Как да се подготвим за новата работна седмица?

Няколко лесни начина за по-добро настроение в офиса
2
Как да се подготвим за новата работна седмица?
Снимка: Pixabay

Неделя. Много от нас посрещат този ден със смесени чувства. Хем е почивен, хем обаче означава, че след 24 часа на хоризонта отново ще се покаже понеделник и трябва да тръгнем рано сутрин към офиса.

 
Работната седмица започва, а тя е тооолкова дълга, че трудно можем да издържим до петък. Доста хора дори изпадат в лека форма на депресия, а други се изнервят допълнително с наближаването на понеделник.
 
Според проучване, провело се сред 1000 работещи участници, 81% от тях са отговорили, че се чувстват доста по-неспокойни с напредването на неделните часове. Психолозите наричат това състояние „предчувстващо безпокойство“. Иначе казано – организмът знае, че му остават само няколко часа почивка и започва да се тревожи за следващите 5 дни.
 
Две трети от изследваните споделили, че страдат от нередовен сън преди първия работен ден. Това състояние, както и безпокойството, се наблюдава при всички, дори и при тези, които твърдят, че обичат работата си.
 
Учените обясняват този период с увеличаването на адреналин в организма, което задейства т.нар. рефлекс „fligth-or-fight“. При него дишането се учестява, а пулсът и кръвното налягане скачат изведнъж. Мозъкът започва да приема сигнали, сякаш тялото се намира в опасност и започва да освобождава кортизол – хормона на стреса.
 
Кои са начините за най-добра подготовка за работната седмица, вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
7
 
! Отговори
Шиши Кифтето преди 4 години
Кат са наплюскаме вечерта якооооо с джуркан боб сас зели, жумерки, пъча с мнооо чесан, излочим 2 кила сливова, надуем яко Азис опса опса опса опсаааааа, фърлим на жената 100 кила бой, на сутринта на работата са изрежем якооооо та да замириши на жумерки и боб, и фанем колежките за дупитата, ей тва е кеффффф
1
0
 
6
 
! Отговори
x преди 4 години
аз съм в отпуск, не ме...