Шампоан според типа коса - за какво да внимавате?

Не ползвайте козметиката на близък
13 сеп 2019 05:00, Иванка Гъркова
1
Шампоан според типа коса - за какво да внимавате?
IStockphoto

Изборът на шампоан е от голямо значение за грижата за косата през различните сезони. Има хора, които са с по-сух скалп, пърхот, прекомерно омазняване или други проблеми. Те внимават за продуктите, които използват и никога не купуват нищо случайно. Но голям процент от нас си взимат шампоан на промоция или се насочват към марка, която им е препоръчана. После се чудят защо имат сърбеж.

 
Всеки в семейството трябва да ползва шампоан, съобразен с неговия тип коса. Погрешно е решението да ползвате този на жена ви, която има пърхот, а вашата е по-скоро нормална. За да имате хубава и здрава коса, отделете повече време, за да се информирате за най-подходящия шампоан и не се стискайте – качеството струва пари.
 
Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете най-добрия шампоан за вас или ваш близък:
 
Суха коса
 
Не може да ползвате шампоан за нормална. Когато тръгнете на пазар, се ориентирайте към тези за суха коса. Те трябва да имат в състава си хидратиращи съставки, например мастни киселини. Другото нещо, което трябва да видите на етикета, е подхранващи вещества.
 
Ако на шампоана пише дълбоко хидратиращ, то той също е за вашия тип коса. Етерични масла, зехтин, лайка, алое вера, мед, са нещата, които ще донесат на космените фоликули по-голяма влажност. Може да си вземете и балсам с тези съставки, за да подхраните по-добре косата си и да се избавите от сухотата по-лесно.
 
Мазна коса
 
Отново е важно да отбележим, че не бива да ползвате шампоаните за други типове коса. Някои съставки в тях могат да я омазнят допълнително или да причинят раздразнение на скалпа.
 
Още съвети за избора на шампоан четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
ВиК преди 4 години
Ако все пак са ви пуснали водата, първо ползвайте кучешки шампоан против бълхи.