"Държеше се непостоянно": Говори пилотът, заснел НЛО преди 15 г.

Той така и не коментира случая, защото не иска да го свързват с "лудите фенове"
21 дек 2019 21:45, Нели Христова
46
"Държеше се непостоянно": Говори пилотът, заснел НЛО преди 15 г.
Снимки: Reuters

"Той се качваше на  15 хил. метра и слизаше до 30 метра за секунди, което е невъзможно.“

Преди 15 години Чад Ъндърууд е пилот в американските военновъздушни сили. Докато управлява самолета си над Тихия океан, той уловя нещо необичайно - НЛО, което "не се движи според законите на физиката“.

Камерата в самолета на Ъндърууд улавя на видео необичайния летателен апарат. Години по-късно видеото се появява в мрежата, но така и не е коментирано от пилота. Днес, след 15 години, той нарушава мълчанието си.
Миналата година Пентагонът потвърди, че видеото, което обикновените хора виждат през 2017 година, е автентично. Властите все още не зная какъв е летателният апарат, но три версии са отхвърлени – природен феномен, птица и човешко творение.

"Това, което ми направи най-голямо впечатление, бе колко непостоянно се държеше. Променяше височината и скоростта по начини, които никога не съм виждал през цялото време, в което съм летял срещу други самолети“, обяснява Ъндърууд пред New York Magazine.

"Държеше се по начини, които са физически нереални. Това хвана окото ми. Защото самолетите, независимо дали са пилотни или безпилотни, все още трябва да се подчиняват на законите на физиката. Те трябва да имат някакъв източник на повдигане, на задвижване. А то - нямаше", обяснява Ъндърууд. НЛО-то получава името "тик-так“, тъй като формата му наподобява тази на известните бонбони.

През 2004 година от USS Princeton засичат в небето неидентифициран обект, който преминава край Западния бряг. Те се опитали да се свържат с него, но връзката била толкова лоша, че системата от радари била рестартирана заради съмнения, че се е повредила. Веднага щом била включена отново, мистериозният обект пак се появил.

На 14 ноември командир Дейвид Фравър е на мисия извън USS Nimitz, когато забелязва обекта, който се гмурка под водата и излиза отново на повърхността. Когато било приближено, НЛО-то се изстреляло "със скоростта на светлината".

Когато Фравър кацнал, той разказал какво е видял на Ъндърууд, преди той самият да поеме със самолета си към небето.

"Дейвид Фравър ми каза: "Хей братле, оглеждай се за нещо странно". Излетяхме. Не търсим задължително да видим нещо, но от Princeton имаха този обект, който искаха да проследим. Малко след това се появи на екрана ми", спомня си пилотът. Той твърди, че не е видял НЛО-то със собствените си очи, тъй като е бил съсредоточен да направи видеоматериал, който властите да изследват и анализират по-късно.

През всичките тези 15 години, Ъндърууд така и не разказва историята на "тик-так", тъй като не иска името му да се свързва с лудите фенове на "малките зелени човечета".

"Не искам да съм част от тази общност. Така го наричаме – НЛО. Не можем да го идентифицираме. Летеше. И е предмет. Толкова е просто. Ще оставя нърдовете да свържат точките и да преценят какво е. Аз просто съм човека, който направи видеото", признава  Ъндърууд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
м/у другото,не знаех,че военните самолети на США са били оборудвани със.."КАМЕРИ ЗА ЗАСНЕМАНЕ"!..На вас как ви се вижда тая.../.../ ?
39
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
ПЕТ пъти съм наблюдавал "нло"!!!!..Верно,и в петте случая то беше като.."сияние с форма",НЕ с някакви физически параметри и размери....Така че аз ЛИЧНО съм се убедил в съществуването на тоя ФЕНОМЕН,който СПОРЕД МЕН представлява просто "ЗАБЪРКВАНЕ НА ИЗМЕРЕНИЯТА"..Това,което виждаме като "светлина" всъщност е "Нещо от Отвъдното",но тъй като нашите сетива и понятия НЕ СЪВПАДАТ със Законите на "Ония",за това ги "виждаме" като некаква "светлина"..И да,няма начин да "влезнем в контакт" с тях!.
38
0
 
2
 
! Отговори
Peter преди 4 години
The Truth Is Out There....:-)
37
1
 
2
 
! Отговори
Vimana преди 4 години
Ние тука с гаджето и компания решихме да дойдем малко на ваканция на Земята, но всеки път щом се появим, все някой натрапник с димящ и бучащ апарат се опитва да ни прогони.
36
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
"Той се качваше на 15 хил. метра и слизаше до 30 метра за секунди, което е невъзможно.Как решихте, че е Той, а не Тя или То?
35
0
 
2
 
! Отговори
Шуменец преди 4 години
Преди 25години в небето над Шумен започнаха да се появяват странни светещи кръгове - обикновенно вечер в петък и събота.Имах познати от съседните на Шумен села,които бяха доста притеснени и казваха , че в техните села само за това се говори. Тръгнаха всякакви слухове за НЛО за секретни оръжия и пр.Накрая се оказа, че това са ултра модерните, за времето си, лазери на най- голямата тогава дискотека "Терминатор". В облачно време прожектираха по облаците.Шуменци ще сетят за какво става въпрос
34
0
 
2
 
! Отговори
Летяща чивия преди 4 години
Цитирайте някой "експерти", как би трябвало да се държат нло-тата постоянно, че да не плашат така американските пилоти. В бг има много специалисти по въпроса - учени-недоучени, бивши военни, изследователи на царичини дупки, космонавти, екстрасенси и всевъзможни тв врачки.
33
0
 
4
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
На това,което е написал колегата с двата еса съм бил свидетел и аз както,и целият персонал на института,в който работех.По онова време той беше една от най-високите сгради в София,а и на относително високо място,от прозорците всичко се виждаше перфектно.Чудехме се какво е това.По това време на съпругата ми братовчед И отбиваше РВС в едно радиолокаторно поделение и казваше,че когато лъча на радара го облъчвал тялото "отскачало".Иначе си висеше кротко над площад "Ленин" и хората го гледаха с интер
32
2
 
11
 
! Отговори
ha преди 4 години
За втори път видях нещо подобно, когато бяхме на летен лагер в Крапец. Учих в спортно училище и ни водеха на летни лагери. Вечерта с приятелчетата, играехме между бунгалата, когато едно от приятелчетата извика "Вижте" и посочи нагоре. Имаше триъгълна форма и сменяше цветовете си. От ярко бяло, през зелено, червено, синьо, жълто... движеше се бавно и изведнъж изчезна. Светлините които се сменяха угаснаха изведнъж. Така и не го видяхме повече, въпреки че гледахме поне 15 минути в небето. Странно а
31
4
 
9
 
! Отговори
ha преди 4 години
Те са тук, сред нас. Преди около 30 години, бяхме с нашите на море. За един ден. Имахме шкодичка 120L. Вечерта като се прибирахме и както си караше, баща ми изведнъж каза "Какво е това чудо на чудесата". Спря колата и излезнахме. Над колата, в небето имаше много ярка светлина, която се движеше бавно. След двайсетина секунди изчезна в неизвестна посока със скоростта на светлината. Без никакъв шум от двигатели. И до ден днешен не мога да си обясня какво беше това, но го видяхме с очите си.
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напълно ме убедиха тези 6 размазани точки.
29
4
 
3
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Всичко идва от Зона -51 Аризона САЩ.Който се интересува знае за какво говоря.
28
4
 
6
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Част4.Един наблюдател определя високоскоростните безкрили самолети като модули, а детайлно заснетото на 7 изображения огромно сферично тяло, чиято поява и отдалечаване наблюдавали хиляди софиянци кораб-майка. Малко след инцидента той посетил уважаван астроном от Софийската обсерватория и го попитал директно: Вижте, обещавам, че няма да пиша, но ми отговорете честно и с една дума, какво все пак бе това?. Ученият отговорил натъртено: НЛО!.
27
2
 
5
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Част3.По същото време завалели френетични обаждания, че странно кръжащо тяло с намаляващи размери и форма на топка за тенис все още се виждало от булевард Дондуков и от известното заведение Попското на площад Света Неделя (тогава Ленин). Хиляди очевидци започнали да се струпват в център на столицата, съзерцавайки отдалечаващото се в небесата като ярка звезда НЛО.Официозът Работническо дело излиза на следния ден със заглавие В центъра на вниманието Венера!.
26
2
 
6
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Част2.В ранната утрин на 30 декември българският уфолог и тогавашен редактор на списание Отечество Димитър Делян видял в небето над Витоша необичайно ярка и удължена по хоризонтала звезда. На път за работа той усетил различна от предпразничната възбуда в препълнените автобуси: Цялата улица го видя докато си обърнем главите, и то беше вече в другия край!. В редакцията озадаченият Делян бил пресрещнат от задъхана редакторка, която споделила, че предната нощ над Копитото наблюдавала две луни
25
2
 
7
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Чьст 1"В края на 1978 г. столицата на тогавашна комунистическа България е хвърлена в смут от прелитането на странни летателни апарати с невиждана форма. Тоталитарната върхушка усмирява с твърде неубедителна астрономическа версия в печата назряващата паника сред населението на едномилионния град, но ревниво премълчани показания на очевидци разкриват шокиращи детайли.
24
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВярвам ти.Всъщност контролираното излъчване на магнитни вълни с определина честота с която могат да контролрат мозъка и посредством мозъка и човека е изобретение от руснак,но руснаците не прилагат технологията в действие,а днес западните държави го правят.Трябва да го забранят това оръжие в България.
23
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И мен така. Повви се едно кълбо , две всъщност, силиконови . И като се замяткаха нагоре , надолу , със скоростта на светлината ги изстрелях и всичко свърши. Ракетата омекна и това беше края. На никого не казах , че всички щяха да разберат , че самолета ми пада мн бързо и даже и трудно се вдига.
22
4
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До Анонимен 12: аз видях Розова сфера летеше ниско над къщите., около 1.5м диаметър, движеше се бавно и излъчваше тази светлина, и това стана 2002ра в един град с голям университет в Англия. Без звук и не знам, може и НЛО да е било но не беше балон нито кълбовидна мълния. В Англия при такива случаи пускат истребители и стрелят по обектите, но това беше в населен район, и летеше на няколко метра над покривите. Замълчах си щот ако излезе че съм хахо ще ми спрат стипендията...
21
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На колко ракии е бил пилота?