На един обектив разстояние от дивия свят

Мирослав Горанов разказва как се чувства сред лъвове и носорози
Обновена: 27 дек 2019 21:40 | 27 дек 2019 11:05, Красимир Ангелов
0

Какво е да бъдеш само на обектив разстояние от ноктите на дивия свят? За това разказа в "България сутрин" младият фотограф Мирослав Горанов, който 3 години обикаля Африка, за да улови най-интересния кадър от света на дивите животни.

"Като малък много обичах да гледам предавания, които показват дивия свят в Африка. Един ден си казах, че животът ми върви в монотонна посока и искам да направя някаква промяна. Твърде много отлагах една мечта и идва момент, в който искаме да направим нещо повече за себе си. Занимавам се с фотография още преди да замина за Африка, но не ми доставяше това удовлетворение, което знаех, че ще получа на друго място", сподели Мирослав Горанов.

Повечето хора от обкръжението на фотографа му казват, че не е добра идея да заминава сам за Африка, но той решава все пак да рискува. "Веднага забелязах разликата в хората и културата. Когато влязох в помещението на летището, африканците веднага ми казаха "Добре дошли в нашия палат", сподели още Мирослав, който е живял с местни африкански племена.

"В Кения живеех буквално посредата на нищото в саваната. Гледахме телевизия с масаите. Гледахме нашия любим отбор и масаите хвърляха копията си във въздуха, когато вкарваха гол. Хората са много духовно настроени и са готови да дават без да очакват нещо в замяна", разкри Горанов пред Bulgaria ON AIR.

Младият фотограф разказа за случай, в който с няколко човека изненадват майка носорог и малкото ѝ. Тя ги напада, а Мирослав вади камерата си, за да направи уникални снимки. Спътниците му го определят за луд, но за щастие разяреният носорог спира на метър от колата и обръща в последния момент.

"Винаги има риск лъв да се крие в някой храст. Бил съм много близо. Веднъж наблюдавахме 7 лъва от колата. И седемте тръгнаха към нас. В момента, в който най-голямата лъвица мина от моята страна на колата, застана до мен и погледна нагоре, си казах "Може би бяха прави всички и не трябваше да ходя в Африка". Погледа ме 5 секунди, които ми се сториха цяла вечност, след което ме подмина", разказа още една вълнуваща история Мирослав.

Той не крие намеренията си да се върне в Африка и чрез своите снимки да продължи да показва действителността в саваната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари