Ангели в ада: Мрачните тайни зад Victoria’s Secret

Моделите били подложени на тормоз и обиждани
2 фев 2020 20:15, Нели Христова
49
Ангели в ада: Мрачните тайни зад Victoria’s Secret
Снимка: БГНЕС

За обикновените жени Victoria’s Secret означаваше женственост и сексапил. За моделите да сложат ангелските крила бе връх в кариерата им. Но последната година бе тежка за марката, която многократно е обвинявана в това, че използва прекалено слаби модели, повечето от които са бели. Бляскавото им шоу бе отменено.

Собствениците на марката започнаха да търсят на кого да я продадат. А сега разследване на New York Times разкри най-мрачните тайни зад Victoria’s Secret - сексуален тормоз, подигравки, обиди.

Ангелските крила, които водят към ада

Двама мъже с власт - Ед Разек, един от главните изпълнителни директори на L Brands и бизнесменът Лесли Уекснър, били онези, които измъчвали моделите. Разек се опитвал да ги целува, карал ги да сядат в скута му. Опипвал едно от момичетата преди шоуто през 2018 година. По подобен начин се държал и Уекснър. А онези, които дръзвали да се оплачат от тях, никога повече не слагали крилата на Victoria’s Secret. Някои от моделите били принудени да се снимат голи, без дори да им се плати за това. А кадрите били включени в каталог без тяхното съгласие.

New York Times провежда интервюта с повече от 30 служители на Victoria’s Secret. Всички те споделят едно - тромозът бил приеман като нещо нормално. Често неприятните ситуации били разведрявани с неловък смях.

"Беше почти като промиване на мозъците", казват те. Всеки, който се противопоставял на държанието на двамата мъже, бил игнориран. А след това - наказван.

Днес и двамата мъже се отказват от Victoria’s Secret. Разек напусна марката през 2019 година, а Уекснър планира да се пенсионира и да продаде марката за бельо. В имейл до медията Разек нарича твърденията "напълно неверни, неразбрани и извадени от контекста".

Разпадът на Victoria’s Secret

Преди няколко години Victoria’s Secret бе на върха на модната индустрия. Но сега продажбите на марката са намалели. Разбиранията за красота са се променили, жените имат други нужди и желания. А модната компания не се развива. Липсата на "връзка" с модерните времена доведе до 75% на спад в продажбите в сравнение с пикът на марката през 2015 година.

През това време се появи връзката с Джефри Епстайн. Педофилът, приятел на Уекснър, често лъжел изгряващи модели, че работи за Victoria’s Secret и може да им уреди участие в шоуто. Той ги канел на фалшиви прослушвания, които приключвали с изнасилване.

"Никой не иска да е дебел", "Не си слагай гащичките"

Сред моделите, които са били тормозени от двамата мъже е и супермоделът Бела Хадид. През 2018 година, по време на пробите преди последното бляскаво шоу на Victoria’s Secret, Разек казва на Хадид "просто да забрави да си сложи гащичките". Трима души били свидетели на инцидента. А бизнесменът не спира до там - той се зачудил дали на телевизиите няма да им е неудобно да излъчват излизането на Хадид на подиума "с тези перфектни гърди". Именно преди това шоу, Разек опипва и едно от момичетата. 

Служителите веднага докладвали за държанието на Разек на бизнесмена Уекснър, но се оказва, че и неговото държание към жените е също толкова токсично.

През последните години марката бе обвинявана, че няма достатъчно модели, чиито тела са различен размер. Когато питат Уекснър, защо компанията му няма "боди позитивизъм", той отговаря: "Никой не отива при пластичния хирург да му каже: "Моля ви, направете ме дебел!"

Моделът Анди Мюз пък казва, че тя повече не е поканена за участие в шоуто, след като отказва да вечеря с Разек в дома му в Ню Йорк. Тя признава, че често е отговаряла "мило" на неприличните предложения на бизнесмена, само за да задържи работата си във Victoria’s Secret.

Други момчета били принуждавани да сядат в скута му, да го целуват или да си дадат номера. Кроу Тейлър, която работела в сферата на връзките с обществеността, пък била нагрубена от Разек докато си взимала обяд. Имало десетки свидетели. Но дори и след като подала сигнал, нищо не се случило

А в отдела на човешките ресурси имало поне дузина сигнали, подадени срещу мъжа - всички те от модели, които е докосвал неприлично и е обиждал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз такива мацки само на сън съм е.... :-(
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избрали са си кариера в която продават тялото си. Идеята на бельото което продават е да съблазнява мъже. Моделите трябва по дефиниция да играят прелъстителки.После се оплакват че шефа ги ощипал по дупето и не им дава да се тъпчат с бургери.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И с *** и без *** мацките са страхотни!
36
4
 
10
 
! Отговори
тоест, преди 4 години
огорчените дeбeлани-феминистки са решили да съсипят и този устой на красотата и нормалността.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази чер ната с белите бански /или бельо, или каквото е там/ е страховита. Първата в ляво най-става.Каквито и да са на външен вид обаче, изглеждат точно като прос титуки.
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да ме развулнува статия за про сти тутки, приличащи на закачалки, на които висят по два пар цала.
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига пъ ти с тия кебапчета и кюфтета, га риваха, га ни риваха. Те друго правят. Ни ривът.
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко си има цена. Какво има да се оплакват тези девойки, да ходят на поточна линия в завод ако на подиума не им харесва.
31
0
 
11
 
! Отговори
-|- преди 4 години
Ех тез пари....
30
0
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Ейййййй...тва черното най-вляво е направо смърт. Браво!
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето са хубави, по 180 см , слаби са, но си имат всичко. Скоро гледах клип с жената на Асам Ливайн от Дъ Войс, Беате Приму...ами много е хубава и секси.
28
5
 
25
 
! Отговори
Брей преди 4 години
Имал съм възможност да общувам с тия и да ви кажа са си съвсем обикновни ***...Английски не знаят, някви неориентирани пръчки...живеят по 5 в един апартамент че даже и повече, разнасят ги на повикване
27
4
 
33
 
! Отговори
Обява преди 4 години
Момиче без образование си търси работа по специалността.
26
5
 
15
 
! Отговори
Разпранитее преди 4 години
На тия модели им викат дълбоките и широките
25
4
 
23
 
! Отговори
има разлика преди 4 години
Не и е казал да си свали, а да не си слага гащичките . . .
24
1
 
41
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Всъщност точно там не са кльощави моделите...таман са си! Това са най-хубавите тела.
23
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гат ядаха кебапци не риваха :D
22
4
 
42
 
! Отговори
Публична тайна преди 4 години
Модните ревюта на подиум пред публика са нещо като кастинг/меню за елитни ***.Доста често доти самите момичета не знаят в какво се забъркват защото са млади и наивни.Огледайте се внимателнов публиката. Забележете какви хора посещават световните модни ревюта! Няма случайни там! Никой не ходи там заради дрехите! Дрехите са просто камуфлаж с който прикриват същността на събитието. Прави им удоволствие да си разиграват мръсните игрички под носа обществото.
21
7
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трудно е да проявя и капка съчуствие и разбиране към оплакванията описани в статията. Всички тези хора са си кротували, докато са получавали дебелите пачки. До този момент работата е била ок. Сега вече не ги получават и разбираш ли работата вече не е толкова хубава. Никой не е насилвал да останат на тази работа. Навсякъде в света има свободни места за чистачи, метачки и всякакви други професии. Ето Анди Мюз е пример за това. Не й харесала тази професия и им го е казала.
20
4
 
49
 
! Отговори
:-) преди 4 години
С такова облекло не се срещаш с приятели, а с клиенти.

Спонсорирани публикации