Тайната е разгадана! Защо Стив Джобс караше без номера?

Той се е възползвал от вратичка в закона
22 окт 2019 16:20, Нели Христова
36
Тайната е разгадана! Защо Стив Джобс караше без номера?
Снимка: Flickr

След смъртта си през 2011 основателят на Apple Стив Джобс се превърна в почти митологична фигура и източник на всевъзможни легенди.

Една от най-упоритите е тази за личния му автомобил - Джобс, гласи тя, никога не е слагал регистрационни номера на колата си и непрекъснато е карал в нарушение на закона.

Колкото и да не ви се вярва, първата част е самата истина. След завръщането си в Apple през 1997 г.  Джобс многократно е бил засичан с личния си автомобил без номера - нито отпред, нито отзад (впрочем през всичките тези години Стив остана верен на любимия си модел: сребрист Mercedes SL 55 AMG).

В интернет циркулират най-различни обяснения за това - че имал специално споразумение с полицията; че просто всеки път, когато го спрат, си плащал 250-те долара глоба; че искал по този начин да се предпази от фенове и папараци; че самите фенове постоянно му крадели номерата като сувенири; че той смятал калифорнийските номера за прекалено грозни...

Истината е много по-проста. Джобс е карал без номера, защото е имал законовото право за това. По негово време щатът Калифорния позволяваше новите автомобили да се карат без регистрационни табели в първите шест месеца, ако случайно купувачът размисли и реши да ги върне. Шефът на Apple просто се възползвал от тази вратичка и на всеки шест месеца връщал старото си AMG и купувал ново.

Възможно ли е и днес да се възползваме от вратичката в закона, носеща името на Джобс, четете на сайта на Аутомедия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
7
 
! Отговори
многознайко преди 4 години
Отговорът го има още от преди месеци в Quora
11
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От големи тарикатлъци умря млад
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В седмицата на изборите днес.бг разискват поредната супер важна новина, ето това е качествен журнализъм.
9
3
 
12
 
! Отговори
пецата преди 4 години
чок-тарикат ама и той облече дървения балтон, извода е , яжте пийте и си носете новите дрехи щото сме за малко тука
8
4
 
28
 
! Отговори
Ийон Тихи преди 4 години
Пълни глупости!!!!!Милиони нови автомобили се купуват всяка година в Калифорния. Всички хора без номера ли ще карат. Как ще се контролира това?/???? Когато регистрираш кола ти дават временен талон за регистрация, който залепваш на предното стъкло и така де факто караш без номера (докато ти дойдат табелите), но полицията като те спре знае кой си!В момента няма такъв закон и ме съмнява да е имало някога. *** тъпунггерският сайт.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избиха рибата с тези уникум драскания, явно се преписва чрез гугъл транслейт и така се публикува - новина оригинално менте !
6
3
 
28
 
! Отговори
м дааа преди 4 години
такава скръндза беше , пък сега излиза че си сменял AMG-то по-често отколкото дрехите.
5
3
 
4
 
! Отговори
Щ. Младши преди 4 години
Тази тайна е лесна за разгадаване,но я разгадайте "пра"-Българските йероглифи наречени "руни",да видим как ще ги разгадаете!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото копираш от интернет
3
4
 
33
 
! Отговори
Vxkckckchk преди 4 години
Абе, хора...Какви тъпотии пишете - 6 мисеца извън закона, няма полиция, глоби, нарушения, платено паркиране и още куп неща, за които ти трябва номер!! Счупихте *** просто!
2
1
 
18
 
! Отговори
SS преди 4 години
то полвин година бе ше джиткаш без номера няма глоби от камери няма нищо
1
2
 
42
 
! Отговори
Ме преди 4 години
"Калифорния позволяваше новите автомобили да се карат без регистрационни табели в първите шест месеца, ако случайно купувачът размисли и реши да ги върне"..Проверявате ли простотийте си преди да ги пуснете ?