Мери Майър – любовницата на Кенеди, която ЦРУ убива?

Тя е застреляна година след смъртта на президента
6 авг 2019 07:20, Нели Христова
28
Мери Майър – любовницата на Кенеди, която ЦРУ убива?
Снимка: Wikipedia

Докато Мери Майър си вървяла спокойно край река Потомак, близо до студиото й в Джорджтаун, два куршума слагат край на живота й. И повдигат много въпроси, най-големият от които – ЦРУ ли уби любовницата на Кенеди?

Родена като Мери Пинчот, тя била орисана да живее бляскав живот. Родителите й били аристократите Амос и Рут Пинчот, а животът й се въртял около яздене на коне, дебютантски балове и образование в някои от най-елитните университети.

По време на последната година на Мери в училище сестра й Розамунд се самоубила. Това съсипало баща им Амос, тъй като тя била любимото му дете. Той потърсил утеха в чашката, а през 1944 година умрял от пневмония. За да запълни липсата на бащината фигура, Мери започнала да кръжи винаги около властни мъже.

Нейните съученици и колеги от университета я описват като харизматична и популярна. Когато завършила колежа Васар, Мери станала репортер за списание Mademoiselle. Но кариерата й останала на заден план, когато се омъжила за ветерана от Втората световна война, писател и възпитаник на Йейл, Корд Майър. Те имали две деца, а Мери им се отдала напълно.

Когато семейството се преместило в Кеймбридж, Масачузетс, Мери открива новата си страст – рисуването. Но успявала да му отдели малко време, тъй като вината по време на бейби бума, чукала на вратата на всяка майка, която избирала интересите си пред децата.

Две години по-късно съпругът й Корд е нает от зараждащата се разузнавателна агенция ЦРУ. Той играел главна роля в опитите за покушение над много световни лидери, които били заподозрени в комунистическо дело, както и в проникването в културни организации, за да ограничи левите идеи. Той също така подслушвал цивилни граждани и експериментирал с LSD върху нищо неподозиращи обекти. А заради новата му работа, семейството му трябвало да се премести още веднъж. Този път във Вирджиния.

Корд и Мери започнали да се отдалечават – той се фокусирал върху кариерата си в ЦРУ, а тя – върху рисуването. Той живеел в света на Бонд и Хемингуей, а тя – в този на Хелън Франкенталър. Когато синът им е убит на улицата пред дома им, двамата се отдалечават още повече. Две години по-късно се развеждат.

Мери започнала да се движи в кръговете на артисти и журналисти. Джон Кенеди и съпругата му Джаки били нейни съседи и, разбира се, приятели. Рисувала все повече и повече и се отдавала на афери. Агентите на ЦРУ често се въртели около нея и новата й любов - Кенет Ноланд.

Отношенията и между тях били напрегнати – ходели на терапия, а Мери дори експериментирала с LSD. Но в края на 50-те двамата се разделили. А няколко години по-късно, в началото на 60-те, Кенеди се превърнал в нещо повече от приятел за нея. Мери Майър станала поредната любовница на американския президент.

Тя го посещава в Белия дом между 1961 и 1963 година. В повечето случаи – когато Джаки е извън града. Докато е с нея, президентът има връзка и с мафиотската принцеса Джудит Кембъл. Кенеди също така крои антикомунистически планове с несигурни връзки с ЦРУ, които завършват с Кубинската ракетна криза.

През 1963 година, президентът е убит. Година по-късно и Мери е застреляна. Връзката й както с Кенеди, така и с ЦРУ, прави изненадващата й смърт изключително подозрителна. Убиецът й, Рей Кръмп, е арестуван малко след това, но неговият защитник е напълно сигурен, че той не е истинският престъпник. Според описанието на свидетелите, извършителят бил много по-висок. Кръмп е освободен, само за да извърши още няколко престъпления.

Още по-подозрително е, че Мери е убита малко след като Комисията Уорън публикува доклада си върху убийството на Кенеди. Шушукания и клюки тръгнали из Вашингтон – едни твърдели, че мистериозни агенти са подтикнали Кръмп да отиде на мястото, където убил Мери, а други – че ЦРУ били замесени.

Втората версия е потвърдена от факта, че дневникът на Мери изчезва. Някои твърдят, че приятелите й помогнали на ЦРУ като го изгорили. Други вярват, че той е скрит някъде и все някога ще изплува, за да хвърли светлина около живота и смъртта й.

Днес Мери Майър е забравена. Нейното изкуство е потънало дълбоко в прахта, почти изчезнало. Картините й не могат да бъдат разгледани нито в онлайн пространството, нито в галериите на живо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
0
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Тази статия може да се нарече любопитна,защото в нея няма никакъв намек,че Путин е виновен за убийството на тази жена!?Комисията Уорън е установила -Ли Харви Осуалд е убиецът на Кенеди!?Ако се поровим в описаните доводи,ще открием едно поразително нещо-приемане за истини на абсолютно невероятни неща и нагло отричане на очевидни!?Както и сега се прави от някои западни политици!?Да припомня някои неща-раните по тялото указват за 3 стрелци,приета е абсурдна траектория на 1 куршум, вместо 3 и н.
21
0
 
0
 
! Отговори
реалист преди 4 години
глупости ....пълначи на думи...
20
0
 
4
 
! Отговори
MICHELIN UPTIS преди 4 години
ФБР - убива лоши блондинкиЦРУ - убива големите гадиниПЕНТАГОНА - затрива/създава СВЕТОВЕНашите тайни агенти да не мислите, че играят карти? Има ли заповед...
19
0
 
0
 
! Отговори
IBM FAKE NEWS преди 4 години
ЦРУ са НИКОЙ. Те са просто изпълнители в една огромна машина. Всичко се диктува от ПЕНТАГОНА.
18
1
 
1
 
! Отговори
ннн преди 4 години
Кенеди реши, че може да диктува...Пентагона изгражда нова империя извън нашата слънчева система. Това продължава вече десетки години. Имат космически кораб, който е с размерите на футболен стадион. През годините двигателите му бяха подменяни. В момента ползва технология, която въобще не ползва ракетно гориво.Всяка година изчезват най-големите учени. Никъде няма да чуете журналистическо предаване по тази тема. Няма статии... нищо!!!Извънземни няма!!! Има хуманоидна раса, която населява пове
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това е статия за да надушат някой който е против цру!! но аз съм за!!! да живеят ве4но!!ве4на слава!!
16
0
 
9
 
! Отговори
М да преди 4 години
Питънката е за да не се расърди окупационата американска власт. Не възможно ЦРУ да убива хора.Ако беше нещо за Русия щеше да е със сигурност без въпросителна.Елемнтарна пропаганда.ЦРУ е виновна за хиляди политически убийства и теросистиични актове по целият свят. Особено ЮАДа не говорим за атнетаите в европа (операция Гладио)
15
1
 
2
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
*** статия!
14
0
 
10
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
Преди да пишете за забравеното и изкуство, консултирайте се поне с Wikipedia"Творчеството ѝ се счита за част от Университетската цветна школа във Вашингтън и е представено в Панамериканската съюзна изложба в Музея на модерното изкуство в Буенос Айрес"
13
2
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
То па Жаклин Кенеди е била стока. Любовница на Онасис и дори не се е криела. Абе били са семейство за чудо и приказ.
12
3
 
10
 
! Отговори
до Изненадан преди 4 години
Питанката в този случай е излишна, но това e стар и елементарен журналистически трик. Въпросителен знак след заглавието от една страна поддържа интереса, а в същото време липсата на категоричност намалява възможността засегната (евентуално) страна да търси успех при завеждане на дело.
11
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12. А бе човек, каква Русия те тресе тук, като става въпрос за любовница на Кенеди? Или като Мирча Кришан на времето - каквото и да го питат, той говори за краставицата. Аман от платени и крайно ограничени ***!
10
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
E, в Русия организират масови арести - 600 - 1000 човека и почват да ги превъзпитават...
9
1
 
10
 
! Отговори
Изненадан преди 4 години
Що за заглавие с питанка накрая?! Нас, вашите читатели, ли питате? Аз по-скоро очаквам да ме информирате с проверена информация, а не да ми задавате въпроси в тая медия .... нали ако може?
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
демокрация приятелсвобода свобода и незнаеш кога ще те гръмнат свободно
7
1
 
26
 
! Отговори
бай Тошо преди 4 години
По принцип цру не убиват, сигурно са били лошите руснаци
6
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето ви истинските командващи в САЩ ( а и не само там).Това са едни мъже и жени с големи и криви носове, увиснали уши и рядко нечистолътни и телесно и духовно. После се кланяйте на тая измислена държава и се напъвайте да ходите там.
5
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не може да са от ЦРУ, те такива работи не правят. Те убиват само лошите... е, може пък да е била много лошо момиче.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поискала огънче и леко се навела, тази тьотка + Кенеди невъзможно
3
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За кво ни занимавате с разни парцалани.