Скандал: Стюaрдеса съди пилоти – гледали на живо в тоалетната

Съвсем случайно Рене хванала двамата пилоти във воайорство
27 окт 2019 17:55, Нели Христова
27
Скандал: Стюaрдеса съди пилоти – гледали на живо в тоалетната
Снимки: Reuters

Стюардеса на „Саутуест Еърлайнс“ съди двама пилоти защото имали камера, която предавала на живо от тоалетната в кабината си.

На 27 февруари 2017 година Рене Стейнакър била на борда на полет 1088 от Питсбър до Финикс.  Машината вече била във въздуха от два часа и половина, когато тя била повикана в пилотската кабина, за да може един от пилотите да отиде до тоалетната. По правилника на  „Саутуест Еърлайнс“ в кабината винаги трябва да има двама човека.

Капитан Тери Греъм се отправил към тоалетната, а Рене влязла в пилотската кабина. Вниманието й било привлечено от таблет, който предавал на живо. Тя видяла как Греъм влиза в тоалетната на самолета. Когато попитала втория пилот Раян Ръсел, защо има камери, той първоначално изглеждал паникьосан, а после отговорил, че „това било част от топ секретна програма за сигурност и такива камери имало във всички самолети 737-800 на „Саутуест Еърлайнс“. Той я помолил да не казва на никого за тях.

Рене направила снимка на таблета и го показала на останалите стюарди. Супервайзорът я помолил да не разгласява инцидента.

„Ако това се разчуе, никой няма повече да лети на самолетите ни“, казал й той. Но въпреки това Рене и няколко нейни колеги докладвали за случая на своите мениджъри. Те обаче се опитали да ги накарат да мълчат и да открият нещо, заради което да ги уволнят.  В продължение на много кратък период от време, те били подложени на няколко теста за наркотици и алкохол.

И мъжът на Рене, Дейвид, който също работи като стюард за „Саутуест Еърлайнс“, бил подложен на постоянни тестове и тормоз. Затова двамата решили да повдигнат обвинение срещу авиокомпанията. По думите на техния адвокат, действията на пилотите не само нарушавали личното пространство на семейство Стейнакър, но и представлявали опасност за полета.

От „Саутуест Еърлайнс“ застават зад пилотите си и отричат те да са шпионирали хората, които отивали до тоалетна.Те са категорични, че компанията няма практика да поставя камери в тоалетните си.

След този случай Рене пропуснала няколко работни дни, тъй като се разболяла от стрес и притеснение, че някой може да я е гледал и дори записал, докато е била в тоалетната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
11
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Публикацията е като тюрлю гювеч, а Питсбър кърти мивки!
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не е тоалетната аджеба , къде някой ще приготви бомбата, а? Филми за това, бол! Гнусно е някой да гледа какви ги вършиш, но пък се навъдиха много *** и опасност има въпреки проверките.
19
1
 
21
 
! Отговори
преди 4 години
"Стюaрдеса съди пилоти""Затова двамата решили да повдигнат обвинение срещу авиокомпанията"Журналист да се наричам, първа радост е за мене...
18
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се притеснява ами!!Като знае какво е правила в тоалетната!И е заснимана!!!
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислите ли ,че на беге и други компании , нямат скрити камери.Имат според мен,но неказват.Цяланаходка е ,че ги е хванала.Би било добреда знае целият персонал и да си мълчат.Иска ми се да има и в операционната ироднини да наблюдават операцията,тъйкато зачестиха неуспешните операции.Става въпрос за продажба на органи най вече.Отделно професионализъм.
16
4
 
12
 
! Отговори
Тя е на компанията преди 4 години
Не на пилотите. Не са я сложили те. Това е самолет. Не хотел или *** на дискотека.Слагат ги, за видят дали някой не пуши или не си вади пластичен екзплозив от подметките на обувката.
15
2
 
7
 
! Отговори
Има ли клипче? преди 4 години
Така само си говорим. Дайте материал за обсъждане.Иначе как да преценим кой крив, кой прав?
14
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудо големо като и видели дупето. Кравари били, не знам кви били. От всяка простотия тука се политизира кви били американците. което само по себе си, си е извращение. Абе ало, гледалците по цял свят ги има в изобилие, били то кравари, комунисти или онанисти, всекъкви ги има.
13
3
 
24
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ДА ГИ СЪДИ!!!ДА ГЛЕДАШ КАК ХОРАТА СЕ ОБЛЕКЧАВАТ В НУЖНИКА Е БЕЗОБРАЗИЕ!
12
7
 
8
 
! Отговори
Гочо преди 4 години
До Махмуди как гледането в тоалетната ще те спаси от атентат, бе, aмуджо тъпa?
11
13
 
11
 
! Отговори
Махмуд преди 4 години
Предпочитам пилотите да гледат кво става в тоалетната, ако това ще ми спаси живота в самолета и предпази от потенциален атентат. Виждали сме и по-сериозни неща, стюардесата да погледне малко по-философски...
10
2
 
20
 
! Отговори
Fck преди 4 години
Ех и това ни взеха личното пространство в тоалетната където "и царя ходи сам" да ама..в днешно време те гледат отвсякъде :)). Ужаса е пълен това е пряко нарушебие над човешките права. Съд . Съд!
9
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
До АнонименРуските пилоти не се занимават с глупости, докато взимат капки против стрес! :)
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълна тъпотия, ако наистина е снимала таблета, т.е. има доказателство, най-малкото тези пилоти трябваше да бъдат уволнени дисциплинарно, а още по-добре, трябваше да има разследване на авиолинията. Много е гнусно да те гледат в тоалетната и е незаконно. Но ми напомня следващият път като съм в самолет да гледам да размахам някой добре напоен там.пон, да им е по-весело на гледащите. Аз проблем с кръвта нямам, те да се оправят.
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краварска история. В нито една авио компания по света няма такива изавра,теняци. Да беше камерата в баня някакси по друго щеше да е. Но в тоалетна това е гнусно.
6
9
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Така е,когато жени влизат в...пилотската кабина,все ще...забъркат нещо.Ако беше не стюардеса а...стюард,проблем нямаше да има.
5
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бяха руски пилоти досега 58 коментара да имаше, но нали са американци- няма проблем, всичко е в реда на нещата. Нали хамерикански лизалчоци у форума?
4
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смятайте щом пилоти на самолети имат толкова извратена потребност да гледат гениталии докъде са я докарали хамериканците.
3
3
 
7
 
! Отговори
Не разбрах проблема преди 4 години
Американска работа.Тя така, оня онака... Обеснявайте се по-ясно.
2
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Секретна програма била.. да ти виждат г.ъзъ