Риба, две чинии спагети... сметка от 430 евро в Рим

Собствениците на заведението се оправдават
Обновена: 30 сеп 2019 15:57 | 30 сеп 2019 15:00, Нели Христова
134
Риба, две чинии спагети... сметка от 430 евро в Рим
Снимки: Trip Advisor

430 евро – толкова платиха двама японски туристи в Рим за две чинии спагети, риба, бутилка вино и вода.

Случката се разиграла в ресторант Antico Caffè di Marte край замъка Сант Анжело. Семейството седнало да похапне, но храната бързо им приседнала, когато получили голямата сметка. Възмутени, те споделят снимка на страницата на заведението в Trip Advisor и се оказва, че не са единствените ужилени от ресторанта.

Повечето ревюта са лоши, обвинявайки заведението в измама и нечестност. Други туристи също споделят как са си изпатили – за две пици, вода и кафе, семейство плаща 350 евро сметка, включително 80 евро за обслужване.

Клиентите също се оплакват, че при плащане с карта, сервитьорите въвеждат и бакшиш за себе си без да питат.
В менюто, срещу ястията с риба се намира цената от 6,50 евро. Оказва се, че това е цената за 100 грама, а не за цялото ястие. Пред италианския вестинк Corriere de la Sera, собствениците на заведението обясняват, че японските туристи са платили тази голяма сметка не защото са поръчали спагети, а защото са яли прясна риба.

"Менюто ни е напълно ясно. Клиентите избраха лично рибата“, заявяват те.

Но полицията вече е започнала разследване, тъй като подобни случаи на завишени сметки започнаха да се появяват често в италианските медии. По-рано тази година група японски туристи платиха 970 евро сметка във Венеция, а друг ресторант в Рим взе 70 евро за два бургера и три кафета.

Според туристическият бранш, подобни случаи развалят имиджа на Рим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
18
 
! Отговори
Рачо Комбито преди 4 години
Поздравявам Десислава Генчева от Люлин 4 с Миле Китич. Наздраве
95
18
 
7
 
! Отговори
Мапов преди 4 години
Средна работна заплата в Япония е 6000долара,без да участват в статистиката богатите индустриалци,като Митцубишу например. Тази вечеря в Япония щеше да им струва дори повече.Не коментирайте неща който не знаете драги българи...
94
6
 
11
 
! Отговори
Loyko преди 4 години
Не виждам някой да коментира компетентно. Който е бил в Япония,ама не да ходи и гледа като теле по улиците,трябва е забелязъл,че телешко месо от Кобе струва в ресторант 105-120 долара за 100 грама в нормален ресторант.Понеже сме българи,хубаво е знаем,че най евтиното кисело мляко е българското,около 100 иени/1 долар/.За пример само..гръцкото е 4 долара.Ние продаваме бактерията само, а те си го правят сами/Лиценз/За Тепаняки ресторант 1000 долара е нормално за 4 човека вечеря..и т. н.
93
10
 
4
 
! Отговори
13 преди 4 години
Това са прости клиенти, на снимката го пише. Блъскат пици и кой още знае какви отрови са поръчали, взимат им пари за 2 нощувки за една вечеря, а след някоя годинка ще ги гледат как реват по телевизиите като мечки, търсим спешно донори на бъбреци и сърце. Човек с акъл ще има преводач в групата, ще отидат при местните рибари, ще си купят сурова риба, ще я нарежат на салатка с зеленчуци, лимонче, а те се набутали да се освинят в камънаците на провалена империя. Ресторанта от такива печели.
92
6
 
21
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Тия 300 евро за ястие с риба е цена, измислена на принципа на 40 евро бакшиш. Това си е чиста измама, но няма на кого да се оплачеш. Ако откажеш, ще извикат полиция, която няма да вземе страна на чужденците. Иначе съм ходил в Италия и не са ме бомбили така никъде.
91
10
 
34
 
! Отговори
До Имиджа на Рим преди 4 години
Хубави вина???? Балвоч и киселоч. Дори българските са по- хубави. Италия е място за незадоволени стари моми. Да реват под балкона във Верона
90
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това само потвърждава, че белият свят започва на северо-запад от Будапеща... Италиано са тотале мангафаро. Бил съм два пъти във Венеция, ефин път в Тоскана и веднъж на къмпинг до Пиза. Нема такава мангафарийска държава!!!!
89
15
 
11
 
! Отговори
Ганьо преди 4 години
Тръгнал по замъците да вечеря бай ти ***, и после изненадан бил. Малко им е било 1000 евро е трябвало да ги одрусат и ако нямат да седят да мият чинии до сутринта. Гледаш и четеш какво пише, ако неможеш да четеш си плащаш.
88
4
 
12
 
! Отговори
Имиджа на Рим? преди 4 години
Трябва да се посети веднъж въпреки ужастните ресторанти и обслужване, но със страхотна храна и хубави вина.Само заради архиелогическите паметници и музеите.Градът е унищожен от турзма. По-зле е и от Венеция.
87
12
 
8
 
! Отговори
Знаят цената им в преди 4 години
До Анонимен 71Япония, а именно - почти безплатни от пазара. Дреме ни за некоректните римски ресторантьори. В България има достатъчно баровци и разбирачи. Пътували, яли, пили. Още отпреди десети. Това, че не си един от тях? Така се е случило, така е трябвало. Сметката е голяма за ТЕБ. Всяка вечер, че и обед, в София се правят доста по-големи сметки. В отбрани ресторанти. Ти не правиш такива сметки. Край.А японците много добре знаят как се мери риба, ама не знаят италиански, нито сервитьора.;)
86
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изяли са 5 кила риба! Барабар със спагети, вино, зеленчуци на скара, миди с черупка, пица, вода, печени мръвки...
85
13
 
8
 
! Отговори
Който може - да чете преди 4 години
До Анонимен 85Именно. Там долу на всяко меню си пише, че сервизът не е включен в обслужването и е, примерно, 10%. Начислява се върху стойността на поднесената храна. Не ти харесва? Ставаш и си тръгваш. Друго да са ги "излъгали" в сметката - не видях. И ясно беше обяснено защо. Няколко пъти. Който разбрал-разбрал.
84
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До който може - четеВиж ся, това не е договор, а *** меню. Напиши си цените и си раздавай на който, каквото си искаш, с не сам си идваш и да казваш, че 130те лева, всъщност са 170 лева, а после да има ама з никой не ми идва в ресторанта, защото Yelp ревютата много лъжат
83
5
 
12
 
! Отговори
Миии... преди 4 години
До IT-спецНе си нещо особено като габарити. От моя гледна точка, де. Отделно ако са двама-трима келнера барабар с готвача и повикат и полиция им стига да те задържат докато пристигне. Всеки местен италианец ще се включи. Те там не се мразят като нас. После обяснявай на карабинерите, как техните сънародници са лоши хора. Интересно ще е.Виж, между другото, как изглежда един карабинер. С твоите мерки - нямаш шанс. Там са над 190 см. и не търпят неуважение.
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 78За 1000 лева, по хубуу бий ...
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 79Нима си толкова глупав, че да си даваш картата на някой друг?
80
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 79Ти си един загубен, но намахан и самовлюбен селянин... Ръста му, ръката му....
79
4
 
9
 
! Отговори
Който може - да чете преди 4 години
До Анонимен 75Ами, така е, да. Аз лично не ги понасям римляните - защото хвърлят чинии по масите, самият им език на тялото не предполага нормален сервиз. И там има много хубави ресторанти, ама са каширани - трябва някой местен да ти ги покаже.Предпочитам Сицилия - в Таормина например, до лифтчето на плажа Маззаро има един отличен ресторант - стек "Блек Енгъс" - 17 евро. Колкото и у нас. За паста и пица - да не говорим. Хората любезни, усмихнати...И там е популярна туристическа дестинация
78
18
 
8
 
! Отговори
IT-спец преди 4 години
аз винаги сядам където има хора, тоест значи че готвят добре, ако няма меню на английски или някой друг език който аз говоря и разбирам ставам и заминавам, ако ми се забавят с поръчката пак ставам и заминавам...(184 височина, 45 см бицепси аре пробвай да ме спреш ако река да си тръгна...) тва е положенинието, а за да вземат бакшиш от картата трябва да е безконтактна, аз на мойте карти съм им прекъснал безконтактното плащане така че си треба винаги пин кода,
77
0
 
10
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
До nda..На Сънито има ресторанти,първа линия,ако не си платиш - бой.