Храни, които не трябва да държим на едно и също място

Погрижете се за по-дългата им свежест
2
Храни, които не трябва да държим на едно и също място
Снимка: Pixabay

Когато пазаруваме, не мислим как след това да подредим продуктите си вкъщи. Просто слагаме всичко в количката и се насочваме към касата. След това ги поставяме в хладилника без да помислим дали това е правилният начин.

Всъщност, решението ви е грешно, тъй като някои храни не трябва да бъдат държани на едно и също място. Понякога това предизвиква по-бързо разваляне или намаляване на хранителните стойности. Хубаво е да им отделите отделни хладилни рафтове, за да запазите свежестта им за по-дълго време.
 
Краставици
 
Те трябва да бъдат оставени сами на някое хладилно ниво. Ако бъдат складирани с пъпеши, банани или домати, започва да се отделя газът етан, който ускорява узряването. Краставиците са много чувствителни към него и по този начин те започват да омекват. Затова трябва да им намерите място, където ще бъдат далече от тези плодове и зеленчуци, за да може да им се наслаждавате по-дълго време.
 
Тикви и ябълки
 
Ако обичате често да похапвате тези плодове, по-добре ги дръжте на различни места вкъщи. Ябълките могат да развалят вкуса на тиквата и да ускорят процеса на разваляне. Най-добре складирайте тиквите си на температура от 10-12 градуса, за да може да ги хапвате дори и след 6 месеца.
 
Кои други продукти трябва да държите отделно, четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли да пиатм авТУРката на статията КОЛКО хладилника има в къщи???Ти луда ли си , ***?!Ако живееш в подземия с много помещения ние имаме по една къща 400-500 квадрата на Ривиерата с по един хладилник и един фризер.КАК да я разделя храната като е 100кг поне?!?!
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е етан! Етанът принадлежи към алканите и има формула C2H6. Става дума за фитохормона етилен с формула C2H4.

Спонсорирани публикации