Риба, две чинии спагети... сметка от 430 евро в Рим

Собствениците на заведението се оправдават
Обновена: 30 сеп 2019 15:57 | 30 сеп 2019 15:00, Нели Христова
134
Риба, две чинии спагети... сметка от 430 евро в Рим
Снимки: Trip Advisor

430 евро – толкова платиха двама японски туристи в Рим за две чинии спагети, риба, бутилка вино и вода.

Случката се разиграла в ресторант Antico Caffè di Marte край замъка Сант Анжело. Семейството седнало да похапне, но храната бързо им приседнала, когато получили голямата сметка. Възмутени, те споделят снимка на страницата на заведението в Trip Advisor и се оказва, че не са единствените ужилени от ресторанта.

Повечето ревюта са лоши, обвинявайки заведението в измама и нечестност. Други туристи също споделят как са си изпатили – за две пици, вода и кафе, семейство плаща 350 евро сметка, включително 80 евро за обслужване.

Клиентите също се оплакват, че при плащане с карта, сервитьорите въвеждат и бакшиш за себе си без да питат.
В менюто, срещу ястията с риба се намира цената от 6,50 евро. Оказва се, че това е цената за 100 грама, а не за цялото ястие. Пред италианския вестинк Corriere de la Sera, собствениците на заведението обясняват, че японските туристи са платили тази голяма сметка не защото са поръчали спагети, а защото са яли прясна риба.

"Менюто ни е напълно ясно. Клиентите избраха лично рибата“, заявяват те.

Но полицията вече е започнала разследване, тъй като подобни случаи на завишени сметки започнаха да се появяват често в италианските медии. По-рано тази година група японски туристи платиха 970 евро сметка във Венеция, а друг ресторант в Рим взе 70 евро за два бургера и три кафета.

Според туристическият бранш, подобни случаи развалят имиджа на Рим.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
33
 
19
 
! Отговори
Панайот преди 4 години
Ам да са си носили ядене. Ходил съм и у Рим и у Милано и у Венеция. На всякъде съм си носил ядене от бг, една стинка не съм им давал на кожодерите. Неща които издържат много са варени яйца, вакумиран кашкавал, вакум кренвирши, сякакви кашута бадеми и семки разбира се. Иначе си прайме със жената бълдъзата снимки от пред скъпите заведения и магазини. Абе големи шматки са тия италиянците ве ей
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май са сбъркали цената на двете мешани скари за 315евроА и 10% за обслужване (от 394евро) як бакшиш
34
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мафиотска работа, също като нашата.
33
5
 
17
 
! Отговори
някой преди 4 години
6,50 евро за 100 гр. риба си е нормална цена, 300 гр излизат 20 евро. За 430 евро тук има нещо друго, половин кило хайвер вероятно.
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българи минати няма да има, ние отдавна сме запознати с номера за цените на рибата за 100 грама!Ще научат по трудния начин японците, че трябва да си постоянно нащрек и силно съсредоточен в менюто!
31
2
 
22
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 4 години
В Рим проблемът е с разните бежанци с розички, селфи стикове, кейсове, гривнички и т.н. и съответно заведенията, които се държат и обслужват от подобни. Аз и годеницата ми изядохме две големи пици и бутилка прилично вино за 32 евро на една от най-централните им улици която няколко пъти избегвахме, защото ни изглеждаше скъпа. Съответно на закътаните уж евтини места ни одраха много лошо напук на табелите с цени.
30
8
 
12
 
! Отговори
Преял Гербав преди 4 години
И у БЕГЕТО може да платите такива сметки, ама само по гербавите ресторанти и хотели.Палци горе, за най-заможните!
29
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И там ли наште Мутри се навъдиха. Кореняк никога няма да се самоубие с такива цени. Това са пришълци които искат да станат за един сезон милионери. Полицаите да им проверят документите от коя губерния са пристигнали. Това неможе да са местни търговци.
28
13
 
18
 
! Отговори
Преял Гербер преди 4 години
Такива сметки плащам, като седна да закусвам... изобщо не обръщам внимание. Даже като ми кажат сметка под 300 лева, директно оставям 200 кинта отгоре - за девойката сервитьорка. Ако е някой гей сервитьор му оставам само 100.А ако в ресторантя няма филе миньон и вино за 1200 лева не стъпвам....Палци горе за най-богатите!
27
0
 
18
 
! Отговори
Кривондел преди 4 години
На повечето места рибата, особено дивата, се продава на 100гр., като традиционно се мери сурова (впоследствие при пърженето/печенето губи тегло). Изключение правят като цяло рибите от аквакултури, които до +-20 грама са с един размер преди да бъдат извадени. А в конкретния случай при тази цена излиза, че двойката е успяла да прокара и една 5 килограмова риба покрай пицата и спагетите.... Типичен пример за "не само в България е така!!!".
26
2
 
25
 
! Отговори
Слънчака Бей преди 4 години
И на Слънчака така бихме ги драли, ама то при нас не идват богати туристи, а само клошове и бедняци, алкохолици с по 50 евра у джеба
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЛудкоДо ЛудкоИзвинявай, прав си не си писал. Но обикновено ни в БГ под мешана скара разбираме свинска или телешка, не с риба и морски дарове. Тъй че коментарът ти в някакъв смисъл е подвеждащ. Ако обаче е било смесено плато с риби, калмари и т.н. за няколко човека (както се вижда от останалата част на сметката) е съвсем нормално да е толкова скъпа и да не е уточнено, че е риба.И да, Италия не е евтина дестинация. Най-евтино си е в кръчмата на село.
24
0
 
15
 
! Отговори
Георги преди 4 години
До DiscoveryИзлиза, че е 5кг това блюдо. Ако 6,5 евро са 100гр
23
0
 
20
 
! Отговори
Discovery преди 4 години
"В менюто, срещу ястията с риба се намира цената от 6,50 евро. Оказва се, че това е цената за 100 грама"В много заведения цената за определено ястие е за 100гр. най-вече за рибата... вече каква е баш историята и как се е случило това е друг въпрос. Има си скъпарски заведения дето аз съм влизал и като видя цените в менюто, то си личи много добре, просто си излизам :)
22
0
 
6
 
! Отговори
GG преди 4 години
Ние трудно се пре*****, ама като стане после не можеш да спиш 2 дни
21
0
 
26
 
! Отговори
Мдаа преди 4 години
В Рим и Прага са най-често случаите на измамени туристи. "Подаряват" ти роза или гривничка после ти искат 10 евро, един те бута докато си вървиш за да стъпиш върху картини изложени направо на улицата и после искат 200-300 евро. И гладиатори и какви ли не др схеми.
20
4
 
23
 
! Отговори
timothy преди 4 години
еми затова се яде само в макдоналдс, кфс и т.н. Или се купува нещо за хапване от някой супермаркет. Ясно е, че гледат да ожулят максимално туристите, аре да пробват да дадат тази сметка на някой италианец - най-много да отнесат някой бой..
19
1
 
38
 
! Отговори
Замислен преди 4 години
А какво ще кажете за 800 евро за нощувка в Дубровник? Една *** Хърватия. И това изобщо не е висока цена. На остров Св.Стефан нощувката ви започва от 1500 евро за вечер. Изобщо, света нещо започна да се извращава.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До Лудко 11Обикновено се пише ако е риба Pescara, но когато е от говеждо, свинско телешко или пилешко не.
17
2
 
5
 
! Отговори
Лудко преди 4 години
До До ЛудкоДа съм писал някъде, каква е скарата???

Спонсорирани публикации