Британците търсят евтина почивка? "Сън" препоръчва България

Ваканция в страната ни излиза най-евтино на англичаните
17 фев 2020 15:33, Нели Христова
29
Британците търсят евтина почивка? "Сън" препоръчва България
Снимки: БГНЕС

Британското издание "Сън" публикува за читателите си съвети, с които да спестят стотици паундове от почивка. Вестникът съветва вместо август или юли, семействата, които искат да си отдъхнат на плажа да се отправят към избраната дестинация през май или юни.

Средната икономия за семейство, което ще отиде на почивка през май вместо праз август, е 27 на сто, пише "Сън", като обещава, че най-евтината дестинация за почивка през 2020 година е България

Позовавайки се на TravelSupermarket средната цена на почивка за четирима струва 1921 британски лири.

Ако обаче семейството "издърпа“ ваканцията през май, тя ще бъде 1511 паунда, като по този начин ще бъдат спестени над 400 паунда за цялото семейство.

Дори юни е много по-евтин от август – с 25 на сто, което означава, че почиващите може да сключат "печеливша сделка“, пътувайки само няколко месеца преди сезона.

Ема Гримстър, говорител на TravelSupermarket заявила пред вестника: “Добре е да се възползваме максимално от годините преди преди семейните почивки да бъдат ограничени до училищни ваканции.“

Тя казва също така, че пътуването по-рано означава много по-меки температури, което е по-добре за децата и по-младите пътници.

Гримсън добавя: “Плажовете и атракциите също са ще бъдат по-малко пренаселени, преди курортите наистина да ги запълнят в края на юли и август.”

Според проучване на  Post Office Money, когато са на почивка, хората най-често си купуват кафе, бутибка бира, чаша вино, обяд за двама и слънчев крем. Дори и в тази класация, България е на първо място, като тук всичко това ще струва малко над 30 паунда. След нас са Турция и Япония, като Гърция се класира на 16-то място с малко над 75 паунда за всички тези продукти.

За британците Слънчев бряг се е превърнал в "новият Магалуф" (курорт в Майорка), най-вече заради евтиния алкохол и възможността за организирани пакетни пътувания.

Публикацията завършва с "Търсите почивка на най-добра цена? България е най-евтината за 2020 г., показва проучване."/БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
7
 
! Отговори
Азззз преди 4 години
Да се махат. Развалят ни черноморието!
18
1
 
5
 
! Отговори
19 преди 4 години
Не, мен! Явно ти не си бил в скъп курорт :) Повръщат *** из кочините.
17
0
 
15
 
! Отговори
Ритане на камериерки преди 4 години
Рекламата:Ако вие сте безпаричен пияница и/или наркоман, търсещ коптор...Не търсете повече. Отивайте в Тиквен Герберистан. Ще ви хареса.
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички туристи са добре дошли. Това за нас са милиарди левове свежи пари всяка година. Оставе ги там в Слънчев бряг да пият и да повръщат наволя. За Българите и без това има много по добри и спокойни места за почивка. Трябва да си луд за да отидеш да си "почиваш" на Слънчев бряг. Това е място за купони за хора 18-25г. Не за семейни почивки.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До професоритеТуристите навсякъде се напиват и повръщат.Ясно е че не си излизал от селото си.
14
1
 
1
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Добре е да се възползваме максимално от годините преди преди семейните почивки да бъдат ограничени до училищни ваканции. Някой може ли да ми обясни тази мисъл?
13
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига плюхте българските курорти са ни много добри.Хората го оценят и затова ги посещават.Като се има в предвид колко ни е малка плажната ивица към 300км правим повече туристи от прехвалената чъкалиста гърция.
12
1
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
социално слабите британци да заповядат на 5 звездна почивка няма да ги върнем особенно ако си носят кредитните карти или са изтеглили заем за почивка нека драйфат на воля да се въргалят по градинките щом си плащат на кого му дреме
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами брекзита? ?500 туристическа виза за ингилиз! ако е татуиран ?900! Няма полза от тия!
10
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отвратителна клоака за алкохолици, наркомани и всякакви ***, ето това са повечето БГ курорти. Не случайно българите вече не стъпваме там.
9
2
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
Марш сега да береш ягоди, ратай с болки в кръста.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай ***'ю'на времето е викал Буллгарр, Буллгарр, а сега би викал Гуввннарр Гуввннарр!:)))))))
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
WELCOME TO BE-GETO!
6
1
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Добре дошли бритиши на Сл.бряг,ще ви напоиме всички до откат.ол инклузив алкохол е оргинал,правен от пйерфектет матриал.Тук объркваш сутрин, вечер и обяд,замъглен във спиртен кръговрат.Казвайте "Наздраве" вие нонстоп,догодина си търсете черен дроб.Само не ме питайте за бандерол,полуавате си нов автогол.
5
24
 
20
 
! Отговори
Тони преди 4 години
Факт, че Слънчев бряг е най-големият парти курорт в света с най-добри цени за млади хора ! Може на някои да не им харесва, но е и факт, че е голяма реклама за България и родния туризъм и една от малкото причини чужденци да знаят къде сме на картата. Да, може да има балконинг и пиянски запои, но това си е профила на самия курорт, никой не ходи там за да гледа разкопки и на романтична почивка !
4
0
 
26
 
! Отговори
Акепарил преди 4 години
В. "Сън", в Банско вече няма ***.
3
6
 
43
 
! Отговори
язе преди 4 години
Пияниците да си стоят на острова и да си драйфат по пъбовете. Не ми требе треторазрядни индивиди да осират пейзажа.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брееееееееееекзииииииииит.Вииииииииизииииииииии.
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не говорят езика на Борисов въобще да не идват.