Риба, две чинии спагети... сметка от 430 евро в Рим

Собствениците на заведението се оправдават
Обновена: 30 сеп 2019 15:57 | 30 сеп 2019 15:00, Нели Христова
134
Риба, две чинии спагети... сметка от 430 евро в Рим
Снимки: Trip Advisor

430 евро – толкова платиха двама японски туристи в Рим за две чинии спагети, риба, бутилка вино и вода.

Случката се разиграла в ресторант Antico Caffè di Marte край замъка Сант Анжело. Семейството седнало да похапне, но храната бързо им приседнала, когато получили голямата сметка. Възмутени, те споделят снимка на страницата на заведението в Trip Advisor и се оказва, че не са единствените ужилени от ресторанта.

Повечето ревюта са лоши, обвинявайки заведението в измама и нечестност. Други туристи също споделят как са си изпатили – за две пици, вода и кафе, семейство плаща 350 евро сметка, включително 80 евро за обслужване.

Клиентите също се оплакват, че при плащане с карта, сервитьорите въвеждат и бакшиш за себе си без да питат.
В менюто, срещу ястията с риба се намира цената от 6,50 евро. Оказва се, че това е цената за 100 грама, а не за цялото ястие. Пред италианския вестинк Corriere de la Sera, собствениците на заведението обясняват, че японските туристи са платили тази голяма сметка не защото са поръчали спагети, а защото са яли прясна риба.

"Менюто ни е напълно ясно. Клиентите избраха лично рибата“, заявяват те.

Но полицията вече е започнала разследване, тъй като подобни случаи на завишени сметки започнаха да се появяват често в италианските медии. По-рано тази година група японски туристи платиха 970 евро сметка във Венеция, а друг ресторант в Рим взе 70 евро за два бургера и три кафета.

Според туристическият бранш, подобни случаи развалят имиджа на Рим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
2
 
! Отговори
Йордан преди 4 години
Рим е ужасно скъп град! В отплата ти дава една шепа забележителности и хиляди кофи чиния! Страшна мръсотия и мизерия! Бездомници на всеки ъгъл! Нечовешка смрад! Джебчии и дребни тарикати на талази! Ако откажеш да си купиш нещо от тях започват да те псуват, да те заплюват... Тъмнкокожите тарикати пък те наричат расист на висок глас и те псуват без причина... Има *** навсякъде! В неделя по парковете не можеш да седиш защото всичката *** лежи по пейките и земята. Вечер навсякъде спят клошари...
115
0
 
3
 
! Отговори
Tanita преди 4 години
Лелее добре, че го подминахме като се разхождахме, иначе и нас щяха да жилнат.Като цяло трябва, когато с в чужда страна, без значение коя, да се вглеждаш в детайлите и малките букви и винаги да си нащрек!!! За огромно съжаление това важи и за нашата мила родина🤔
114
3
 
1
 
! Отговори
Exodus преди 4 години
Италианците са измамници
113
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не са собствениците българи?
112
5
 
21
 
! Отговори
gh преди 4 години
Що пък трябва да им давам 10%? Сервитоьорите нали си взимат заплата? Надолу някой беше писал, че на 500лв ще остави 50лв. Обслужва 8 човека в рамките на 3-4 часа, но има и други маси и в крайна сметка ще си тръгне с 150-200лв бакшиш. По тая логика трябва да дадеш 50лв и на готвача щото нали е готвил за 8 човека? И що трябва да са 10%, а не 6% или 13.5 % например? Направо да си вдигнат цените с 10% вместо да ми вменяват, че съм бил длъжен да ги дам, с което да докажа, че съм възпитан и с обноски.
111
0
 
35
 
! Отговори
Γι преди 4 години
Не искам да ходя ходя никъде вече,мечтая си за спокоен селски живот в най-забутаното и бедно село,където да няма нищо за крадене,та и от брачедите да имам спокойствие.Светът не отива на добре.
110
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако в менюто са други цените е лъжа. Ако таксата обслужване не е уточнена е лъжа. Ако са им донесли вино, което не са искали е лъжа. Ако не са гледали менюто, сори батка.
109
0
 
14
 
! Отговори
ined преди 4 години
Откак Рим се напълни с римляни е така, все гледат или да те избомбят или да те преметнат.
108
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Испания в едно кафе веднъж ми върнаха 4 евро повече, момчето не можеше да смята. Аз им обясних с ръце.Отначало мислеха, че им правя неква рекламация и се притесняваха, после включиха и ми казаха, че съм кабайеро.
107
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ден година храни баце! Девиз на мошениците.
106
2
 
11
 
! Отговори
antibg преди 4 години
пред българските мошеници италиянските мафиоти са направо пример за почтеност то затова вече по черноморието само пияници от острова и скандинавия ходят,повече българи в Аликанте и Солун ще срещнеш отколкото във Варна и Созопол
105
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
8лв.боб чорба на Пампорово без да е сезона още
104
3
 
36
 
! Отговори
къде е истината? преди 4 години
Да ходят да видят колко са кюфтетата и чая в Банско пък тогава да се оплакват
103
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За седмица в Италия никой не ми даде касова бележка и редовно добавяха нещо за 30 евро уж си ял десерт отгоре за измама... отврат. Тези на са ни за ЕС ни за никъде. Корабчетата във Венеция взимаха само на ръка пари...
102
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ония невести преди две години дето платиха за порция пълнени чушки 38лв в Ст.Несебър и то в края на сезона.
101
2
 
10
 
! Отговори
do 11 преди 4 години
грешка това са гърците, които освен всичко друго са измислили и либовта, мъжката. италианците са друга бира. едно време сигурно са взели един взвод българи да се бият за некой цезар и те са изкарали саламите и са се лели леки шперма из цяла италия. и за това сега там половината поне са типични *** с латински имена. братски народ. и лика прилика сме си особено с тези под оста рим перуджа.
100
3
 
24
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Някой май се е опитвал да преведе касовия бон. Нещо като развален телефон се е получило. Риба изобщо няма. Има спагети "пескатора" (рибар) - 2 порции. Това са спагети с малки късчета риба. Има и пица Маргарита. Яли са си на корем. "грилята миста" означава различни видове месо, печени на скара - имат 2 порции за 315 евро. Имат и соте с 2 вида миди (бели и черни) имат и зеленчуци на грил. Виното (бутилка) и водата може да ги подминем :) до долния питащ - 6 евро е покривката, не масата
99
1
 
15
 
! Отговори
men преди 4 години
просто и италианците са като нас куча марка. има и доста свестни хора но повечето гледат да излъжат на дребно, да изшмекеруват нещо, да откраднат, женят се за някоя праска и ходят свирят и им текат лигите след хубавите жени и на приказки са от пласидо доминго на горе, и доста още "типично български" черти. за това и толкова много са в мафията, защото са точно с нашата кръвчица.
98
2
 
12
 
! Отговори
баЙ ГАНЯ преди 4 години
ЯЗЕ СИ МАЖА ФАЛИЙ С МАРГАРИН КАЛИАКРА И КРЕНВИРШ КАТО ХОДА ПО ИВРОПАТА,,,КАТО МИНА ПОКРАЙ НЯКОЙ РЕСТОРАНТ ЦЪКАМ И ВЪРТЯ ГЛАВАТА
97
2
 
10
 
! Отговори
само питам преди 4 години
Тия са платили и за мястото дето са седнали ли? На третото в сметката пише,,Banco",което на италиански освен банка, може да означава чин,бюро, щанд. Значи на една маса да седнеш е 6 евро? Разбирам да остваиш бакшиш,ама 40 евро хич не са малко.