Замесена ли е Кралицата в бягството на Хая от дубайския шейх?

Според източници красавицата търси помощ от британския монарх
6 юли 2019 13:42, Нели Христова
34
Замесена ли е Кралицата в бягството на Хая от дубайския шейх?
Снимки: Reuters

Точно срещу двореца Кенсингтън стои едно прекрасно имение. Има си частен път, заобиколен от огромни дървета. Пред него се намира най-скъпата британска улица. Това е дворецът "Грийн". На пръв поглед – пълна идилия за някой милионер. Но зад бронираното стъкло се разиграва драмата на една жена.

След като избяга от дубайския шейх Ал Маткум, принцеса Хая се озова в Лондон. Сега тя се крие именно зад тези бронирани стъкла, а след като документи за "битка в съда“ бяха подадени от съпруга й, източници на BBC разкриват, че Хая се "страхува за живота си“.

В цялата тази история като сценарий от филм се оказва замесена и кралица Елизабет II.

Нейно Величество е близка както с шейх Ал Маткум, така и с неговата красива съпруга. Сега тя е в много деликатна позиция, защото в последните месеци преди да се разиграе драмата Елизабет II се е радвала на компанията, както на принцесата, така и на един от най-богатите хора на Земята.

Двойката, която се е нагърбила с "най-скъпото бракоразводно дело в историята“, е наела най-известните адвокати във Великобритания. Ал Маткум е наел Хелън Уорд, която помага на Гай Ричи да се разведе с Мадона, а принцеса Хая наема Фиона Шакълтън, адвокатката, която разделя принц Чарлс с принцеса Даяна.

Британските медии се страхуват, че Елизабет II ще бъде грубо въвлечена в драмата, тъй като познава Ал Маткум изключително добре. Нейно Височество обича конете, а шейхът е собственик на най-голямата организация за състезания с коне, които са и негова слабост. Двамата се срещнаха на събитие преди две седмици, ала принцеса Хая не беше с него. Като една от най-коментираните двойки досега те бяха почти неразделни.

Но от другата страна стои семейството на Хая, с което кралицата също е изключително близка. Най-вече с нейния баща – починалия през 1999 година крал на Йордания Хюсеин. Принцесата е и полусестра на сегашния крал Абдула II. По-рано тази година Хая също се среща с Елизабет II без присъствието на съпруга си – на по чаша чай в замъка Уиндзор.

Красивото имение, точно срещу двореца Кенсингтън, е притежание на принцеса Хая и съпруга й. Те го купуват миналата година за 85 хил. паунда. Източниците твърдят, че тя е пристигнала в къщата с онези 31 милиона евро, които задига от шейха, за да започне нов живот. Но въпреки че от дете тя има добре установена връзка с Великобритания и винаги е казвала, че е "наполовина британка", полицията там едва ли ще я предаде на дубайските власти, Хая се страхува, че ще бъде отвлечена. За това нейните близки приятели я съветват да напусне двореца "Грийн".

Ето тук бива намесена кралица Елизабет II. Според редица източници, след като Хая осъзнава, че не е в безопасност в двореца "Грийн", тя търси убежище в една от резиденциите на кралицата. Тя дори би могла да намери начин да се скрие и в Бъкингамския дворец. Ако това наистина е вярно, то британското кралско семейство рискува да бъде опозорено заради факта, че прекъсва дългогодишната си традиция да не се меси в чуждите драми. Дубай е част от Обединените Арабски Емирства, които са ключови британски съюзници в Персийския залив.

От 20 дни никой не е виждал принцеса Хая. Социалните мрежи, в които принцесата е изключително активна, не са били обновявани от февруари. Единственият признак за живот пред двореца "Грийн" е една кола, пълна с охранители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Влезте в някой английски сайт и ще прочетете, че имението струва 85 милиона, и че е намесен британски телоохранител в бяганети й.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кралицата без всякакво съмнение е замесена във всяка една тъмна афера по света
23
0
 
17
 
! Отговори
bocko преди 4 години
отивам да си купя и аз един дворец за 85000 лири, че много ми стана интересна статията и да гледам от първия ред драмите
22
0
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Първо писаха, че принцесата поискала убежище в Германия. Сега пък е в Англия - срещу Бъкингамския дворец. Хептен се объркахме. Иначе интересна историйка. Първо бягат дъщерите му, после една от жените му. К'во им се случва в двореца, че така са се разбягали?! Явно не им е лесно там на жените. И, моля, поправете си грешката, уважаеми журналисти - 85 хил. паунда за имение в Лондон... хихихи...
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"не знам кой би я предал тогава пръв, така на прима виста, служителя(лката) в паспортния отдел"С толкова пари можеш да бъдеш който си искаш. Ще влезнеш дрипав като сирийски бежанец (скоро и ирански може да е), включително може и под предлог "политически преследван" въшкap някакъв си. И тук ще ти извадят лична карта срещу подкуп, щото и без друго се говори, че го правят. А тия в паспортна даже няма да знаят кой си. За тях си "бежанеца, дето даде 1500 лева" (примерно толкова).
20
1
 
1
 
! Отговори
а преди 4 години
До Анонимен 20Е да бе ама... В момента, в който се раздуха работата, гейм оувер. В смисъл, не знам кой би я предал тогава пръв, така на прима виста, служителя(лката) в паспортния отдел, кольо коляча от същото село, гинка из губенова, случаен човек, решил да те прецака. Сложно е в БГ.
19
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше дошла да се скрие на вилата на село, никой нямаше да разбере даже. С такива пари, щехме да подхвърлим някой лев в паспортна служба да и изфабрикуват документи като бежанец на друго име, че даже и статут на постоянно пребиваващ. И щеше да си живурка спокойно сред природата. Щех да и купя и 4-5 кокошки да си отглежда в двора. Не яде cвинско сигурно, иначе можеше и една кoчинка да и скова с 2 пpaceнца вътре. Ама в Европа може и да прояде. По молове иска тяяяя и да се фръцка наляво-надясно.
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 6 от преди един часКакво се лиготиш бе? Ти кога си бил жена на шейх (или ти се иска)?Да и се помогнело било човешко, а? Там било ужас и за принцесите?!Като ги държат така изкъсо, как тая е успяла чак в Новопакистания да иде? Да не би да се е телепортирала? Тия от Дубай да не би да си нямат служби за сигурност, та тая сега се намира в англия? Сигурно с камила и през пустинята е отишла до там.Аман от задръстени глави, бе! Мътят нещо аланглетата, ама да видим.
17
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
85 000!? Му ха ха ха ха...Една къща извън Лондон струва 200-300 000.Да не са почнали британците да продават на прИмоция?
16
0
 
25
 
! Отговори
M преди 4 години
не!Джеймс бонд е замесен!
15
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
oх боже, така притеснено ми стана около тази кралска ситуация, незнам какво да правя, как да помага??? казвайте!!
14
2
 
35
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Айде сега да върне камилите от зестрата на баща и.
13
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
85 хиляди за имение? В Лондон и кеннеф не можеш да си купиш за тия пари хехе
12
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С много пари е избягала Хая - 31 млн евро са си пари дори за дубайски шейх. Ако беше за някалко хилядарки въпроса нямаше да я търси, той си има още три жени.
11
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой, взима ли заплата за подобно писание ?!:))))))))))))
10
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А стига бе - днесбеге се опитва да направи интрига между кралските семейства на Великобритания и ОАЕ. Сериозна работа. Особено като отчетем, че кралските семейства стават и лягат с днесбеге."Според източници"... Какви източници бе, днесбеге? От кой кралски двор са ви източниците? Днесбеге - царе... пардон, кралете на фейк нюз.
9
5
 
12
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
До АнонименДа попитам само какво нечовешко и противно има, да помогнеш на една жена да избяга от Дубай и да се скрие? Май не си много насяно какво е да си жена там, пък било и принцеса. Тролската ти тъпотия няма граници. Смърдиш! Това ти е работата - да смърдиш!
8
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като го гледам тоя .....И камилите му ще избягат скоро.Мухахаххахааааа
7
4
 
29
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Бетер турски сапунен сериал!
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Където има някаква мизерийка, нещо нечовешко, нещо противно- там няма какво да питаш дали има намеса на кралския двор! Там е ясно, че има намеса и се пита в задачата, какво цели двора с тази си намеса.Ко стана с онези, Скрипал, дето ги отровиха с най-силната отрова на земята ? А, да! Умйря им котката и папагала- от глад и жажда, милите.Наглосакски лицемери! Ей това е точната дума за тия рептили.

Спонсорирани публикации