Храни, подходящи за детокс след празниците

Как да се освободите от токсините?
2 яну 2020 17:07, Илияна Николова
5
Храни, подходящи за детокс след празниците
Снимка: istock

Коледните и новогодишни празници са истинско пиршество за вкусовите ни рецептори. Позволяваме си да хапваме от любимите ни, но не толкова здравословни храни, консумираме и алкохол. Равносметката е няколко излишни килограма, но и тяло, което се нуждае от детокс.

За щастие има редица полезни храни, които могат да ни помогнат да влезем бързо в добра форма, елиминирайки излишните мазнини и течности. Такива са домати, авокадо, риба, сини боровинки, артишок, спанак, аспержи. Кои други е добре да добавите към менюто си?
 
Грейпфрут
 
Плодовете са чудесни за детокс на организма. Едни от най-полезните след празничното похапване, когато искате да свалите излишните килограми са грейпфрутите.Фитохимикалите в плодовете спомагат за разграждането на излишните мазнини. Също така, грейпфрутите подпомагат и функцията на черния дроб.
 
Пийте чай от хибискус
 
Чаят е чудесен за детокс на организма. Освен зелен добавете към менюто си и чай от хибискус. По време на празниците консумираме повече храни, които са солени, кисели, хапваме и сладкиши.
 
Всичко това кара тялото да задържа излишни течности. В резултат сме подпухнали, подути. От друга страна, чаят от хибискус, който е богат на флавоноиди, противодейства на подуването на корема, като оказва и влияние върху това как алдостеронът, хормонът, който отговаря за електролитния метаболизъм и баланса на вода в тялото действа.
 
Добавете към менюто си куркума
 
Куркумата е уникална подправка със силен противовъзпалителен ефект върху тялото и особено върху черния дроб. Според изследвания, редовната ѝ консумация може значително да намали риска от запушване на жлъчните пътища. Куркумата спомага за намаляването на риска от ракови заболявания, грижи се за здравето на сърцето, подсилва имунитета.
 
Червено цвекло
 
Вкусно е на салата, варено, в яхния, зеленчуков фреш, на пюре. Добавянето на червено цвекло към празничното меню, ще помогне да детоксикирате тялото си. Кореноплодният зеленчук съдържа вид антиоксиданти, наречени беталаини, който помага за възстановяването и регенерирането на клетките в черния дроб, основният детокс център на организма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: празницидетоксхрани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости на търкалета. Детокс? Какво е това, бе? Ако имате токсини в тялото щяхте да сте трупове или на хемодиализа! Самата дума "детокс" е марлетингов трик, целящ да ви продаде чайче от безобидна трева, да запълни колонките на издателя или да навърти ценни минути на разни повехнали лелки като Гала!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цвеклото най- много пречиства черния дроб и е евтино...килото е 1.20 лв. Пийте сок от цвекло 2 пъти на ден по 100 мл.
3
2
 
4
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Все продукти,достъпни до финансовите възможности на българина... Клоуни!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Детокс със боб ,защото повечето след празниците нямат друго.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зелев джус за детокс пълен е с Вит Ц :)