Учен доказа евреин ли е Адолф Хитлер. Каква е истината?

Нацистите дълго време се опитват да я прикрият
6 авг 2019 19:15, Нели Христова
140
Учен доказа евреин ли е Адолф Хитлер. Каква е истината?
Снимка: Flickr

През 1930 година Ханс Франк открива доказателства, че дядото на Хитлер е бил евреин. Той живеел в домакинството, където баба му работела.  Но Франк е екзекутиран на Международния военен трибунал, а проучването му е публикувано 7 години по-късно.

Много хора отхвърлят твърденията в него и го заклеймяват като лъжа. Авторът Николас вон Прерадович дори „открива“ доказателства, които свидетелстват, че в Грац, Австрия, по времето, когато е роден бащата на Хитлер Алоис Шиклгрубер, евреи не са живели.

Ала възможно ли е думите на Франк да са истина? Напълно вероятно.

Според историка  д-р Леонард Сакс, дядото на фюрера наистина е бил евреин, а нацистите са направили всичко по силите си да прикрият тази кръвна връзка. Според доказателствата бабата на Хитлер е имала дете от евреин, който по това време е живеел в Грац, Австрия.

Историкът разравя архивите на Австрия от 18 век години и открива, че наистина е имало добре утвърдена общност от евреи в Грац още преди 1850 година. Той доказва още, че Прерадович бил ревностен нацист, който се почувствал обиден от факта, че някой предполага, че Хитлер е имал еврейска жилка.

"Винаги съм си мислил това – нео-нацистите се чувстват обидени, че Хитлер е имал дядо евреин, защото мразят евреите. А евреите също се чувстват обидени, че фюрерът е имал дядо евреин, защото мразят Хитлер“, обяснява доктор Сакс.

"Но сега вече е минало достатъчно време от падането на Третия Райх, за да се запитаме не какво е обидно и какво не е, а какво значи това за възприемането ни на Адолф Хитлер и Холокоста“, пише той в Journal of European Studies.

Бабата на Хитлер, Мария Анна Шиклгрубер, която родила баща му Алиос, била обикновена работничка, която живяла в беден селски район в Австрия. Не се знае много за живота й преди да навърши 42 години. Тогава ражда и бащата на Хитлер все още неомъжена.

Мария Анна така и не разкрива кой е бащата на Алиос. В акта си за раждане той е записан като „неясен“. След това се жени за Йохан Георг Хидлер, който припознава момчето и се приема за официалния баща на дядото на фюрера Третия райх.

Едва когато враговете на Хитлер се усъмнили в кръвната му линия, миналото на майка му изплувало наяве.

Опозицията не пропускала да спомене, че дядото на фюрера бил евреин, за да дразни нацистите, за които „чистата кръв“ била толкова важна.

През 1931 година самият Хитлер поръчал на SS да разследва слуха, който бил плъзнал. А след това поръчва Рудолф Коппенщайнер да публикува подробно родословно дърво на потеклото му през 1937 г., което да показва, че всичките му предци са австрийци и германци.

Но след като Йохан Георг Хидлер признава Алиос за свой син, името му е записано в сертификата за раждане на мястото на „неясен“. За нацистите това било достатъчно доказателство, че Хитлер нямал нищо общо с евреите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Докторът на Хитлер му давал опиати 🤣🤣🤣. Ако му беше давал опиати, Адолф спокойно щеше да си лежи без да буйства много. Пълни глупости пишете. Давал му е различни стимуланти на амфетаминова основа като Pervitin (вид метаамфетамин). Това са приемали и войниците от армията му, както и японските войска. ;)
114
1
 
2
 
! Отговори
човек преди 4 години
Искам напълно обективно да кажа каквото знам.Без политизиране, историята каквато е била, а не каквато я пише в учебниците.Генетични тестове на роднини на Адолф Хитлер показват, че той е бил всичко друго, но не и "истински ариец".Няма преки доказателства за еврейска "жилка". Но има доказателства за берберска "жилка". Нека всеки сам потърси информация кои са били берберите. Не точно араби, но други африкански племена. Отделно че *** Браун явно е била еврейка. И т.н. и т.н...
113
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В случая майка му е евреика и втория път се жени за евреин има дъщеря.
112
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До96. Не е записан в синагога защото майка му е евреика а баща му митнически чиновник католик. Да мрази евреите му влияят петима обущари от Виена. При които си оставя инструментите след работа. Както и те му помагат да стане доброволец на 18г. В войната за Елзас и Лотарингия. Евреи го изкарват от затвора в Мюнхен за да им служи.
111
7
 
2
 
! Отговори
96 преди 4 години
Такива неграмотници като теб и като цяло ..българите не е имало.Кога малко ще се образовате не да ми разправяш кой от кого искал кръв....какъв му е бил прабаба прачичо и т.н виж твоята рода да не излезе Потурчен защото нали знаеш 5века не са малко прочети малко
110
0
 
4
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Както каза майстор Оби Уон Кеноби..."... всичко е въпрос на гледна точка"Темучин (Чингиз хан) е осъществил първи геноцид... Вдигал пирамиди от човешки черепи... Каква е разликата с Фюрера ли?Чингиз хан - е победил.
109
1
 
15
 
! Отговори
Аненербе преди 4 години
Подобни статии за пореден път доказват колко добре евреите владеят медийното пространство!
108
3
 
5
 
! Отговори
ss преди 4 години
Значи какво излиза Евреина е и изнасилвач, оплодил прабабата на Хитлер и си набил чукалата, оставил я като куче да се оправя сама. ами да ви кажа според същите тези учени всички хора на земята по хромозомите в днк имат един прародител живял на земята преди стотици хиляди години. значи всички сме роднини...
107
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чичкото не си довърши работата.Ние пък се изпотрепахме да спасяваме едни и още едни други. Те сега ни се "отблагодаряват".
106
0
 
5
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Не, не е.
105
0
 
2
 
! Отговори
гг преди 4 години
До СтратегМного добре казано!
104
2
 
27
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Гледайте сега, Втората световна война е била Великият Шахмат на Ционизма, в който от двете страни на шахматната дъска стоят евреи, а целта на партията е създаването на Израел. Израел е отрочето на тази шахматна партия струвала живота на 50 млн. гоя. За евреите, обаче, това е просто статистика.
103
4
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Като е почнал е трябвало не евреите а да довърши ромите не сега да ни превземат Огромна грешка
102
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според еврейската традиция ,за евреин се счита само този ,чиято майка е еврейка. Бащата не е важен ,защото не е сигурен. Но най-същественото е ,че човек е такъв какъвто се чувства . Някакъв от Родопите се чувстваше индианец и се прекръсти на Винету .Много чужденци живяли в България са се чувствали българи и ние ги възприемаме като такива.Например чехите художници Вешин и Мърквичка .
101
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво излиза (ако това е истина!), че Хитлер е мразел евреите, защото истинският му дядо е направил бебе на баба му и я е зарязал, вместо да постъпи правилно и да се ожени за нея...
100
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не го знам какъв е бил тоя Хитлер, ама знам едно- за "еврейският въпрос" е бил на 10000% прав. Мога да го обвина само, че не си е свършил работата до край! Но нищо. Дето се вика - нуждата ражда решения. Наближило им е на евреите. Еле и САЩ сдват багажа, та няма да има кой да ги спаси тоя път.
99
5
 
41
 
! Отговори
Григорий Климов преди 4 години
Какво обидно има в това,че фюрера има еврейски корени? Не в това е въпроса. И евреите много добре го разбират.Излиза,че жертвите на холокоста са били избивани по заповед на...един от тях!!!!! После всички други са им виновни. Ето тука е заровено кучето!
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доказателство на база мощна дрога, непозната у нас
97
3
 
33
 
! Отговори
християнини преди 4 години
за евреите прочетете книгата "Спора за Цион" от векове се чувстват обидени на целия "езически" свят и всички са им в някакъв измислен от тях дълг.Прочетете обаче какво пише в тяхната свещена книга ТАЛМУДА -по големи нацисти от тях няма на земята
96
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви доказателства има за тези твърдения? Нищо? Защо няма нищо черно на бяло освен спекулации? Утре ще спекулирате със същите доводи и успех, че дядо му е бил от Марс хехе. Документите сочат само едно: Евреин регистриран в това село е нямало. Вие ми говорите, че е имало през 1850 и това ви е доказателството? Аре у лево лепилари хехе