Младите американци срещу забраната: Луди купони заради пролетната ваканция

Въпреки затворените барове, те все пак се събраха на плажа в Маями
20 мар 2020 19:40, Нели Христова
169
Младите американци срещу забраната: Луди купони заради пролетната ваканция
Снимка: БГНЕС

Пролетната ваканция е истинско събитие за младежите в САЩ, които се отдават на безкрайни партита в Маями. Ала с появата на коронавируса в страната, клубовете дори и в парти столицата на Щатите затвориха. Това обаче не спря копунджиите.

Стотици амеариканци се събраха на плажовете в Маями за да купонясват. Сред тях е и Бради Слъдър, който планира ваканцията си три месеца предварително. Но заради пандемията, властите във Флорида затвориха всички барове и дискотеки за 30 дни, а след това забраниха и повече от 50 души да се събират на едно място.

Но пандемията няма да спре Бради да купонясва. DJ-ят, който твори само в платформата SoundCloud, пренебрегва всякакви препоръки за социално дистанциране.

"Ако хвана корона, ще хвана корона. Няма да позволя това да ме спре да купонясвам. Очаквахме пролетната ваканция в Маями от месеци!", казва младежът пред Reuters. Той не е сам - подобно е и мнението на всички останали купонджии на плажа в Маями, въпреки че коронавирусът вече е заразил 218 хил. души по света и е убил 8800.

"Аз подкрепям идеята да поставим купонджиите от Маями под карантина", написа в Twitter професорът по политически науки Иън Бремер. Ала не само Маями страда. Из цяла Америка, градовете изпитват затруднение да се справят с твърдоглавите купонджии.  Стотици излязоха по улиците на Чикаго, Нашвил и Ню Орлиънс в деня на Свети Патрик, за да празнуват, въпреки че ирландците, чиито празник наистина се помрачи, си останаха да пият бира у дома.

В щата Флорида има 327 потвърдени случаи на COVID-19 и 7 загинали. Въпреки това младежите са на мнение, че затварянето на барове точно по времето на пролетната ваканция е "прекалено екстремно".

"Това наистина проваля ваканцията ми. Какво друго да правя в Маями, освен да ходя в клубове и на плажа? А те затварят всички заведения. Според мен това е прекалено!", казва 21-годишната Брияна Лийдър.

"Това, което правят, е ужасно. Искаме си парите обратно. Вирусът не е толкова сериозен", казва Атлантис Уолкър, също на 21 години. Нейни съмишленици са категорични, че затварянето на баровете е "разочароващо", а те ще се опитат да се напият преди всички барове да затворят врати.

Потребители в социалните мрежи се възмутиха на отношението на купонджиите. Някои даже написаха: "Може ли да ни уведомите как са бабите и дядовците им след три месеца?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само питам 41Починали няма!И на втория въпрос нещо?За 3месеца само в САЩ от обикновен грип по официални данни за починали 10хил човек?Общо колкото в Италия и Китай от корона......Изрел имат 705 заразени 10 от които са в критично състояние.
41
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е да има парти. На титаник музикантите свиреха докато потъваше кораба.
40
7
 
15
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Тези просто хал-хабер си нямат какво ги чака !
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Колю Джамбаза 23Щатите тепърва ще го ядат голям.......Голям залък глътни, голяма дума не казвай! Като гледам САЩ имат много повече ресурси отколкото България!
38
2
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
До42Починали няма!И на втория въпрос нещо?За 3месеца само в САЩ от обикновен грип по официални данни за починали 10хил човек?Общо колкото в Италия и Китай от корона?
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Само питам 38Виж в Гугъл, имат заразени и починали.
36
0
 
5
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Това което са пропуснали умишлено е, че полицията ги е разбишкала веднага и е имало арести.
35
0
 
19
 
! Отговори
Избери вярното: преди 4 години
1) кОпУнджии2) кУпУнджии3) кУпОнджии4) кОпОнджии5) всичките са верни
34
6
 
8
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
1.Някой чул ли е за коронавирус в Израел?2.Защо не говорят по медиите,че от обикновен грип в САЩ за периода от 11.2019 до 01.2020 са загинали 10хил. човека?
33
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българин 29и що бе 27 свидна ли ти е много Америка,Та ще те заболи ли ако "плюем" по нея? Ти имам усещането,Че за България нищо няма да кажеш ако я оплюват! Но за Америка се "засегна"?Който е праведен нека първи хвърли камъка, беше казал Христос! Българите нито сме праведни, нито сме народ доказал своята състрадателнос особено към нас самите.
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наркомани.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Америка, сър!
30
1
 
5
 
! Отговори
днес изби рибата преди 4 години
колко *** медия трябва да си за да пускаш подобни материали сега?
29
7
 
5
 
! Отговори
До българин преди 4 години
Не че нещо..но вие с подобни никове, които пишете по форумите сте най сдуханите.Ако някой напрумер в Австеия се изкаже в смисъла на...да *** всички българи...хубаво ли ще ти е?
28
1
 
11
 
! Отговори
Спас преди 4 години
Къф е тоя наркоман диджей?
27
3
 
10
 
! Отговори
българин преди 4 години
и що бе 27 свидна ли ти е много Америка,Та ще те заболи ли ако "плюем" по нея? Ти имам усещането,Че за България нищо няма да кажеш ако я оплюват! Но за Америка се "засегна"?
26
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупави деца има по цял свят. Айде сега да не плюеме по цяла Америка
25
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците са свободен народ.Ние българите не знае значението на думата свобода.
24
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анди 26Американците също ще го отнесат много здраво.В Италия само днеска 627 починали :(Нали вие в България сте цъфнали та преборихте вселенските вируси заедно с Короната, нали така! Цъфтите и греете от здраве, здравеопазване, заможни сте, умни сте, дисциплинирани сте всичките до един български граждани.
23
7
 
14
 
! Отговори
Анди преди 4 години
Американците също ще го отнесат много здраво.В Италия само днеска 627 починали :(