Мишел Обама: Книгата на бившата първа дама излиза и на български

Какъв е бил животът на Обама, когато мъжът й е най-силният човек в света?
5 ное 2019 18:12,
17
Мишел Обама: Книгата на бившата първа дама излиза и на български
Снимка: архив Reuters

"За нашето издателство е чест, че посрещаме 25-я си рожден ден с такава универсална, вдъхновяваща история", заяви Милена Стефанова, управляващ директор на издателство Софтпрес, за премиерата на автобиографичната книга на Мишел Обама на българския пазар, в предаването "Бизнес старт.

"За издателството ни беше кауза тази книга да излезе на български език и вложихме цялата си енергия тя да бъде представена по най-добрия начин. Това не беше бизнес проект, това беше смисъл, защото това е вдъхновяваща история за пътя към успеха и за неговата цена", разказа още Стефанова.

Преведена на 50 езика, с над 10 млн. тираж, за 15 дни книгата се превръща в най-продаваната автобиография на всички времена. Към момента се печата втори тираж след като първият е свършил за 48 часа.

"През тези години, през които тя беше първа дама до най-значимия човек в света, ние виждахме един образ, това, което на нея й е коствало едни невероятни усилия. Това да си всеки ден в кондиция, независимо каква е програмата ти, какви са личните ти преживявания и драми, ти да излезеш пред целия свят и да бъдеш най-добрата версия на себе си. Самата тя успява не само да съхрани себе си, но и да се запознае със себе си още по-добре.", коментира д-р Даниела Илиева, консултант по бизнес етикет.

Според д-р Илиева, съпругата на американския президент успява да представи историята си без да изпада в жертвен профил. "Тя плаща немалка цена, загърбва потенциала на своята кариера, за да бъде до съпруга си" каза тя.

"Тя цял живот се бори с предразсъдъците, със скритото или явно неприемане и успява да постигне много. Бори се още като студентка, като кандидатсва с есе, в което разказва своята история. Приемат я в Принстън, после завършва Харвард, на 25 години вече е успешен адвокат и Барак Обама постъпва при нея като стажант. Тя е силният професионалист в началото на тяхната връзка", разкри Стефанова.

"Най-големият успех тя счита факта, че има деца. Мишел не е позволила чужди хора да бъдат основното присъствие в живота на децата й", допълни Илиева.

Целият разговор вижте в Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предполагам и тя ще дари печалбата от продажбите , както не направи и мъжът й, нали си има доживотна пенсия , всички доходи от продукти свързани с президентството трябва да се отчитат в държавния бюджет.
11
1
 
2
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Жената е завършила Принстън и ... Харвард ... Вие имате най-вероятно основно ... В тези 2 университета няма да ви вземат даже да чистите тоалета. И вече понеже не е бяла и я смятат за ......
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с малки изключения американските президенти особено в 20 век са си най обикновени кукли на конциедно от изключението е кенеди и тръмп до някъдеамерика повече от век се управлява от несменяемата династия на баткеритеа за ***.лоу.мното население се правят избори и се слага президентза да обясняват на народите колко са демократични и какво е демокрация-честито на заблудените борци за демокрацияте са болшинството което крепи кликата която се възползва от вярата им в демокрацията за да богатее
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8На нас българите.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нищо женствено и дамско няма в този човешки индивид.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аха, коствало и е невероятни усилия да се натъпква като наденица в дизайнерските костюмчета.
6
1
 
8
 
! Отговори
Юнкер Ишиаса преди 4 години
първа дама с юй, чо е то? джокерче: и е от една специална планета.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А с глуповатият Г.Господинов какво стана?
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те ромите изсекоха плодните дръвчета. Малко е закъсняла с книгата си за катерене.
3
6
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
А може би книгата трябва де се казва просто "Силата на доброто образование". Учете, хора!
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като са се сетили да я издадат пак добре.
1
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо Мишел не е жена ,а мъж станал жена.На практика Обама беше женен за травестит .Погледнете тялото на Мишел .Крака ,рамена ,торс и лице .Това е мъж станал жена ....Децата им не са техни ,а осиновени ако не знаете.