Полет от Ада: Четирима пътници припадат на борда на Ryanair

Пасажерите се притеснявали, че няма достатъчно кислород
3 фев 2020 17:15, Нели Христова
49
Полет от Ада: Четирима пътници припадат на борда на Ryanair
Снимка: БГНЕС

"Повече не искам да стъпя в самолетите им", казва един от гневните пътници след поредния полет на Ryanair, който не протича така, както всеки би очаквал.

По думите на 27-годишният Шаун Пинкертон, хората започвали да припадат на "полета от ада" само час, след като машината излетяла от Будапеща до Единбург на 31 януари.

Първият пътник, който припаднал, бил едва на 17 години и бил нужен сърдечен масаж за да се върне обратно в съзнание. След това припаднал още един пасажер, последван от Пинкертон и още един човек.

"Всички сe паникьосаха. Все още не знаем какво точно се случи, но те кара да не искаш да летиш повече", обяснява мъжът пред "Scottish Sun".

"Това беше полет от ада", добавя той. 

Пинекртон разказва как екипажът на самолета извадил огромни бутилки с кислород и започнал да прилага сърдечен масаж на онези, които имали нужда. Самият той имал нужда от кислородна маска след като изпаднал в "шок и започнал да се тресе".

"Имаше нещо наистина нередно с този полет. Притеснихме се, че няма достатъчно кислород. Не знам защо никой не приземи самолета по-рано", казва мъжът, който е категоричен, че ще търси обезщетение заради случилото се.

От летището в Единбург потвърждават за The Independent, че екипажът на самолета действително е оказвал първа помощ, а линейки са очаквали кацането на машината, за да се погрижат за нуждаещите се.

Според говорителя на Ryanair хората, които имали нужда от медицинска помощ, били само двама, а със самолета нямало абсолютно нищо нередно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 4 години
Що, вашите 9 бараки на по 40 години как са?
37
3
 
5
 
! Отговори
Изпатил преди 4 години
Абсолютно вярвам на историята описана в статията и искрено съчувствам на хората попаднали в тази ситуация. За съжаление, поради огромното си желание за печалба от Райън наемат изключително неквалифицирани стюарди и стюардеси. Не знам даже тези хора дали и колко минават през обучение. Малко е рисково да се лети с тази авиокомпания.
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На човек който е пропаднал не се прави сърдечен масаж. Сърдечен масаж се прави, когато няма пулс, т.е сърцето е спряло. А това при припадък не се случва обикновено.
35
2
 
8
 
! Отговори
MD House преди 4 години
масово психогенно заболяване!
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Моля"Ако е нямало въздух всички ще припаднат до минута." - аз лично имам белодробно заболяване. Не е сериозно но реагирам на понижаване количеството на кислород много по-рано отколкото другите. Хора като теб, неспособни да се поставят в "обувките" на другите навремето са бесили или горели на клада учени.
33
5
 
13
 
! Отговори
Моля преди 4 години
Без такива статии от хейтъри и заглавия, ако обичате.4ма припаднали, а другите бягат и дават кислород?! Ако е нямало въздух всички ще припаднат до минута.Абсолютна лъжа казана от дребен лъжец.Абсолютно несериозна журналистика.За 4 год в Европа няма инцидент със загинал, особено с Райун.Не стига Грета как лъже за со2 емисиите, коеона вируса, ами сега и журналисти псевдо тръбят глупости за най-сигурната индустрия.Случаен човек не може се качи да пилотира, ако не знаете и обвинявате пилотите
32
0
 
7
 
! Отговори
готино си беше преди 4 години
До миткалотоКогато чешките, унгарските и др. авиолинии обилно хранеха и пояха по време на полет!Сега и вода не ти дават да си носиш.........
31
1
 
3
 
! Отговори
за такива цени преди 4 години
До КикоИ за толкова пари - толкова работа!
30
1
 
12
 
! Отговори
Кико преди 4 години
Кой те кара да се возиш на тази компания! Добре че са те,да пътуваме на добри цени!
29
4
 
10
 
! Отговори
Александър преди 4 години
Толкова сте прости, че чак не ми се вярва, че може да има "медия", като вашата! Пишете как някакъв лайньо се страхувал да лети и вече край! Райън са виновни за това! Смешници! С Райъна пътувам от три години толкова редовно, че за мен са перфектни!
28
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смейте се колкото си искате, но Райънеър, Уизеър и ИйзиДжет са най-добрите авиопревозвачи в Европа. Самолетите им са нови, цените им са ниски, рядко имат закъснеяния (като изключим период на стачки и т.н.). Веднъж направих грешката да платя на "националния" превозвач, втори път няма да се повтори.
27
5
 
2
 
! Отговори
@33 преди 4 години
Хм, мисля че нещо подобно описваха като вариант да се справиш с проблема на Мах-овете, ако си достатъчно нависоко. Пускаш самолета да пада, докато набере скорост под крилата (не знам дали така се казва), след което вдигаш носа за да набереш височина и после пак. Разбира се ако при вас е било обратното - първо нагоре после надолу нямам представа какво значи. Спомняш ли си кога и с какъв самолет се случи? Много гадно звучи. Добре че всички сте живи и здрави.
26
2
 
8
 
! Отговори
миткалото преди 4 години
Не ви се вярвано се случват разни случки.Пътувахме си спокойно до кацането на летището на Киев.След престоя излетях ме за София.Самолета си летеше и в един момент се изстреля като ракета в небето , следващ момент рязко падане (който е пропадал в яма със самолет му я ясно )на долу. Пада,пада и пак се изстрелва като ракета -първо писнаха децата,по възрастните плачат, охкат - това продължи почти до р Дунав.Нощ е ,отдолу се виждаше една райска градина,красота.Две седм след полета ми бучаха ушите
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората имат различни нужди от кислород. На повечето хора в самолетите им е идеално, на сърдечно и белодробно болните може да им стане зле (или дори много зле), защото концентрацията на кислорода отговаря на тази на 2500м височина. Така че не се изказвайте неподготвени. По някаква причина този самолет не е бил херметизиран на нужното налягане. Което би трябвало да е стандартно, но ако нещо ги е било страх за структурната цялост на самолета, не знам. За всеки случай, не се подигравайте на хората
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До от 25Добре ли сте?
23
1
 
5
 
! Отговори
от 25 преди 4 години
До 26"Явно си описало "битието" си!!!" - 2 пъти се излъгах на младини да отида на организирани групови екскурзии в чужбина и от тогава ходя само със семейство/приятели. Нагледах се на селяни около мен. П.С. в единя случай пътувах с група преподаватели в университет.
22
4
 
13
 
! Отговори
Ivailo Angelov преди 4 години
Най голямата грешка беше падането на берлинската стена.
21
2
 
5
 
! Отговори
Вихър преди 4 години
До 15-тиПръснах се от смях!!! Вече час не мога да спра да се смея! Благодаря ти!!!
20
5
 
5
 
! Отговори
Гаманов преди 4 години
Четирима припаднали,ясно- останалите господа са били от Филиповци,Столипиново,Сливен,Стара Загора и дявол знае още от къде...
19
20
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази компания е перфектна за българския селEндур, който няма нищо против да се отнасят с него като с ***, но стига да му е 20-30 евро по-евтино. После се изтипосва в хотела и обира всичко възможно от закуската за да не дава пари за обяд. Накрая се снима с телефона си и се качва във Фейсбук за да могат да видят останалите селEндури какъв "гъзaр" е и къде е ходил