ли пишеш или стихотворение. Ама много си оригинална бе, като всичките ти колеги от тоя сайт.
2
7
 
17
 
! Отговори
хммм преди 4 години
тия от кралското семейство са чисто зло. Само я погледнете тази вдясно, прилича на лешояд с тоя изкривен врат.
1
1
 
60
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 4 години
Имение за: 85 000 Лири ???... за толкова пари не може да се купи и гараж в Лондон :))Да се коригира !