Под прикритие: Навиците, които остават дълго с агентите на ЦРУ

Амарилис Фокс продължава да спира на жълт светофар
20 окт 2019 11:51, Нели Христова
24
Под прикритие: Навиците, които остават дълго с агентите на ЦРУ
Снимка: Facebook

Амарилис Фокс прекарва години във ЦРУ опитвайки се да предотврати ядрен тероризъм и други катастрофи. И след цялото това време, някои от навиците й като служител на тайните служби остават.

"Опитах се да се отърся от тези инстинкти. Но те остават в подсъзнанието ти дълго време. Поне някои от тях“, казва Фокс пред Insider.

Шпионите на ЦРУ научават много неща – да са толкова спокойни, че да преминат тест на полиграф без проблеми, да забелязват перфектните места за срещи, далеч от любопитни погледи и да се справят с проблеми, които могат да застрашат цялата операция.

Фокс признава, че когато се разхожда или шофира из града, редовно забелязва местата, които ще са подходящи за предаване на сигнали към други агенти. Често й се е случвало да види съобщения оставени на места, които тя си е помислила, че ще са добри локации за подобни цели.

„Тези навици са още в мен. И мисля, че ще останат с мен до края на живота ми“, споделя авторката на книгата „Животът под прикритие: Да остарееш в ЦРУ“. Тя все още предпочита да сяда с гръб към стената в заведения и винаги отбелязва къде са входовете и изходите, преди да се отпусне.

Един от навиците на Фокс подлудява съпруга й – тя винаги спира на жълт светофар.

„Едно от нещата, които учиш за надзора над други хора е, да не досаждаш на човека, който наблюдаваш и да се държиш така, все едно нямаш проблем да го изпуснеш от поглед. За това, когато светофарът светне жълто – спираш“, разказва тя. По думите й, преследването не изглеждало така, както по филмите.

„Сцените, в които някой се качва на влак, за да успее да избяга от преследващите или прескачане между покривите, не могат да бъдат по-далеч от истината. Подобни неща биха привлекли много внимание и биха унищожили прикритието на шпионина“, споделя Фокс. Тя обяснява, че агентите се учат да са много скучни, за да не привличат внимание към себе си.

През годините, които Фокс прекарва в ЦРУ, тя се стреми оръжията за масово изтребление да не попадат в грешните ръце. Благодарение на нея и екипа й, много трагедии в Америка били предотвратени. Книгата й, която ще повдигне леко завесата за живота на един шпионин в ЦРУ ще излезе на пазара в САЩ този месец. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Амарилис Фокс продължава да спира на жълт светофар"Ем то по принцип жълтия светофар по правилник си е "Внимание, спри". Та да разбираме че й е останал навик да спазва правилника ли?
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази статия, някакъв PR за предстоящото излизане на книгата й, ли е?
19
0
 
4
 
! Отговори
ГДР преди 4 години
До АнонименМИЛИЦИОНЕРСКИТЕ НАВИЦИ И ПЕТНАТА ОТ КЕТЧУП СИ ОСТАВАТ НА ЦЯЛ ЖИВОТ.---Например Путин.
18
2
 
4
 
! Отговори
Само питам... преди 4 години
Това ли е типичния представител за ЦРУ агент? Какви са тия глупости , как сядала с лице към вратата , как спирала на жълт светофар и как оглеждала сградите в които влиза за входове и изходи ......Това повече изглежда като вдетинена и психически нестабилна личност която не успява да се владее и че огромната и параноична мания за преследване не може да я напусне дори и след като е прекратила този си начин на живот . Дано само книгата и в стил "Капитан Марвел" не бъде полледвана и от филм .....
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ех................
16
1
 
5
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Дано не се е научила да бъде прекалено скучна че книгата и отиде в коша
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Запада" спечели заради английската дипломация, не заради американските милиционери.
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Заради това КГБ загуби, а запада спечели ; )))"---A дори и децата в училище си шушукат, че Тръмп е кукла на конци управлявана от руското разузнаване.
13
1
 
4
 
! Отговори
Няма лошо преди 4 години
Западняците са послушни аганца, могат да ги мачкат като пластелин. У нас както се вижда всички са много печени и за това сме на този хал.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МИЛИЦИОНЕРСКИТЕ НАВИЦИ И ПЕТНАТА ОТ КЕТЧУП СИ ОСТАВАТ НА ЦЯЛ ЖИВОТ.
11
3
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
ЦРУ са дилетанти.
10
0
 
22
 
! Отговори
BG преди 4 години
А аз си мислех, че шпионина /агента/ се познава по часовника с лазерен лъч и самовзривяващата се писалка, а то било по това, че спира на жълт светофар.Между другото винаги спирайте на жълт светофар / аз винаги го правя без да съм шпионин или агент/ защото на жълто стават големи катастрофи.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даааа.... Нагледали сме се на филми, в които терористи купуват от руснаците адрени бойни глави, прекарват ги с камион през границата и ги изтипосват във Фашингтон. Главате е с размерите на 120 литров бойлер, има дисплей(червен или зелен) и задължително - таймер! Корубата е обсипана с капаци, които са захванати с винтове и под капаците има кълбета от жици с различни цветове... Няма бандаж, няма ширмовка. Просто някой е натъпкал кабелите в дупката.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 7 Забрави да споменеш обаче другите 2 класики...агент Димитър- Кеворк Кеворкян и агент Сава- Ахмед Доган .
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Класиката е Щирлиц. Ей това е агент.
6
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Под прикритие има само двама героя- Михаил Билалов и Захари Бахаров!Няма се роди някой като тях в българското кино вече.Великани!
5
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3КГБ загуби защото се оказаха продажници.
4
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спорно е кой спечели, аз като гледам какви управляват запада съм на мнение, че загубиха.
3
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Заради това КГБ загуби, а запада спечели ; )))
2
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...тя се стреми оръжията за масово изтребление да не попадат в грешните ръце.........А в правилните ръце, т.е. в ръцете на терористите, а не на някакви си там квартални кокошкари!!!