Тайните на Бъкингам: Кралицата сама сервира чай

Филм разкрива интересни факти за кралското семейство
23 сеп 2019 18:15, Нели Христова
19
Тайните на Бъкингам: Кралицата сама сервира чай
Снимка: Reuters

Дворците на кралица Елизабет крият много тайни. Никога не можеш да си сигурен на какво или на кого ще попаднеш.

Един ден приятел на кралския тапицер Кевин Андрюс е повикан на работа в Бъкингамския дворец. Докато сглобявал едно бюро, зад гърба си чул глас на "добре говореща жена", която го попитала дали иска чаша чай.

Без да се обръща, измореният мъж казал, че желае "хубав чай с две кубчета захар, който да не е като онези китайски и други гадости, които му донесли последния път, в който бил в двореца."

Малко по-късно жената се върнала и му казала, че е оставила чая на масичката до него. Когато се обърнал, работникът видял не прислугата, а самата кралица Елизабет.

Кемин Андрюс разказва тази история в документалната поредица "Тайните на дворците", която ще започне скоро да се излъчва по The Channel 5. А останалите служители на кралицата също имат да разкажат интересни неща.

Дики Арбитър, който работил като прессекретар за кралското семейство разкрива, че някога в Бъкингамския дворец имало бар, но той трябвало да затвори, тъй като един ден абсолютно всички сужители се напили.

Оказва се, че и Елизабет II обича да си пийва. Нейното любимо питие е джинът. А по думите на главния й готвач, тя "не пие всеки ден, а... всяка вечер". "Със сигурност не пие по 4 чаши на ден", казва той.

Всяка вечер с вечерята кралицата обича да пийва и от любимото си германско червено вино. Според документалния филм на територията на двореца може да бъде открит и самотен банкомат, който не е ясно дали някога е бил използван от Елизабет II.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Сорос преди 4 години
Чая руски ли е? или Американски?
16
3
 
7
 
! Отговори
11 преди 4 години
Леле, в двореца можеш да попаднеш кралицата, просто не е за вярване. Бе кво ни занимавате нас, българите, с тази конопищица???????
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тайните на Бъкингам: Кралицата сама сервира чай"А дали тайно надува некой платен възлест нигерийски вувуззеел?
14
3
 
9
 
! Отговори
Жена? Не е сериозно преди 4 години
в този пост.Трябва си мъж. Заради това и последните 80 години олекна короната. Във Велкобритания нямаше да бъдат пуснати толкова индийци и имигранти като цяло. Нямаше да бъде пусната тая на принц Хари. В момента кмета на Лондон е индиец. Официално 60 процента от лондончани не са бели хора.Това е наследството на баба Елизабет. Въпреки, че линчно на мен ми е симпатична, заради това, че е карала линейка Втората световна и пие повече от мен. По думите на готвачите й, разбира се.
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За това кралско бабе през 1972 г. една англииска група беше направила едно парче, казваше се изнасилването на англииската кралица. Голема гавра беше. За жалост лентата на която бях го записал се разпадна. Иначе парчето беше шедьовър.
12
2
 
10
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Ъхъ.Няма начин.Тези измишльотини ги драскате за да лустросате старата чанта.Няма начин служител да извика бра'тчеда да сглобява дивани в Бъкингам ей така:Братчед ела тука че ми требаш.Хаха.За толкова наивни ли ни смятат
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба ми беше по готина - готвеше и переше - не само да сипва чай...
10
2
 
12
 
! Отговори
УЙнстън Сгърчил преди 4 години
Германско червено вино е нещо като китайска бамбукова водка. С други думи пълна проява на лош вкус от страна на Вампирелата с шапка подобна на чаен запарител. Селянката Бети е по-проста, куха и алкохолизирана от най-пропадналата жипси лепиларка на Централна гара.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много важно!-:) Ние сме българи бе хора.Не ни интересува кралицата! Това към " притурки" " любопитни новини" ли е?-:) Ама и не искам и да знам за това животно!-:)
8
3
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Баба Бети не дава короната - а отдавна й е време да го стори. Услажда й се властта на ингилизката бабушкерница...
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мене Борето Джонсън ме кефи силно! Нема такъв взрив!
6
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Сигурно и памперса си слага сама??? Това забравихте да проверите и напишете!?
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След Брекзита на Борката Джонсън на кралицата ще и се наложи сама да си пере и гащите.
4
3
 
5
 
! Отговори
тоти преди 4 години
Труддеживо иматия кралици...нищо да не работиш ,си е загубен живот...чакаш само да ядеш , а дока умреш нищо друго няма ли правят ...
3
4
 
6
 
! Отговори
Дъ Клаш преди 4 години
Кралицата дочака и третата победа над гнуаните немчуги която ще доведе и до разпадането им.Дабе жива и здрава каката.
2
7
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ТОЯ РЕПТИЛ ОЩЕ ЛИ Е ЖИВ? ???
1
5
 
15
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Кво ни интересува този реп тил?

Спонсорирани публикации