"Лудият Майк" загина, докато се опитваше да докаже, че Земята е плоска

Той се изстреля към космоса със самоделна ракета
24 фев 2020 11:08, Нели Христова
271
"Лудият Майк" загина, докато се опитваше да докаже, че Земята е плоска
Снимки: БГНЕС

Майк Хюс, познат като "Лудият Майк“, загина на 64 години, след като се разби със самоделната си ракета в Калифорнийската пустиня. Видео от инцидента показва как летателният апарат е изстрелян, а минута по-късно се забива в земята.

Хюс е добре познат с вярванията си, че планетата ни е плоска. Със своята самоделна ракета и полета си в космоса, той се надяваше да докаже на целия свят, че теорията му е вярна.

Изстрелването на ракетата е заснето като част от ново риалити предаване Homemade Astronauts, което трябвало да бъде излъчено по Science Channel. 

Заедно със своят помощник Хюс се опитвал да достигне височина от 1525 метра със своята ракета, захранвана от пара. За построяването й те са похарчили близо 18 хил. долара. На видеото от изстрелването й се вижда как парашутът й се откъсва прекалено рано.

Майк Хюс държи рекорда за най-дългият скок с лимузина – 31 метра. През март миналата година той успява да достигне височина от 570 метра, преди отново да се наложи да кацне.


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
0
 
0
 
! Отговори
paranoid android преди 1 месец
До Р. Ников /259/ - Прав си, че "Земята не е сфера и това не е тайна за нито един що годе грамотен учен." Образът на Земята като сфера, или като перфектно кълбо, е образ, предназначен за широката публика. Строго научно погледнато Земята няма перфектна форма на сфера. Формата й реално е сплесната. Затова понякога се описва като "сплеснат сфероид". В научна публикация Земята никога няма да бъде наречена "сфера", а ще бъде наречена "елипсоид" или "геоид".
260
1
 
1
 
! Отговори
Неграмотен учен преди 1 месец
До Р.Ников
Точно така! Ние,учените знаем тайната на земята и вселената, но сме дали клетва в БАН да не издаваме на простосмъртните тази конспирация. Даже на доцент Ганев тъст му падна от ръба на земята през голямата зима на 86-та. Никой не посмя да гъкне, от партията пратиха две уазки и един зил да го търсят. Наложи се да го вдигаме с въже от луната( и тя е плоска) че беше паднал чак там и се бяха напили с водка с някви изпаднали руски космонавти които не вярвали че земята е плоска и те паднали.
259
0
 
0
 
! Отговори
РВ преди 1 месец
За земята незнам, ама тоя вече е доста плосък и сплескан. И все пак, доста е живял,имайки предвид колко се е борил да напусне тази земя.
258
1
 
1
 
! Отговори
333 преди 1 месец
До Р. Ников

Земята е плоска, като главата ти. ***!
257
4
 
1
 
! Отговори
Р. Ников преди 1 месец
Земята не е сфера и това не е тайна за нито един що годе грамотен учен. Само че никой не смее да се изкаже против статуквото, защото с неговата кариера е свършено! Нито Питагоровата геометрия (особено правилото за две успоредни линии), нито законите на Нютон са приложими ако ние се намираме на повърхността на въртяща се с бясна скорост в пространството сфера! Измамата за кръглата Земя, заедно с измамата "Еволюция" са сред фундаментите на Новия световен ред!
256
1
 
4
 
! Отговори
A преди 1 месец
Аз пък се чудя какво върти бетонобъркачките? Подозирам, че вътре има гигантски плъхове.
255
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дарвинизъм в действие.
254
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нека в памет на Майк приемем за секунда че земята е плоска...
тва беше доста жалък парашут...
253
1
 
9
 
! Отговори
Тъпанар преди 1 месец
Бог да прости човека! Бил е изключително находчив! Намерил е начин някой да финансира хобито му - да си прави летателни машинки, без да му се налага да работи нещо странично, приемайки вярата на определена доктрина. Родителите на Грета Тунберг са открили същата схема.
252
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 241

Знаеш ли, че гравитацията, може да бъде измерена!!!!

“ също виждам хоризонт, не кривозонт. ”

А тъпозон виждаш ли?
251
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 242

Картата според като Гренландия е голяма колко Африка ли?
250
1
 
0
 
! Отговори
Sata NATO преди 1 месец
Ами може да е плосък диск или елипса...
249
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 249

Но не може ли, да се каже че и едно фризби е кръгло? Или една гума за кола?
248
0
 
7
 
! Отговори
Starman преди 1 месец
Светла му памет на човека, жалко, че се прецака така... Че си беше щур, така е, но жалко, че така гадно загина.
247
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Принципно при лунно затъмнение земята хвърля сянка към луната,такава сянка може да хвърля само кръгло тяло,ако беше плоско каква сянка щеше да хвърля!!!
246
4
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Тея които изфабрикуваха стъпването на луната в комбина с другите които скриха извънземното от розуел са поръчали на тея които бутнаха кулите близнаци да поставят мулци в парашута на Майк.Така ,че да прегризят парашута и той да се скъса .
Сега разбрахте ли кво е станало
245
0
 
5
 
! Отговори
Ей преди 1 месец
Който търси,намира!
244
2
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Накрая Майк хубаво се сплескал...
243
3
 
5
 
! Отговори
КонСпиратор преди 1 месец
Илюминатите са саботирали ракетата му за да му попречат да покаже на света истината .
242
8
 
14
 
! Отговори
Ангел преди 1 месец
Примитивите не пропускат момент да станат за смях и подигравки .Това са всички които вярват в глупави недоказани теории било то за извънземни или политически ,кули близнаци и прочее. С три думи -Банда аутсайдери кре.тени. Тоя можеше с тея 18 хил $ вместо да ги дава за ракета ,да си направи едно околосветско пътешествие с което да докаже на себи си колко е про.ст , хем и да си почине!!!