Кой е по-по-най? Фестивалите Коачела и Гластънбъри в люта битка

По какво се различават двете събития?
4
Кой е по-по-най? Фестивалите Коачела и Гластънбъри в люта битка
Снимка: Pixabay

Веднага щом времето започне да се затопля, музикалните фестивали се появяват на сцената на събитията. Американците си имат Коачела, а великобританците – Гластънбъри. Тези двата са най-големите и най-посещаваните музикални концерти в света. На тях феновете имат възможност да видят своите идоли и да се насладят на невероятно шоу под звездите.

Коачела се провежда в началото на април в Калифорния. Събитието включва изпълнения от много музикални жанрове, включително рок, поп, хип-хоп и електронна музика. Историята му датира още от 1993 г., когато рок групата Pearl Jam решава да направи концерт на открито, за да бойкотират местата, които са контролирани от известна компания за разпространение на билети.
 
Така се ражда и идеята за фестивал на открито, където да се събират известни музикални звезди. През април 2001-а Коачела се провежда само в един ден, но на следващата година, поради огромния интерес, шоуто е удължено с още ден. В момента известността му толкова се е разраснала, че той започва да се провежда в три последователни уикенда, а стойността на билетите е около 429 долара.
 
Фестивалът в Гластънбъри, от своя страна, се смята за най-големият музикален фестивал в света. Състои се от 26 до 30 юни. Провежда се за първи път през 1970-а, когато се събират 1500 хипита в млечна ферма. Тогава цената на билета е един британски паунд, а посетителите получават безплатно мляко.
 
На следващата година на сцената се появяват Дейвид Боуи и Джоун Байез, а публиката вече е 12 000 души. Входът е безплатен. През 1979 г. Гластънбъри става тридневен, а билетите струват 5 лири. В момента пропускът ви за всички дни на фестивала ще струва около 312 долара.
 
Още за "битката" между двете световни събития, четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Готино преди 4 години
На мен ми е мечта да отида на Burning Man.. :)
2
0
 
4
 
! Отговори
a преди 4 години
А за Fyre фестивала две думи, това е най-великото, заклевам се, язък, че изпуснах да си купя билет хаха.
1
0
 
10
 
! Отговори
Готино преди 4 години
Срамота е Варна да няма един нормален стадион,който да може да поеме големи мачове или концерти на звезди от световен мащаб поне веднъж годишно..