Уелингтън – пингвинът, който се превърна в онлайн сензация

Той се разходи из празния си дом – аквариумът в Чикаго
29 мар 2020 21:37, Нели Христова
16
Уелингтън – пингвинът, който се превърна в онлайн сензация

Запознайте се с Уелингтън, който подобно на всички нас, се вижда с далеч по-малко хора, отколкото е свикнал, през тези смутни времена. Неговият дом е аквариумът John G. Shedd в Чикаго, а Уелингтън е... пингвин.

Обикновено стотици туристи идват в аквариума, за да му се порадват, както и на останалите риби и животни там. Но заради пандемията, той затвори врати. А това даде възможност на 32-годишният пингвин да се разходи и да види кътчета на дома си, до които не бе стигал досега.

Клипчетата с него в интернет се превърнаха в истинска сензация. Уелингтън, който се запознаваше с различни видове риби, които няма как иначе да види, донесе усмивки във време, в което е трудно да се усмихваме.

"Той е много спокойна птица. Лесно свиква с промените в средата, която го обгражда и обича да разглежда различни неща", казва Мишел Настасовски, жената, която се грижи за Уелингтън. Тя разказва, че пингвинът много обича и треньорите си и винаги скача в скута им когато ги види.

"Когато излязат на разходка, всички пингвини са много спокойни и общуват спокойно помежду си и хората, които работят с тях", обяснява Настасовски. Птиците често излизат, но е още по-лесно за тях сега, когато целият аквариум е напълно празен за дълго време.

Преди дни синът на Уелингтън, Едуард, и приятелката му Ани, с която са отгледали две пиленца, също се разходиха из аквариума. По думите на Настасовски, Ани е по-срамежлива и често се крие от камерите. Техните гледачи също се разхождат с тях, но за да ги хранят с рибка или да ги пръскат с вода.

Пингвините не са единствените, които се радват от ситуацията - морските лъвове били пуснати да разгледат офисите, а папагалите Ара да полетят малко в друга част на аквариума.

"Те се разхождат до офисите, общуват си с гледачите, даваме им малко риба и после сами се връщат обратно на мястото си", обяснява Джон Форд, говорителят на аквариума.

Но обратно на Уелингтън и семейството му - те са били впечатлени от новия свят, който са преоткрили след разходката си. Не се притеснявайте, пингвините не са се уплашили от нищо. Хората, които се грижат за тях знаят кога Уелингтън е разтроен - той огъва леко врата си и прибира малко повече перата си. Ала нищо от това не се е случило след разходката му в неделя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
Милан преди 4 години
От малък обожавам това животинче,обичам го!😃
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5Да. Беше един ороект, ги бяха изливат ли ... Да кажем не точно легално. Мазнони жилаво. Навкус е леко горчиво. Нищо чудно, че белите мечки стоят на Северният Полюс и не ги ядът. Не си заслужава, да бият път до Южния.
2
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Те с като Майкал Дженсън . Хем бели, хем черни. Не са като другите петици. Ама колкото повече научаваш за тях, толкова по-малко ти се иска да знаеш ....
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обичам пингвини, изключително сладки животинчета.