Как да бъдете полезни за природата?

Няколко начина, по които можете да помогнете на околната среда
6
Как да бъдете полезни за природата?
Снимка: iStock

Няма как да не сте разбрали, че природата има проблем. Прекалено многото отпадъци, замърсеният въздух и пренаселването на определени градове за сметка на други, сериозно задъхват Земята. Глобалното затопляне се усеща вече в почти всички страни, а ледниците се топят с ужасяваща скорост.

Появиха се множество природозащитници, които се опитват да накарат населението да живее по-разумно и по-зелено. Разбира се, хората започват да мислят в по-екологична насока и се насочват към използването на по-дълготрайни материали.
 
Пластмасата се заменя от стъклото, а еднократните чинии и чаши скоро ще бъдат забранени в повечето страни по света. И докато тези мерки се налагат от властите, то има неща, които всеки от нас може да направи, за да помогне за опазването на околната среда.
 
Прекарвайте по-малко време в банята
 
Спокойно, нямаме предвид да спрете да се къпете. Но ако имате възможност да избирате между бърз душ или една дълга и успокоителна вана, заложете на първото. Също така, не се застоявайте много в банята, тъй като това също влияе негативно на планетата.
 
Според учени, ако намалите времето си за душ само с 2 минути, ще спестите близо 40 литра вода. Това не само е добре за битовите ви сметки, но ще допринесете и за по-доброто развитие на Земята.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
3
 
! Отговори
@ преди 4 години
А как природата да помогне на нас? Я стига глупости! Всеки трябва да се стреми да живее максимално добре, да е максимално ЧИСТ и задоволен, а не да се прави на смесица между хипар-комунист-екстремист или по точно еко ***!Природата е била тук преди нас, тук ще бъде и след нас!
2
2
 
4
 
! Отговори
Валентин Тодоров преди 4 години
Хората каквото и да правят са част от природата,също като слоновете,които изкоренявайки фиданките създават савани на мястото на горите,термитите и стадата тревопасни създаващи пустини или бобрите,причиняващи наводнение и свлачища със строежите си.Най-неприемливото в риториката на "зелените" е,че третира нас,хората като някакви външни пришълци за собствената ни планета и отрича естествения ред на отношения между видовете.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И още един начин - не бъдете Грета Тунберг.