Как да разберете, че имате токсична приятелка?

Не си затваряйте очите пред тези знаци
7 сеп 2019 19:35, Иванка Гъркова
1
Как да разберете, че имате токсична приятелка?
Снимка: iStock

Имате ли много приятели? А за колко от тях може да кажете, че са истински? Много от нас общуват с доста хора в социалните мрежи и в реалния живот, но когато се наложи за съвет или услуга, трудно може да се разчита на всички тях. 

Най-добрата приятелка трябва да е човек, от който да нямате тайни. С нея може да излизате на шопинг, купони, да споделяте най-съкровените си желания и сваляте заедно гаджета. Но как да проверите дали тя не е просто с вас, за да ви използва? 

Има токсични приятелства между жени. При тях едната винаги се раздава за другата, но не може да получи същото, защото тя се стреми само към облагите. 

Ето няколко знака, по които може да познаете токсичната приятелка: 

Ревност 

Дали в интимната връзка или при тази с приятелката, ревността само пречи на хубавите отношения. Ако имате близка, която често ви се кара, че поддържате контакт и с други момичета, то на нея не може да се разчита. Когато започне да се кара с вас, че ви е видяла на кафе с колежка или не сте я взели на пазар, то нейното приятелство се превръща в токсично и по-добре го прекратете, защото само ще ви натоварва. 

Обиди

Хубаво е приятелката да ви казва истината в очите и ви дава своето мнение по определени въпроси. Ако я попитате за външния вид или нещо друго обаче, а тя ви отговори с обидни думи, не се заблуждавайте. Най-добрата приятелка трябва да ви каже в очите, че се нуждаете от диета, но не е нужно да ви наранява като ви казва, че сте ужасно дебела или грозна, което кара мъжете да странят от вас. Когато излизате с нея, вие не бива да се чувствате зле от това, което тя ви казва. 

Повече по темата четете в Tialoto.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари