Уелингтън – пингвинът, който се превърна в онлайн сензация

Той се разходи из празния си дом – аквариумът в Чикаго
29 мар 2020 21:37, Нели Христова
16
Уелингтън – пингвинът, който се превърна в онлайн сензация

Запознайте се с Уелингтън, който подобно на всички нас, се вижда с далеч по-малко хора, отколкото е свикнал, през тези смутни времена. Неговият дом е аквариумът John G. Shedd в Чикаго, а Уелингтън е... пингвин.

Обикновено стотици туристи идват в аквариума, за да му се порадват, както и на останалите риби и животни там. Но заради пандемията, той затвори врати. А това даде възможност на 32-годишният пингвин да се разходи и да види кътчета на дома си, до които не бе стигал досега.

Клипчетата с него в интернет се превърнаха в истинска сензация. Уелингтън, който се запознаваше с различни видове риби, които няма как иначе да види, донесе усмивки във време, в което е трудно да се усмихваме.

"Той е много спокойна птица. Лесно свиква с промените в средата, която го обгражда и обича да разглежда различни неща", казва Мишел Настасовски, жената, която се грижи за Уелингтън. Тя разказва, че пингвинът много обича и треньорите си и винаги скача в скута им когато ги види.

"Когато излязат на разходка, всички пингвини са много спокойни и общуват спокойно помежду си и хората, които работят с тях", обяснява Настасовски. Птиците често излизат, но е още по-лесно за тях сега, когато целият аквариум е напълно празен за дълго време.

Преди дни синът на Уелингтън, Едуард, и приятелката му Ани, с която са отгледали две пиленца, също се разходиха из аквариума. По думите на Настасовски, Ани е по-срамежлива и често се крие от камерите. Техните гледачи също се разхождат с тях, но за да ги хранят с рибка или да ги пръскат с вода.

Пингвините не са единствените, които се радват от ситуацията - морските лъвове били пуснати да разгледат офисите, а папагалите Ара да полетят малко в друга част на аквариума.

"Те се разхождат до офисите, общуват си с гледачите, даваме им малко риба и после сами се връщат обратно на мястото си", обяснява Джон Форд, говорителят на аквариума.

Но обратно на Уелингтън и семейството му - те са били впечатлени от новия свят, който са преоткрили след разходката си. Не се притеснявайте, пингвините не са се уплашили от нищо. Хората, които се грижат за тях знаят кога Уелингтън е разтроен - той огъва леко врата си и прибира малко повече перата си. Ала нищо от това не се е случило след разходката му в неделя.

 


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Милан преди 1 месец
От малък обожавам това животинче,обичам го!😃
8
2
 
0
 
! Отговори
Пичове верно преди 1 месец
Гледайте си вашите жени нашите ние ще си ги гледаме! Не е честно никак предвид обстоятелствата все аз черната работа да върша и после все аз прецакан. Мама рече върху трупове ще спиш и е верно, ама хич не е готино вече. Искам изход момчета време ми е -мама рече кога внуче ще имам аз да гледам?
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 5

Да. Беше един ороект, ги бяха изливат ли ... Да кажем не точно легално. Мазнони жилаво. Навкус е леко горчиво. Нищо чудно, че белите мечки стоят на Северният Полюс и не ги ядът. Не си заслужава, да бият път до Южния.
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 1

Те с като Майкал Дженсън . Хем бели, хем черни. Не са като другите петици.

Ама колкото повече научаваш за тях, толкова по-малко ти се иска да знаеш ....
5
1
 
1
 
! Отговори
Пет преди 1 месец
Да бе имало почивка за мене друг път! Това равновесие да се пази е гадна работа!
4
3
 
0
 
! Отговори
20 - 30 преди 1 месец
По сто милиона и то ще ги върнем! И да ги не върнем след Геноцит 3.0 и Холокост 3.0 дребна пара е това! Вижте ни новите гробища пичове! Само и само да направя мръсно на хранещите козички и пръчове ***.и.
3
5
 
0
 
! Отговори
Колко му е? преди 1 месец
Ако ще ги взимате тия пари аз съм против това да ги взимате от международната банка или от американците. Ако ще ги взимате питайте руснаците дали болярите нямат малко джобни. Требва да ги обърнем тия САЩоамериканци!
2
3
 
0
 
! Отговори
Стига с цензурата преди 1 месец
Глей сега на Симеон 2 касичката беше ония милиардер в Лондон - руски олигарх препираше ги половината за него половината за тях. Той е леко поумрял. И имаше още една касичка, че на мъжки кораб жена носи лош късмет. Такива са поверията де! Така де един милиард и го има и го няма! И едни 250 милиона в един портфейл и ги има и ги няма! Сега ресурсите си ги има и парите си ги има, обаче ресурсите стават за нещо, парите не!
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обичам пингвини, изключително сладки животинчета.