Гренландия не се дава, но острови се продават! В Гърция – с кози

Който иска, може да се пребори и за цели градове
22 авг 2019 19:50, Нели Христова
31
Гренландия не се дава, но острови се продават! В Гърция – с кози
Снимки: Reuters

Измина доста време откакто САЩ си купуваше различни части от света. А в последните дни Доналд Тръмп упорито се захвана за идеята да придобие Гренландия. Толкова упорито, че когато властите в Дания с ужас му отказаха, той отмени визитата си в страната и заяви категорично: "Никой не си позволява да говори така на Съединените американски щати!

Гренландия може да не е за продан, но ако някой желае да си купи остров, има предостатъчно места в света, които си търсят нов собственик. Ако Доналд Тръмп толкова спешно иска нова земя, то може да се насочи към тях...

Много са вариантите в Южна Америка. Чилийският остров Гуафо се продава за 20 милиона долара и е голям 50 хил. акра. Единствените заселници там са колония морски лъвове и пингвини. Но има и един минус – от време на време островът трябва да се споделя с чилийските военноморски служби, които имат метеорологична станция там.

Ако Гуафо не е достатъчно голям, то следващият вариант е остров Трайген също в Чили. Той струва 25 милиона долара и е два пъти по-голям – 100 хил. акра. Разбира се, и двете дестинации не могат да се сравняват по размер с Гренландия – най-големият остров в света, но от друга страна, поне не са покрити на 80% с лед, което е голямо предимство.

Да продаваш острови е изкуство. Все пак, кой не би купил гръцки остров, който се предлага с „къща и църква и стадо кози, отглеждани от овчар, който излиза на всеки четири дни“.

Но може би джобовете ви не са достатъчно широки? То тогава трябва да си намерите добър дарител. В доста необичайно действие между две държави през 2017 година, египетският президент Сиси подари безплодните, но стратегически важни острови в Червено море - Тиран и Санафир, на Саудитска Арабия.

Ала не всеки обича островите. Ако имате достатъчно пари и това не е проблем – огромни площи земя също се продават. Тръмп може и да не се договори с Дания за Гренландия, но датските милиардери Андерс и Ан Холх Полвсен със сигурност са се разбрали добре с Шотландия. Те придобиха повече от 80 хил. хектара земя в Съдърланд и Грампиански планини в опита си да станат най-големите частни собственици в страната.

Не харесвате да започвате всичко отначало? И за това има вариант – можете да купите цял град. Много италиански градове хващат окото, предлагайки имоти за около 1 евро, които вървят със съгласието да ги възстановите. А през 2017 година градът Тилър в Орегон бе пуснат на пазара за сумата от 3,85 милиона долара. Малко по-късно бе купен от анонимен инвеститор.

Ако не можете да си купите остров то защо не построите? Мъжът, създал Ал-Марджан на брега на Обединените Арабски Емирства влезе в световните медии, когато творението му бе пуснато за продажба за 360 милиона долара.

По-големите острови не се появяват на пазара често и по-скоро сменят собственост – от един милиардер към друг. Така, вторият по големина остров в Хаваи, Ланаи, първо бе на Дейвид Мърдок, а по-късно бе продаден на Лари Елисон. Но съвсем скоро, нови два острова ще бъдат пуснати в продажба – Малкият Свети Джеймс и Големият Свети Джеймс, имотите на педофила Джефри Епстайн, който се самоуби в затвора преди няколко седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оранжевия перчем съвсем изплиска легена.
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕЕЕ , ТОЙ БОКО ЩЕ ВИ СВЕТНЕ НА ТЕМАТА, НАЛИ СИ КУПИ ГРЪЦКИ ОСТРОВ>....
21
1
 
6
 
! Отговори
Тръмп преди 4 години
Щом не искат да продадат Гренландия ще купя Русия!
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп ме кефи!Предлага да купи остров все едно кило домати иска.От старите капиталисти е,като онези дето са търчали да копаят злато и са купували земи на килограм.Какво нещо е човека а?Земята не е на никой,ама един я купи,друг живее на нея,даже мре за нея и накрая и той умира.Трети я продава и така вървят вековете.Накрая ще падне един метеорит и ще изчезнем като динозаврите.И какво значение ще има на Тръмп ли е тази земя или на друг?Живота е кратък не се занимавайте с глупости!
19
2
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Американският вариант на П.л.евналиев.Да им е честит.
18
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А не може ли ние да се самопредложим на Тръмп да ни купи?
17
18
 
4
 
! Отговори
Само ЕС преди 4 години
Нормално. Тоя *** ако не изпъкне с някоя глупост, никой няма да говори като него. Нещо като Путин. Путин поне има умисъл и последователност защото е обучен от тайните служби на кому нягите. Но също Русия в големи дългове, за което сме му благодарни.Тоя кравар е някво гмо олицетворение на американския тъпизъм. Ние трябва да сме като евреите. Така да направим, че евреи и араби да се трепят, американци и руснаци също. Не ние. Да умрат евреи, руснаци, американци и араби, ние да живи.
16
17
 
6
 
! Отговори
! преди 4 години
"Никой не си позволява да говори така на Съединените американски щати! и с право защото САЩ е най великата държава в световната история и както Дания така и Раша, джигитаиците и всички в света са длъжни да се съобразяват.
15
3
 
15
 
! Отговори
Аспарух преди 4 години
Е то гърците ако не продат някой от островите няма да имат пари да трошат чаши по таверните
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще плаща в натура. Безплатен ток за Банкя и за стадиона на Бистришките тигри.
13
8
 
5
 
! Отговори
пецата преди 4 години
тръмпето до края на мандата ще я купи, до сега каквото е казал и с каквото се е захванал го е направил и не е правил войни като президентите на демократите които хванат ли власта задължително отиват да бомбардират някоя държава , демократите са най алъчните и най кръвожадните в сащ
12
0
 
2
 
! Отговори
ъртамуню преди 4 години
Домой 11А данъци ще плаща ли който купи белене?
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продаваме най-големия български остров Белене. Който го вземе получава и разрешително за строеж АЕЦ и дял в енергийния сектор. Осигуряваме и съветско оборудване, ново в кашони!
10
6
 
3
 
! Отговори
ноби преди 4 години
май никой не прави разликата. и да купиш острова, плащаш данъците на същата държава, спазваш закони и т.н. на тая същата държава. и всяка година ще плащаш като поп милиони, ама си имаш остров, нали така
9
4
 
3
 
! Отговори
Гойко Митич преди 4 години
Привет "славяне" ваш хозяин ещ не предложил вам чтоб вы продали ему Болгарию? Да что там мелочиться , весь ЕС. Кто не будет платить свои два процента на НАТО ждт такая участь.
8
8
 
4
 
! Отговори
ъртамуню преди 4 години
Статията е готина,ноооо,,,, се чудя брееее,,,,дали тръмп не може да купи българия? Хем заплатите по високиии,Хем пенсиитеее,Хем ниама да се боим от никой
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България всъщност защо не си купи някой остров примерно? Би било страхотно Българите вместо в Гърция да си ходят на техен си остров!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като преписвате статии, поне си направете труда да преведете площта в местни мерни единици. Тук изчисляваме площ в квадратни метри, не в акър...
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, да не попаднах на сборище на бавноразвиващи се?! Какви са тия коментари! Какъв е тоя език! Някакъв Тръмп искал да си купи нещо и му отказали... Че какъв е проблема - Тръмп е търговец. Какво ми дреме за сделките му? И защо Вие се вълнувате?
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да върнат САЩ н датчаните :DЕрик я е открил 500 години преди Колумб!Според логиката на бебето страдащо от деменция, САЩ трябва д а принадлежи на викингите ...