Грета Тунберг спешно търси еко транспорт до Мадрид

Шведската тийнейджърка се намира в момента в Лос Анджелис
1 ное 2019 21:38,
135
Грета Тунберг спешно търси еко транспорт до Мадрид

Шведската природозащитничка Грета Тунберг, която сега се намира в Лос Анджелис, каза, че се нуждае от помощ, за да стигне до испанската столица Мадрид, за да присъства на следващата конференция на ООН за климата.

Планираше се форумът да е в Чили и Грета да се придвижи по суша от Северна Америка до чилийската столица Сантяго. Но чилийските власти се отказаха от домакинството заради вълната от антиправителствени протести, прераснали в насилие. Така Мадрид беше избран официално да бъде домакин на конференцията, предадоха световните агенции.

"Тъй като конференцията беше официално преместена от Сантяго в Мадрид, ще не нуждая от известна помощ", написа в Туитър Грета Тунберг. "Оказа се, че съм прекосила половината свят, но в грешната посока", допълни тя и добави към този текст усмихнат емотикон.

Още по темата

"Сега трябва да намеря транспортно средство, за да прекося Атлантическия океан през ноември. Ако някой може да ми намери превозно средство, ще съм му много благодарна", допълни Грета, която отказва да пътува със самолет, защото той отделя много вредни емисии, пише БТА.

Грета прекоси Атлантическия океан с яхта, за да отиде в САЩ и Канада за различни прояви и протести за климата, а после и в Чили за конференцията. Яхтата, с която Грета пътува през август от Плимут, Англия, до Ню Йорк, беше спортна и емисиите на парникови газове от нея бяха нулеви. В пътуването си през Атлантика тя беше придружавана от баща си, а яхтата беше на Пиер Казираги, сина на принцеса Каролин Монакска.

Сега Грета трябва спешно да намери решение как да се върне в Европа навреме за конференцията в Мадрид, която ще се проведе от 2 до 13 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
5
 
! Отговори
Предозиране преди 4 години
И аз искам на яхта! Който намери безплатна да даде линк
118
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 114Не ми говори за "града за студенти". Е******а на София. Добре че направиха кооперациите и влязоха да живеят в квартала и нормални жители, да започне да може да се ходи там. Иначе всяка вечер Маската и Строежа бяха пълни със студентки, които чакаха да "учат". Що се отнася до другото, значи минахме от градчета на инфраструктура. Поне стойте на една тема. Да се оплаквате от всичко знаем че можете.
117
0
 
1
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"когато нещо стане и си по-зависим от останалите да решавате проблеми" - тук системата е друга, за какъвто и да е проблем, звъниш, идват и го решават без да плащаш на момента, но има месечна такса- един вид фонд, който покрива, както такива проблеми, така и ремонти и реконструкции на сградата. Новото строителство тук изобщо не ми харесва, най-вече планировката на жилищата, но това вече всеки сам си знае.
116
1
 
1
 
! Отговори
До 114 преди 4 години
Студентски град беше точно....град за студентите без жилищни сгради! Сега е пълна *** и евтин б. рдак! Явно това ти харесва. Селата в софийско не означават само кварталите на София! Разходи се например по стария витински път и ако остане здрава колата ти от дупките огледай "перфектните" села около разбития0 път!
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кетамина не прощава
114
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 111Между другото, като се има предвид че алтернативата на това да се строи по този начин в София е да се строят точно панелки, да ми казваш да "си живея в кибритената кутийка" е върховна ирония. ОТ панелките по "кибритени кутийки" не са измислени.
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 111 ... останалото: Северозападна България открай време страда икономически, тъй че няма какво да ми даваш за пример селата там. Района е зле. Плевенско не са в разруха селата където има хора. Наскоро обикалях заради един пчеларски въпрос. Не знам за кои софийски села ми говориш, но около София хората са доста добре. Не е Западна Европа, но няма нищо общо с трагедията от едно време. Аз дори не знам какви цайси си сложил ти, защото да се затварят очите така е смешно
112
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 111Нито живея в "кибритена кутийка" нито това че има по-гъсто застрояване значи че живееш в такава. Даже напротив: означава че имаш повече вътрешно пространство. Няма нужда да си мечтая за никъде, само ти дадох примери от почти всяко място на което съм бил и е столица или основен финансов/градски център. Студентски град преди да построят множеството кооперации беше едно бетонноо гето. Сега по-мяза на място където може да се живее. Направиха се и няколко детски градини. Що се отнася до ..
111
1
 
1
 
! Отговори
До 111 преди 4 години
ОК. Живей си в кибритената кутийка и си мИчтай за Ню Йорк, където било ОК да си в такава! Сигурно те кефят и студентски град и слънчака! Въпроса на вкус и чистоплътност! Остави курортните села и се разходи в плевенско, видинско, почти цяла Сев. България, ако щеш и в Софийските села, че и по-голяма част от Южна България! 90 процента от селата - разруха! Ама ти си сложил розовите цайси!
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бате ГойкоНяма много хора, които да мислят, че да живееш в панелка е по-добре отколкото в тухлена кооперация, дори и панелката да е санирана. Аз лично никога не бих избрал панелката, независимо колко ремонтирана е. По-неуютна е, живееш с повече хора на едно място, по-големи проблеми с по-размита отговорност е когато нещо стане и си по-зависим от останалите да решавате проблеми, вклщчително с монополистите. Да не говорим, че са естестически много по-грозни и абсолютно лишени от чар
109
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 104мечатеш за широко пространство. Ню Йорк, отиди да видиш в Уилямсбърг или Бруклин в какви сради и места се живее. И пр. и пр. В София строителството на мега високи блокове предотврати гъстото застрояване: освен ако не искате да продължат да се строят панелки това е неизбежно. Как пък няма елементарно усещане за това какво може и какво не, а само се тръсят причини за хленчене.
108
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 104Явно говорим за различни градове. Аз не знам в София да се строят бетонови жилищни кооперации. Може би ти знаеш. Гъстото застрояване е неизбежно за разрастващи се градове. Ако искаш да живееш нашироко отиваш извън града. Така е във всички големи градове, само в България това е нещо, което се изтъква като "недостатък". Явно ние искаме да сме от "шарЕната крава" пак. Бил ли си в Токио? Апартаментите са като кибритени кутийки. Лондон? Блокови тухлени сгради, въобще не можеш да си ...
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 104Разходи се към Арбанаси и градчетата около Велико Търново, разходи се около Илинден, отиди към Казанлък и ще видиш за какво говоря. Отиди в Родопите и виж какво се прави със селския туризъм, отиди към Юндола, към Гоце Делчев, Банско, Разлог и виж какво е положението. Отиди в Пловдивските села. Пак ти повтарям, няма какво да бъркаш въпроса с въпроса с обезлюдяването! Където има хора се направи и ще продължава да се прави. Млад народ? Виж ми коментара от пост 104.
106
0
 
2
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"освен като пример за порочни практики. Точно както Тунберг в момента." - абсолютно съгласен. Това беше и моята мисъл първоначално, само че после се отплеснахме от темата."ти къде живееш" - живея в блок, строен преди около 50 години, по времето на социализма. Естествено сега е ремонтиран и модернизиран. Мен ме устройва напълно. По-доволен съм в него, отколкото в новото строителство.
105
0
 
2
 
! Отговори
До 104 преди 4 години
А за градоустройството какво? Нещо за "престижните" квартали в София ли, където бетона така е нацвъкан, че всяка вечер усещаш какво е менюто на комшията оттатък улицата.... Ами не съм впечатлен!
104
3
 
1
 
! Отговори
До 104 преди 4 години
Човек, ти не живееш в България! Почти всички села днес по нищо не приличат на същите от преди 30 г. - във всяка къща следи от живот, поддържани градини и тротоари, почти не помня къща с паднал покрив и потънала в бурен, училища пълни с деца, спортни площадки също! Вечерно времеЦентър и заведения гъмжат от млад народ, не съм чул човек да се е оплакал от кражба! Покажи ми "предимствата" сега на селата и градоветеако щеш!
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бате ГойкоИ децата за пропагандистки цели не бива да се вземат за пример за каквото и да било, освен като пример за порочни практики. Точно както Тунберг в момента. И аз съм "обикалял" Русия, нищо че съм наясно как се управлява страната. Това е нормално човешко любопитство. Нямам против да се "обсъждат нещата под съответната статия". Имам против да се говорят празни приказки. "За вас"? Защо, ти къде живееш, и не искаш ли града ти да става по-добър и хубав за живеене? Странен подход.
102
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 101Защо говориш за местата където не живее никой? Аз те питах да ми кажеш какво е по-лошото отпреди 30 години в градоустройството, не да ми разказваш за обезлюдяването, което е европейски и световен проблем. И не ми говори за обезлюдяване: през 80те селата на бабите ми станаха наполовина, защото всички искаха да отидат в големия град: Сандански и Гоце Делчев. В едното село пред царско време е имало училище като гимназия. Докато дойде 89та вече беше изцяло затворено.
101
0
 
3
 
! Отговори
До 101 преди 4 години
Какво им е "хубавото" на днешните села и малки градове - изоставените рушащи се къщи, училища на много места, обрасли с бурен поддържани навремето с цветя пространства пред къщите, кратерите по улиците, липсата на хора и живот, а от населените къщи рядко има непострадала от набзи на кадци...
100
1
 
1
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Четох ги. Това си дал за пример" - да, това съм дал за пример, ставаше дума за използването на деца в пропагандистки цели. Пък накрая взехме, че обиколихме Русия."Не каза за какви "лъжи"" - примери много и са добре известни, ако напиша някой, ще почне една още по безмислена дискуя, която пък съвсем няма да има нищо общо със съдържанието на статията. Ще го нищим под съответстващ материал. "За щастие (...) не мислим, че това трява да е жизнения стандарт" - мога само да се радвам за вас.