Тимъти Шаламе е крал в новия филм на Neflix

Основа за сценрия служат пиеси на Шекспир
0
Тимъти Шаламе е крал в новия филм на Neflix
Снимка: Instagram

Тимъти Шаламе е една от най-обещаващите млади холивудски звезди. Момчето, което е само на 23 години, доби световна слава с филми като "Призови ме с твоето име", "Ladybird" и "Beautiful Boy". Макар името му да не точно американско, Тимъти е роден в Манахтън, но баща му е с френски корени. 

 
Още с първите си стъпки в голямото кино, Шаламе е забелязан както от публиката, така и от критиците. За ролята си на Елиът в "Призови ме с твоето име" той получава номинация за Оскар, Златен глобус и БАФТА. За съжаление, жестоката конкуренция не позволява на младия актьор да се качи на сцената, но това рано или късно ще се случи. 
 
След като влезе в ролите на тийнейджър, сега е време да видим Тимъти в малко по-сериозна роля. От онлайн платформата Netflix пуснаха официален трейлър на новия си филм The King, в който актьорът сяда на най-важното място, а именно - кралския трон.
 
Шаламе влиза в ролята на крал Хенри V, известен като Хал. Въпреки злата си репутация, която го предшества, Хал успява да победи французите при битката при Азенкур през 1415 година. Филмът ще разкаже за живота на Хенри V, който току-що е седнал на трона и трябва да се справя с всичко - от политически взаимоотношения, през война, започната от баща му и се стигне до изглаждане на приятелски връзки. 
 
За основа на историята ще служат няколко пиеси от Шекспир, а сценарист и режисьор на The King е Дейвид Мишод. Името може да ви е познато от нашумелия наскоро мини-сериал "Параграф 22", който се продуцираше от Джордж Клуни, както и от филма War Machine, където се събраха имена като Брат Пит и Тилда Суинтън. Пит също участва в The King като продуцент.
 
Партнтьор в написването на сцнария е Джоел Еджъртън, който освен това играе и най-добрият приятел на краля - Джон Фалстаф. В ролята на Хенри IV влиза Бен Менделсон, а актьорският състав се допълва от имена като Робърт Патисън, Лили-Роуз Деп, Шон Харис и Томас Макензи. 
 
The King вече е включен в програмата на фестивала във Венеция, с който се дава началото на филмовия сезон. Самият фестивал започна на 28 август, а фимлът ще бъде излъчен на 2 септември. След това предстои той да бъде пуснат и на голям екран на 11 октомври. Всички потребители на Netflix ще трябва да изчакат до 1 ноември, когато The King ще бъде пуснат в стрийминг платформата. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари