Специалисти разкриха: Ходенето на кино ви състарява

От гримасите, които правим, се образуват бръчки
7 окт 2019 14:00, Нели Христова
14
Специалисти разкриха: Ходенето на кино ви състарява
Снимка: Pixabay

Отивате на кино за да се разтоварите след тежкия работен ден? Това може и да не е толкова полезно, колкото си мислите. Според група шведски специалисти филмите предизвикват толкова много гримаси у зрителите, че лицата им се състаряват преждевременно, предават от БТА.

Жанрът на филма също е от значение. Според специалистите от фирма за козметика, когато хората гледат страшен филм, лицата им се изкривяват от ужас поне 20 пъти. Трилърите пък предизвикват шокирана, напрегната или изненадана физиономия 50 пъти. Още по-лош ефект имат комедиите - участниците в изследването са се засмели или усмихнали 115 пъти, докато са гледали такъв филм.

Различните гримаси могат да предизвикат образуване на бръчки между веждите и покрай очите. За период от пет години те могат да се задълбочат до 50 процента.

Смехът влошава бръчките около очите и около устата до 40 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
5
 
! Отговори
KA преди 4 години
a hodeneto do WC vi oblekchava
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
извод от статията-безчувствените хора са най-красиви - пълна простотия
12
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ами да!..ходенето на кино ви състарява....Ходенето на театър пък направо ви разболява..Посетите ли художествена галерия,смятайте че вечерта ще викате "Бърза помощ"....А ако не дай Боже прочетете и некоя книжка,ракът не ви мърда..
11
3
 
8
 
! Отговори
вече бивш читател преди 4 години
Четенето на днес.бг ме състари със сигурност с няколко години. Толкова много пъти ми падна чинето докато четох статията, че със сигурност вече имам по-дълбоки бръчки. А за мозъчните клетки, които загубих дори не ми се и говори. Успех на всички читатели на сайта. Тази новина ме отказа да го чета повече.
10
1
 
5
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Кой е този дето като отиде на кино и ходи из злалата?
9
2
 
9
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
А къде отиде онова "Смеха е здраве" ? Сега пук бръчки бил предизвиквал. *** Христова, както винаги разцепва с измислените си "новини".
8
2
 
14
 
! Отговори
х преди 4 години
Четенето на Dnes.bg също ви състарява.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само филми за възрастни, за да ви порастне достойнството тогава.
6
1
 
4
 
! Отговори
Инж преди 4 години
А си мислех, че филма "Елизиум" е само фантастика. Предлагам на учЕните, да се гръмнат. Ще си решат всичките проблеми и ще дадат своя смромен принос срещу пренаселването на планетата и то предимно с ...
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О, Боже, събери си версиите и не давай хляб и трибуна на неграмотни и неумни драскачи да пишат и оповестяват грандиозните си глупости!
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познавам жени, които не се смеят и не се усмихват, защото "ги състарявало". Една друга, пък защото имала сресници, не си е цевулава детето никога, че да не му ги предаде, защото имало 0.00001% вероятност, това да се случи, ако нямаш излязла стресница ...
3
2
 
8
 
! Отговори
Чети днешното !!! преди 4 години
...за да оглупееш!Какво да се прави?Вместо комедии, които са най-опасните,четеш!Ефекта е същия, дори по-силен, защото след стачката на сценаристите в Холивуд смешен филм е като *** висшист.Шведските специалисти пък взимат превантивни мерки-хората трябва да са сериозни и скопени от чувства, иначе ще ги помислят за човеци!А,и никога на кино със същество от женски пол.След години, когато станете известни и богати, тя ще ви обвини,че сте я хванали за ръката, нищо че е било от уплах.
2
1
 
22
 
! Отговори
wtf преди 4 години
явно само в кино правим гримаси, през другото време не ни състаряват.да ви ... и статиите.
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гримаси!?!?!?Добре, признавам, плътно сте зад британските учени. Надпреварата продължава!