Меган Маркъл се отказва от британско гражданство?

Тя ще връща бижутата, заети от кралската колекция
Обновена: 26 яну 2020 12:37 | 26 яну 2020 11:23,
77
Меган Маркъл се отказва от британско гражданство?
Снимка: БГНЕС

Херцогинята на Съсекс и съпруга на принц Хари – Меган Маркъл, най-вероятно ще се откаже от кандидатстването за британско гражданство, пишат американски медии.

38-годишната бивша актриса, която се омъжи за принц Хари през май 2018 г., искаше да получи британско гражданство веднага след преместването си във Великобритания, но не бе живяла необходимото време в страната. След като стана ясно, че съпругата на принц Хари не може да получи такова гражданство докато живее в чужбина, то тя смята да се откаже от него, пише БГНЕС.

Според сегашните правила бившата звезда на “Костюмари”, която наскоро обяви, че тя и съпругът й планират да се оттеглят като старши членове на кралското семейство и да живеят във Великобритания и Канада, не трябва да е напускала Великобритания за повече от 270 дни общо през трите години преди кандидатстване за гражданство.

Според старшия адвокат по имиграцията на Острова “гражданин на САЩ трябва да живее във Великобритания с британския си партньор, когато е подадено заявлението за удължаване на партньорската виза. Те трябва да възнамеряват да продължат да живеят заедно за постоянно във Великобритания. Ако през първите две и половина години е имало период, в който не са живели заедно във Великобритания, то трябва да има основателна причина за това”.

Отказът от британско гражданство е пореден удар в негласната война между Маркъл и семейството на Хари. Наскоро двойката обяви, че вече няма да бъде наричана Кралско Височество, ще бъде задължена да се оттегли от кралските задължения, следователно няма да получава публични средства за изпълнение на каквито и да било кралски задължения.

Хари и Меган ще трябва да върнат над 2,4 милиона паунда на британските данъкоплатци, използвани за обновяването на имението Фрогмор котидж в Уиндзор.

Наскоро кралицата обяви, че Меган трябва да върне всички бижута от кралската колекция, включително и пръстен със син диамант.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
1
 
! Отговори
Медия преди 4 години
И какво от това? 1-2-3 вече преговорихме всички новини...в Канада са, бижутата взеха, пари ще връщали...Ами вижте ги британските смешници...хем кралицата хранят, та и тези дето искат да са свободни критикуват.
62
0
 
1
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
"След като стана ясно, че съпругата на принц Хари не може да получи такова гражданство докато живее в чужбина, то тя смята да се откаже от него"И как ще го откаже, след като не и е давано по закон. Читателите си за УлигУфрени ли ги имате? Че чак и в заглавието е написано!?Или като лисицата и гроздето, а?И сано ще връща но и ще повръща. Колко ще хрантутят либерастите в канада? Все до време. Да побърза с порнофилмчетата, че времето лети. Хари и той в някакви прогресивни роли
61
0
 
2
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
Стига ни занимавахте с тези хрантутници ! Ставате банални ...защото това не са политически действащи фигури , а просто лентяи !
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хем дърта, хем грозна, че от всичко на горе и много проста. Мегънчето... няма нико култура, нито маниери, за вкус да не говорим... направо е епично.Горкия Хари. ... На това му викм една курабия да те съсипе.
59
3
 
17
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Според мен цялата драма дойде оттам, че резнаха парите на американката. Още не се бяха оженили и тя започна да харчи като за последно. То не бяха самолетни полети за по 100 хил., то не бяха екскурзии. Тази за по-малко от година изхарчи сама колкото цялата паразитна фамилия за 10 г. Вестниците се разсмърдяха, от Кабинета размахаха пръст и затвориха касичката. Изхвърлиха я от двореца, пратиха я на квартира и тя реши да ги изнудва. Но не позна. От всички кухи ***, тази се оказа най-*** парче!
58
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До King"Браво Меган!! Англичаните не заслужават уважение."Може би, но тук не е въпросът кой какво уважение заслужава. Тя е поела ангажимент, отговорност, наела се е да играе определена роля и да служи по определен начин на короната и държаватаНе може така да се фръцне да си ходи в един момент, при това настоявайки да запази всички ползи и доходи от положението си, с манипулации и заплахиТакива разлики в поведението са разликата между нисшите и висшите класи
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Вероятно, интригата по напускането им, е скалъпена от руснаци, които са се опряли на алчността на Меркал и фрустрациите на Хари,които са ги примамили с подобно предложение, целта е ясна,разединение на британското кралство и пореден удар по запада."Това за руснаците изби рибата :))) Няма нужда от руснаци, марсианци или извънземни. Тия две незрели и разглезени персони сами се справят със тази задача
56
1
 
16
 
! Отговори
Мимокмок преди 4 години
Хари ще си остане принц по рождение ,а тая проста *** ще си остане не успяла актриса,опитала се да прецака кралската династия!!!!!!
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медиите съобщиха,че двамата живеят в скъпо имение на руски милиардер. Също и ,че Хари е бил спряган за руски цар преди време. Вероятно, интригата по напускането им, е скалъпена от руснаци, които са се опряли на алчността на Меркал и фрустрациите на Хари,които са ги примамили с подобно предложение, целта е ясна,разединение на британското кралство и пореден удар по запада.
54
2
 
20
 
! Отговори
сдфгхйкл;'ь преди 4 години
Тези двамата вървят с бързи стъпки към развод. Даваха им 2-3 години, дали няма да се окажат 2-3 месеца...
53
1
 
17
 
! Отговори
Cмут преди 4 години
Скоро явно ще се обяви и развод.
52
0
 
6
 
! Отговори
От бореца преди 4 години
Е - бре простотия .!.
51
1
 
14
 
! Отговори
7 преди 4 години
Аз не знам дали сами решиха да са Независими или ги принудиха по един или друг начин.
50
5
 
45
 
! Отговори
Х преди 4 години
До ХахахахахахахахаАбсолютно нахалство и пресметливост. Докопа принц Хари, и сега го прави за смях пред целия свят. От елементарно възпитание и уважение, трябваше да поживее малко в Англия, за да си получи поне британското жителство. От много сметки и простотия такива ги надроби, че оцапа репутацията си за цял живот.
49
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даяна била светица, да бе да. Какво ли правеше тогава в "Риц" с Доди ал-Фаейд?
48
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то няма никакви ползи от това британско гражданство, все пак много българи искат британско гражданство но да не забравяме, че тя не е българско гражданство.
47
24
 
8
 
! Отговори
King преди 4 години
Браво Меган!! Англичаните не заслужават уважение.
46
18
 
16
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Ето как не родословното дърво, а кралицата прави кръвта червена, вместо синя. Тези англичани са големи бургии, щом ги командва една изкуфЕла бабичка!
45
1
 
6
 
! Отговори
Хари преди 4 години
Хелооу
44
17
 
17
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 4 години
Имаше навремето сериал "Богатите също плачат" Днес наблюдаваме втора част -Богатите и известните също имат чест и достойнство. Направо е учудваща смелоста на Хари да напусне родата си-мръсни подли сноби, които убиха майка му като куче преди 23г.Ще има ли някога съд за злобната бабичка поръчала снаха си. Женската злоба и завист е по силна от тока,дори ина 90г.