Ръкавици от латекс - защитават ли ни от коронавирус?

Според учени, те ни дават „фалшива надежда“
27 мар 2020 23:45, Дарена Найденова
31
Ръкавици от латекс - защитават ли ни от коронавирус?
Pixabay

Разпространението на COVID-19 започна в Китай в края на 2019 година, но само за няколко месеца достигна целия свят. Жертвите надхвърлят 10 хиляди, но по-голям процент от заразените вече са напълно излекувани. В резултат на бързото разпространение много от държавите наложиха рестрикции и помолиха гражданите си да спазват социална изолация.

В момента Европа е в центъра на пандемията като най-засегнатите държави са Италия, Испания, Франция и Германия. Все още се търси ваксина срещу коронавируса, а в изследванията се включват учени от цял свят.

От Световната здравна организация напомнят на хората, че най-добрата превенция е личната хигиена и честото миене на ръце и дезинфекциране на дома и офиса. При неотложно излизане е добре да носите защитна маска и да бъдете на около 1-2 метра далеч от останалите хора. Все повече се забелязва и покупката на латексови ръкавици, но дали те наистина помагат?

Според Националната здравна служба на Великобритания, маските и ръкавиците играят много важна роля при предпазването в клинична обстановка, но има малко доказателства затова дали са ефикасни за хората, излизащи навън. Световната здравна организация също не препоръчва носенето на маски и латексови ръкавици.

Говорител на министерството на здравеопазването в Англия казва пред „Independent“, че не е препоръчително да използвате подобни защитни средства, когато ви се налага да излизате от вкъщи.

Още за латексовите ръкавици четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
. преди 4 години
когато нещо го няма - не се препоръчва. То и по комунистическо, казваха, че черният хайвер е вреден!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"се предава от човек на човек а не лети свободно във въздуха"И това не е съвсем вярно. Китайците скоро предоставиха доказателство, че се задържа във въздуха около 15 минути след като заразения вече го няма там.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте във филмите. Там има известна доза истина. Гледайте как се предпазват служителите на болници и служба с борба със заразни болести и ще видите, че маските и ръкавиците играят важна роля в предвазването от вируси дори и навън.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото си по - предпазлив, толкова по - далече ще е момента...Е нали това е идеята. Да отдалечим момента, зашото ако всички ве разболеем по едно и също време, не само че няма да има място в болниците, но няма да намерите и лекарства за да се лекувате вкъщи.
18
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предпазните средства няма да те спасят да не се заразиш. В един момент ще почувстваш дразнение в дробчетата и ще се разкашляш. предпазните средства само отдалечават този момент. Колкото си по - предпазлив, толкова по - далече ще е момента...
17
0
 
9
 
! Отговори
Влад преди 4 години
Разбира се, че предпазват, когато ги използваш правилно.
16
1
 
2
 
! Отговори
Предпазват преди 4 години
Колко кондомите предпазват от нежелана бременност
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** статия с почти никаква информация, колкото да има нещо.
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Короната е с големина под един микрон така че и през маската ще влезе. А в Китай непрекъснато си носят маски заради мръсния въздух.Маската предпазва болния да не зарази здравия, а не обратното.Аз също не нося маска и гледам да стоя на голямо разстояние от хора да не се доближавам до тях."Хубавото" на този вирус е че се предава от човек на човек а не лети свободно във въздуха и да го прихванеш от напълно безлюдно място.
13
1
 
25
 
! Отговори
Dr. Know преди 4 години
Хайде пак глупостите за маските и ръкавиците! КАК НЕ ЗАЩИТАВАТ! Двеста пъти зам председателя на Китайския червен кръст им повтори в Милано "Защо не носите маски"? Японците - толкова гъсто населени а са с ПОД 2000 случая, но ВСЕКИ носи маска! Но в Европа всички сме професори и не се учим от опита на другите!https://youtube/watch?v=zS_nIj9R7sI
12
2
 
7
 
! Отговори
. преди 4 години
Стига да са правени на машината, която преди това е правила презервативи, а не на тази, която е правила биберони :D :D :D
11
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами това лесно се доказва. Пускат доктор Мангъровв радетеля на груповия имунитет към Корона в отделение със критично заразени за 14 дни и ако оцелее, значи маски и ръкавици не са нужни
10
0
 
39
 
! Отговори
??? преди 4 години
ако латексовите ръкавици не защитават,то тогава значи ,че и презервативите -също
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЗО + 00Н = абсолютна кръгла О
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен Като гледам министър-председателя на Великобритания ,един такъв безгрижен и ухилен ,трудно мие да повярвам ,че му има нещо .
7
1
 
22
 
! Отговори
1111 преди 4 години
СЗО+ООН=0. Колкото тежест в света остана на ООН,толкова е и практическата полза от СЗО-никаква,за съжаление.
6
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нитрилни ръкавици.Миете си ръцете.Сушите ги.Подготвяте 2 бр нитрилни ръкавици.Преди това ноктите на ръцете изрязани на макс без да достигате месото отдолу защото е доста болезнено.Намазвате си ръцете с антибактериален гел.Докато са още мокро-мазни от гелът бързо си слагате ръкавиците.Ще разберете че ръцете влизат много лесно.След това напръсквате ръкавиците със спирт.Слагате маската.Не дишате рязко и не поемате дълбоко дъх. Пазите се.И се молите поне веднъж на Бог.Това е.
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не препоръчват...щото в Англия ги няма даже за тези които са на първа линия..та камо ли за останалите. Така че, така предотвратяват протестите на хората.
4
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ???Не препоръчват,обаче не обясняват защо.Генерал Мутафчийски всеки ден обяснява на пуйките като теб защо.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британското здравно министерство съветвало. Министър председателя си не опазиха, съветваха, че трябвало да се преболедува за да се създадат групов имунитет. Съветите им да имат. Индипендънт също съветва, защото нищо не зависи от него и се бори да дига рейтинг заради рекламите. Слабаци.