Смарт телевизорите: Мишена на хакерите

От ФБР дават съвети как да се предпазим от проникване
3 дек 2019 18:08, Ния Христова
5
Смарт телевизорите: Мишена на хакерите
Снимка: Ройтерс

От ФБР публикуваха официално съобщение, в което предупреждават за опасностите на смарт телевизорите, пише „Индипендънт“, цитиран от bTV.

Техниката е сред най- купуваните стоки на "черен петък" и „кибер понеделник“. Потребителите използват намаленията да се сдобият с най- модерните модели телевизори на пазара.

Съвременните смарт телевизори разполагат с екстри като интернет връзка, камери и микрофони. Тези екстри улесняват използването на телевизорите, но и излагат хората на риск.

„Освен възможността производителите и компютърните специалисти да слушат разговорите ви и да ви наблюдават, смарт телевизорите са врата към дома ви за хакери и крадци“, пише от ФБР в предупреждението.

Хакването може да бъде разнообразно. Хакерът може да придобие контрол над телевизора, като може да сменя канали, да усилва и намалява звука, както и да пуска неподходящи клипове на децата. Най- опасно от всичко е хакерите да получат достъп до камерата и микрофона на телевизора, с които могат да ви наблюдават.
 
От ФБР съветват потребителите добре да разучат функциите на смарт телевизорите си, да променят настройките като изключат камерата и микрофона. Класическият метод със зелепянето на лепенка също е добър вариант в борбата с хакерите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ми хакнат Операта ще ги призная за хакери на световно ниво. Операта ми е от 1967 година. Работи перфектно. Подновил съм и всички кондензатори слабото звено в тези машини. Лампите съм ги сменил със съвременни които имат по дълъг живот. Кинескопа е с отличен контраст и яркост въпреки дългите години работа. Очите не ми се изморяват за разлика когато гледам цветен телевизор.Монтирал съм му цифров тунер и с антена хващам Сръбски програми. Българските програми не ги гледам че с тези турци е ужас.
3
6
 
1
 
! Отговори
Митко преди 4 години
Няма страшно! Никой не се интересува от жалкото ни съществуване в една меко казано не правова и много бедна държава. Колко дипломатично се изразих...
2
1
 
10
 
! Отговори
?? преди 4 години
До Анонименкак ще е глупост? това съществува от толкова много години, вземете се образовайте малко. същото е валидно и за камерата на лаптопа ви, всеки с малко познания може да ви гледа в реално време, разбира се, когато имате интернет връзка, а всички имаме..
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто няма да си ги купуваме като не искаме хакерски атаки,и да ни дебнат и през телевизора.