Догадките започнаха: Сезон 4 на Stranger Things ще намеси... "Чернобил"?

Потребител в Reddit публикува странна, но логична теория
Обновена: 14 юли 2019 20:25 | 14 юли 2019 20:25, Нели Христова
27
Догадките започнаха: Сезон 4 на Stranger Things ще намеси... "Чернобил"?
Снимка: Netflix

След шокиращият финал на Stranger Things много въпроси остават неотговорени. И макар Netflix все още да не е обявил, че ще финансира четвърти сезон, създателите на сериала, братята Дъфър, вече знаят какво ще се случи в продължението.

"Чувството в следващия сезон ще е много по-различно. Но това е правилният път и сме много развълнувани, да ви го покажем“, споделят те.

Макар сериалът да продължава да се развива в малкото градче Хоукинс, Индиана, този път в картинката се намесиха и външни лица – "злите руснаци“, които успяват да освободят чудовището Демогоргон.

Братята Дъфър не отричат, че руснаците ще продължат да играят голяма роля в историята на Ел и нейните приятели. Също така разкриват, че четвърти сезон може да излезе от рамката на Хоукинс.

Това е всичко, което самите режисьорите разкриват за сега за следващия сезон. Самите те признават, че имат още работа, да завършат цялата история.

Но един потребител в Reddit, с никнейм Gamer_Nation, вече има идея и тя звучи доста правдоподобно. Той твърди, че сезон четири на Stranger Things може би ще включва взрива в ядрената централа "Чернобил“.

За тези от вас, които още не са гледали сериала – следват огромни спойлери.

Руснаците не просто освобождават Демогоргон, но те са и най-големите злодеи. Заради тях, Ел и семейство Байърс напускат дома си и заминават далеч от Хоукинс, а Хопър вероятно е мъртъв. В последните секунди, точно след надписите, има допълнителна сцена, която се развива не къде да е, а в Русия.

Това, че следващият сезон може да се развива отчасти във Федерацията не доказва напълно, че Борис Шчербина ще вземе участие в приключенията на децата от Stranger Things, но теорията на Gamer_Nation звучи още по-правдоподобно след тази разбивка:

Сезон 1 се развива през зимата на 1983 година, около Коледа.
Сезон 2 е през есента на 1984 година, по времето на празника Хелоуин.
Сезон 3 показва лятото на Ел и приятелите й през 1985 г. и приключва в Деня на независимостта.

Ако следваме логиката, то сезон 4 трябва да се развива през пролетта на 1986 година, най-вероятно около Великден или пролетната ваканция. Какво още се случва през пролетта на 1986 година? Избухването на "Чернобил“ - 26 април 1986 г.

В сезон 3, доктор Оуенс казва, че руснаците ще направят нещо, което ще изглежда познато на обществото, за да предотвратят някой да търси нещо свръхестествено в случващото се. Това провокира въпроса: "Избухва ли реакторът в "Чернобил“ или Ел участва в битката на живота си?“

Но колкото и да съвпада времевата линия, Netflix едва ли ще опита да адаптира такава голяма човешка трагедия в свръхестественото си шоу.

Разбира се, Stranger Things се опитва да навее тази носталгия по 80-те, но да покажеш раждането на Кока Кола и манията по „Ловци на духове“ е едно, а да създадеш измислена история, за да обясниш едно глобално бедствие – съвсем друго.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: теорияNetflixRedditStranger Things
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Love_Stranger_Things
25
0
 
4
 
! Отговори
Love_Stranger_Things преди 4 години
Дано някак Хопър да е жив ,защото мисля че няма да е толкова интересно без него,но въпроса ми е кога ще пускат4-ти сезон надявам се да не е Декември 2020
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно 4-ти сезон няма да го гледам...пак изсмукана боза от пръстите..
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се сдържаха да намесят лошите руснаци... Аман. Вече и по детските хоръри
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не се включат сцени от бомбардировките над Хирошима и Нагазаки?
21
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То не беше, Супер мен, Батмен, Железния човек, Супер гърл, Тор, Хората Х, Спайдър мен, Зомбита, Вампири... Талъсъми и т.н. и т.н...САЩ - Изкуствено създадена държава от множество народи и етноси, но без история, национални герои, дори митове и легенди...САЩ е "Дърво без корен"!Държава с нарастващо социално, етническо, религиозно, културно напрежение и сегрегация.
20
0
 
0
 
! Отговори
Това е за Търново .. преди 4 години
Да си му кажа ...
19
0
 
1
 
! Отговори
Триста работи са: преди 4 години
Балдир дето ти му казваш иначе, тая планета е живо същество и поражда живи същества ... отново и отново. Балдир отдавна е мъртъв, и умира на всеки 14 години отново ... човешката подигравка и номера са го убили. Сега е останал само човек като след война ... А тука има и други фактори ... Който и ще да съм ... Имам свободната воля да не вярвам в триста глупости .... Или седемстотин глупости и да не ме пасат като овца, а да живея свободен от всякакви вярвания, който не са реални ... А са илюзии ..
18
0
 
0
 
! Отговори
Хубав ден желая .... преди 4 години
И аз ....
17
0
 
0
 
! Отговори
Ти ми казваш ... преди 4 години
Вярваш в Христа, аз ти казвам, че нищо от това не си видял, нищо от това не се е случило, искам да ти кажа, че като умра има къде да отида както всички в Лайфстриима в потока на живота , като всички живи същества на тоя свят ... заради нещо нехристиянско, огледай се и виж, че са само на хартия. Ще ти кажа и друго енергията не се губи само променя формата си... И да нямам къде да отида какво да се покая ли, да се изповядам ли? Ад ли? Не знаеш ти какво е ад !!! Ела и виж ...
16
15
 
9
 
! Отговори
11 преди 4 години
"За тези от вас, които още не са гледали сериала следват огромни спойлери."Мбуаахахаха, вие сте завършени ***. Всъщност, къв е тоя неизвестен сериал?
15
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито съм го гледал, нито ще го гледам, както всички останали промивки като се почне от Хари Петър та се стигне до всичките им зомби драми.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Че не са ли баш "тийновете" с мустаците. А и момчетата са набор 02, 03 ... Ако играят тийнове, ще са на си в точната възраст.
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сериалчето кърти, ама липсата на субтитри е покрътителна .... В смисъл, аз ще им ги адвам, ако ми дадът ... Ама . ... Да еааа и нефликса
12
12
 
4
 
! Отговори
Митко-любопитко преди 4 години
Колко ли трябва да си зле с горния етаж , за да се зомбираш с таквиз измишльотини ?!Всъщност няма много за чудене, като се вижда каква огромна армия от промивачки на мозъци са се включили за да рекламират друга промивачка на мозъци !
11
8
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
Каква радиация ръси? Доказателства? Или пак в някой руски форум ги бистрите тия работи с колегите от космическите сили на русия и дарт вейдър ..
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А няма ли да намесят Фукушима ? Вече години,реакторите бълват радиация и ни капак ни кожух ни покритие някакво . Барем станиол да бяха хвърлили .Или ще чакат 28-30 години да спре реакцията . Гробовно мълчание !
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Ама броят ,колко Авангарди ,Циркони,Сармати ,Пересвети имат ,а ? И плюят през рамо !
8
4
 
6
 
! Отговори
да преди 4 години
сигурно за това САЩ трепери от страх от Русия.. защото Русия не се брояла:))))))
7
0
 
6
 
! Отговори
nikonik преди 4 години
Е-гаси, очаква се Чернобил 2 сезон, руски сериал за Чернобил и този сериал за Чернобил....