"Томас Кук" с нов собственик. Продадоха го за 11 млн. лири

Придоби го китайски конгломерат
2 ное 2019 09:00, Нели Христова
15
"Томас Кук" с нов собственик. Продадоха го за 11 млн. лири
Снимка: Reuters

Китайски конгломерат купи марката "Томас Кук" за 11 милиона британски лири. Сделката идва повече от месец след фалита на британския туроператор.

Още преди да купи марката, китайският конгломерат беше най-големият акционер в "Томас Кук". Той пое ангажимент да вложи 450 млн. паунда в туристическия гигант.

Инвестицията беше част от спасителна сделка, чиято стойност бе 900 милиона паунда. Планът обаче се срина, след като банките поискаха допълнителни 200 милиона. Това предизвика ликвидирането на "Томас Кук", което постави в опасност хилядите работни места и хиляди туристи блокирани на почивките си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: КитайфалитТомас Кук
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До оецатаА може би китайьшци с сабитирали цялата работа и са дали подкупи на няколко банкера, да искат още и още пари, въпреки, че събраните от ТОМАС Кук бяха предостатъчно, за да спасят компанията. И сега - китайци си имат още една масивна инвестиция.... Вече контролират половината Азия, половин Африка... Остана им смао Европата.
14
2
 
2
 
! Отговори
пецата преди 4 години
наглосаксовете са излъгали китайците да им купят фирмата , да инвестират в нея а те през това време яко са влачили и затова се стига до сегашния фалит, tui е алтернативата на томас кук и за туристите не е от такова значение как ще се казва оператора защото законите им са железни и фирмата не може да ги излъже както се прави в бг, китайците са купили фирмата защото и без това са наляли до сега вече 450млн , сега това е име с лоша репутация и много задължения, извод:не прави бизнес с англичани
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7Комоании фалират редовни, да. Разликата е, че не като любимия ти тирнипен режим, който се разпада като оаръпен замък ударен от цунами....
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здрасти, направиха изкуствен фалит точно преди брекзит, завлекаха цяла източна Европа с стотици милиони и естествено се появи същата фирма с уж нови собственици!Великобританската мафия у действие!
11
1
 
4
 
! Отговори
??? преди 4 години
До 5.Това да не различаваш китаец от индиец си е голяма работа.
10
4
 
8
 
! Отговори
Мохамед бин Салман преди 4 години
Средната класа на Китай е по голяма от населението на САЩ
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kитайците си остават най-големия пазар за стоки и услуги. Колкото и да не ни се иска в бъдеще ще ги виждаме навсякъде. Не само защото са 1/5 от населението на Земята, а защото вече имс доста от тях, чийто финансови възможности са близки до тези на европейците. Все пак са близо три пъти повече от Европа, а и държат голяма част от световната търговия.
8
2
 
18
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
китайците са ги изклатили. оставили са ги да фалират за да отнесат направо цялата фирма
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капитализмът фалира всеки ден.
6
0
 
29
 
! Отговори
мдааааа преди 4 години
А у нас таквиз фалирали ги продават за по 1 долар!
5
4
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВЪПРЕКИ ГОЛЕМИЯ БРОЙ РАБОТНИ МЕСТА И РАЗХОДИТЕ ПО ОБЕКТИТЕ ИМ, ВЪВ ТУРИЗМА ИМА МНОГО ПАРИ И ТОВА Е ПЕЧЕЛИВШ БИЗНЕС КОЙТО ИЗДЪРЖА ЦЕЛИ ДЪРЖАВИ!КИТАЙ МИТАЛОВЦИТЕ ЗАЛОЖИЛИ ВСИЧКО ЗА 500 МИЛИОНА ПАУНДА И ПРИБРАЛИ ПАРИТЕ КАТО ФАЛИРАЛИ ДРЕБНИТЕ АКЦИОНЕРИ КОИТО СА 45%! СЕГА ПОЛУЧАВАТ КОМПАНИЯТА НАГОТОВО И В ТЯХНАТА СИ НА 100% КОМПАНИЯ ВЕЧЕ ЩЕ ВЛОЖАТ ПАРИТЕ КОИТО ИЗТОЧИХА!ПЪЛНО Е С ПРАМОД МИТАЛОВЦИ, ВАЛЕНТИН ЗАХАРИЕВЦИ И БОЖКО ВАСИЛОВЦИ!
4
38
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен не ме вълнува това, нямам пари за почивка през Томас Куук! Но тпва е нормално, част от Промянат на президент рътьо радев ветото, вземащ 11000 лева заплата за нищоправене!Радев кремълската слуга съсипа България!Оставка!
3
1
 
11
 
! Отговори
Запознат преди 4 години
А скандинавката част - ving го купи Петър Стордален собстеник и на хотелска вегига Нордик чойс хотелс.
2
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ли ще преживея фалитът на жеймс Кук .... Мисля довечера да се напия. От мъка.
1
1
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Няма празно.