Нещата, които Blade Runner позна за 2019 година

Действието в емблематичния филм се развива през ноември 2019
2 ное 2019 18:00, Нели Христова
19
Нещата, които Blade Runner позна за 2019 година

Ноември 2019 година не е просто обикновен месец. През 1982 година Ридли Скот завършва първия Blade Runner, който в следващите десетилетия ще се превърне в една от най-обичани научно-фантастични класики.

Ноември 2019 година е месецът, в който действието в дистопията на Скот се развива. Така, Blade Runner се превръща в поредния класически филм, чиято измислена реалност се преплита с нашата. И макар да сме далеч технологично от летящите коли и мислещите и чувстващите самостоятелно хуманоиди, изключително впечатляващо е колко неща Ридли Скот все пак е познал за бъдещето.

Във филма Рик Декард, изигран от Харисън Форд, използва гласова команда за да активира различни технологии. Също като Алекса и Сири в наши дни. Може да се каже дори, че в реалния свят сме развили тази технология много по-добре от показаната във филма.

Скот някак успява да усети и надвисналата опасност от климатичните промени. Точно както в подгизналия от дъжд Blade Runner, ние сме се запътили към природна катастрофа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
8
 
11
 
! Отговори
Пуки преди 4 години
Само овцете немогат да разберат ,че Холивуд се държи от хора които знаят какво предстои за човечеството и не само . В филмите се влагат много глупости , но и много истини които ЕЛИТА смята да приложи сред населението на Земята ! Нещата отиват на по-голяма диктатура и унищожаване за ценности , права на човек и т.н. анти-човешки дейности . Оруел беше прав .
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към никаква климатична катастрофа не сме се запътили, а към социална катастрофа, ако продължаваме да вярваме на лъжливи пророци и неграмотни писачи, които обичат да наричат себе си "журналисти"
13
2
 
15
 
! Отговори
тия па кои са преди 4 години
освен дърводелеца х.форд учасвуваха и ред артисти, м/у които и починалият тази година Рутгер Хауър/лека му пръст/, Дарил Хана ... музиката на Вангелис
12
12
 
4
 
! Отговори
И преди десети преди 4 години
В България беше пълно с тенис-кортове. Странно за комунизма. Това е спорт, който заема дължина на корта 23,77 m, ширината 8,23 m. На тази площ могат 22 души да играят футбол, макар и на малки вратички. Или баскетбол на един кош.А играят тенис само двама.В цял свят това е елитен спорт. Само двама души окупират терен, на който иначе могат да спортуват 22-*** души.Не е за нашата държава. На всеки тенис корт, ако се реконструира, могат да тренират не двама, а двадесет души едновременно.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано от втория филм да са по-малко познатите неща за бъдещето.
10
0
 
9
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
***, защо не се върнеш на село да си пасеш патките ми се мъчиш тука, мъчиш и нас с умопомрачително умните ти "статии"?
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредния неокомунистически филм
8
1
 
9
 
! Отговори
Сега, Нели... преди 4 години
Тук, в dnes.bg, все още нещата са нормални. Ако искаш да си пишеш каквото ти падне, без дори да си направиш труда да провериш, за какво иде реч - ходи в дирника.Там ще си светило, на фона на останалите "журналисти".
7
1
 
5
 
! Отговори
пецата преди 4 години
няма ден да не се пропагандират тея климатични промени които са една лъжа на зелените ултралеви фанатици
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Скот някак успява да усети и надвисналата опасност от климатичните промени. Точно както в подгизналия от дъжд Blade Runner, ние сме се запътили към природна катастрофа."===Не, не сме. И това го твърдят учените. Колкото до вещаната катастрофа, тя е само в главите на 16 годишни аутистки и псевдознаменитости.
5
2
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
И какво, *** ***, толкова е познал? Цитираш 2 (ДВЕ!) неща, едното от които (твърдението, че сме се запътили към природна катастрофа) е твърде спорно!Поредната глупост, сътворена от ***, която си е осмукала пръстите, за да напише нещо!!!
4
0
 
8
 
! Отговори
Нищо не е познал преди 4 години
Нелито Христова първо да гледа оригинала на филма, после римейка, наречен 2 и после да коментира.Нищо особено не е познал иначе перфектният Рили Скот. По скоро много млади учени се ориентират от научната фантастика и с врмето я превръщат в наука. Заради това е й научна фантастика, а не научна фантасмагория.От ясната визия до реализацията - нещата не са толкова сложни.
3
3
 
7
 
! Отговори
General WESLEY CLARK преди 4 години
Велик Филм , сниман през август, септември и октомври 1981 г. в Лос Анджелис , и пуснат на 20 юни 1982 г. по кината. Там репликантите не са механични роботи , а са Био-Роботи, изделия от неорганика..със срок на годност 4 години..И САМО РОЙ БАТТИ (Рутгер Хауер) БЕШЕ РЕПЛИКА създадена от напълно човешка ДНК , със КРЪВ, ОРГАНИ и всичко друго на човека , и със 6 години на годност .В новия Блейд Рънър от 2017, те показаха как ги '''раждат''' човешките -- от една фуния .
2
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Позна 2 от 200. Но сега вместо Блейд Рънър имаме Национал Географик, които ни облъчват по цял ден, че ще сме ходили на Марс и ще сме карали коли на батерии. Нали разбирате, че Национала са един глашатай на фейкове като Мъск, които от своя страна са пионки на ЦРУ. Колко от това, което днес предиктват ще се случи?!?!? 2 от 200 може би?!?
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Позна? Ох божкеленке ...