Кои мазнини са здравословни?

Не се отпускайте дори през уикенда
12 окт 2019 12:26, Иванка Гъркова
5
Кои мазнини са здравословни?
Снимка: Pixabay

Уикендите „плачат“ за вредна храна. Няма по-хубаво от това да поспите до късно, да пиете едно хубаво кафе и да се размотавате, докато дойде време за обяд. Тогава излизате и взимате едно парче пица от най-близкото място за бързо хранене. Слагате отгоре обилно количество майонеза, кетчуп, разполагате се удобно и всичко е точно.

 
Майонезата е един от продуктите, който често използваме. Дали ще си я намажем на филийка, ще овкусим с нея спагетите или салата от прясно зеле, тя е пълна с мазнини, които не са съвсем диетични. Но кой го интересува, щом му е вкусно?!
В едно бурканче майонеза има около 65% растително масло и яйца. Най-често се използва слънчогледово олио, което си е калорично и може да повиши теглото.
 
Ако обичате да похапвате майонеза, но искате да водите по-здравословен начин на живот, трябва да намалите приема ѝ, дори да го спрете. Причината е, че само в една лъжичка изядена майонеза има около 12 грама мазнини и близо 100 калории. Колко ще се получат, ако без проблем си хапнете поне 2-3 филийки с майонеза?
 
Все пак, тялото има нужда от някакво количество мазнини. Затова, когато спрете да ядете майонеза или си позволявате рядко, може да я заместите с други продукти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Irobot преди 4 години
Пийте само totalquarz!
4
1
 
8
 
! Отговори
Селянин преди 4 години
Сланината и пръжки с праз.
3
0
 
16
 
! Отговори
Васко кеца преди 4 години
А , дали майонезата от магазина се прави с истинско олио , кой,кой ще ми каже ?!
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравословни мазнини са омега-3 и сатурирани животински мазнини. Гответе с животински мазнини и кокосова мазнина. Яжте зехтин винаги суров. Намалете омега-6, тя е възпалителна (т.е., избягвайте останалите растителни мазнини). Никога не яжте маргарини и всички останали трансмазнини. Ако не ми вярвате, проучете.
1
2
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
Иванке, ти ми разби детските представи!Върху спагети да цопнеш майонеза?Това е равносилно на кисели краставички с горчица на филийка.