Формула за здрави нокти: Повече вода и желязо

Витамините и калцият също имат голямо значение
30 авг 2019 23:00, Иванка Гъркова
5
Формула за здрави нокти: Повече вода и желязо
Снимка: Pixabay
Здравината на ноктите зависи от много фактори. Храненето, стресът, някои вредни навици и здравословни проблеми могат да причинят изтъняване, разслояване, чупливост, пожълтяване или загрубяване на нокътните плочки. 
 
Ако не отделяте много време за вашите нокти, обърнете ги към вас и се вгледайте внимателно в тяхното състояние. Веднага ще познаете дали те са здрави. В случай, че забалежите някой от посочените симптоми, трябва да вземете мерки за тяхното подхранване. 
 
Както кожата се нуждае от достатъчно вода, за да бъде добре хидратирана, гладка и сияйна, така и здравето на ноктите зависи от живителната течност. Когато те станат по-чупливи и се разслояват, помислете какво количество пиете на ден и дали то е достатъчно. 
 
Освен приема на достатъчно вода, особено в горещините, ноктите се нуждаят от определени микроелемнти, за да растат по-бързо и бъдат здрави. Ето кои витамини и минерали да взимате допълнително, за да подобрите състоянието на нокътните плочки:
 
Витамин А
 
Той спомага за подхранването на кожата и ноктите, като има свойството да ускори растежа им. За целта може да го приемате под формата на хапчета или да консумирате повече рибено масло, зеле, броколи, спанак, черен дроб, яйца и други. 
 
В комполекс
 
Витамините от група В подхранват нокътните плочки и предотвратяват разслояване. Най-важен за заздравяването на ноктите е витамин B7 или биотин. За да повишите нивото му в тялото трябва да ядете храни като авокадо, яйчен жълтък, овес, банани, ядки, мляко, пшеница, грах, гъби, карфиол, сьомга и други. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Пинко преди 4 години
Формулата за здрави нокти е ясна - котешка храна.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
20 санта железо и не знам за ноктите, ама довволна ще останете.
1
0
 
2
 
! Отговори
будала преди 4 години
Аз само а попитам- желязото няма ли да ръждяса от всичката тая вода?Започвате да ме плашите колко сте прости... :(