Нисковъглехидратен режим по време на пандемия

На кои продукти да наблегнете?
31 мар 2020 22:20, Иванка Гъркова
3
Нисковъглехидратен режим по време на пандемия
IStockphoto

Нисковъглехидратното и високомазнинно хранене стана хит през изминалата година. Много хора, които искаха да свалят излишните килограми или имат някакво заболяване, заради което се налага да избягват някои храни, преминаха на него. Пандемията обаче обърка плановете на някои, които го комбинираха заедно с някакъв вид спорт и постигаха добри резултати.

Независимо дали сте започнали да се храните с по-малко въглехидрати месеци преди коронавируса или сте в самото начало, важното е да не се отказвате, съветват специалистите по хранене и диетика. Въпросът е да продължите онова, което сте стартирали с много пот на челото и се храните здравословно, за да имате силен имунитет и да се предпазите от вируси.

След като обявиха извънредното положение, в социалните мрежи видяхме забавни коментари от сорта, че месото, чиата или сиропа от агаве, не са изкупени. Въобще, всички се втурнаха да купуват високовъглехидратни и недотам полезни храни, които да готвят и така да не излизат често на вън. Все пак, ако и вие сте сред тях, трябва да сте наясно, че ако се запасите с макарони, брашно и консерви с варива, след един месец няма да има и помен от хубавата ви фигура. Затова, може да имате 1 пакет макарони и леща, които да хапнете през седмицата, но по-добре е да се придържате към режима си.

Ако си правите списък, който съдържа правилните храни, пълни с полезни вещества, хем ще сте здрави, хем ще продължите нисковъглехидратното хранене.

Ето няколко съвета, които ще са ви от полза, за да пазарувате по-лесно и да не прекалявате с въглехидратите:

Пазарувайте онлайн, ако имате възможност

За да защитите себе си и своите близки, по-добре поръчвайте храната си по интернет. Все пак, до момента сте ползвали услугите на много биомагазини, за да си купите бадемово или кокосово брашно, за да си набавите хуск за печива или някоя друга полезна за вас храна, която е нисковъглехидратна.

Когато пазарувате онлайн, рискът да хванете коронавирус е по-малък, освен това, ще предотвратите взимането на стоки, които не са от най-необходимите и здравословни за вас и вашето семейство. Освен това, при този режим се яде много месо, заради което е по-добре да се обърнете към доверени ферми, които да ви доставят качествен продукт.

Запасете се с нисковъглехидратни продукти

Ето от кои продукти имате нужда, за да продължите да се храните нисковъглехидратно:

Яйцата трябва да са на първо място в списъка. Все пак, те присъстват в почти всяка нисковъглехидратна рецепта. Те са богати на протеини и може да ги сварите за закуска или с тях да си направите нисковъглехидратен хляб/ палачинка.

Маслото, сиренето, заквасената сметана, пълномасленото кисело мляко, също са продукти, които ще ви трябват почти всеки ден. Също така, ако имате място във фризера, там може да съхраните за по-дълго време маслото и сметаната.

Що се отнася до зеленчуци, с тях е по-трудно. Така например, зеленолистните, които ползвате за вашите салати, не издържат много дълго. Затова, след като те свършат, трябва да разполагате с такива, които се съхраняват по-лесно. Такива са тиквичките, аспержите, зелето, броколи, целина, домати и други. Задължително купете и 2-3 броя авокадо, които да държите на стайна температура.

Още по темата четете в Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Уффффф преди 4 години
Изгърбих се от лежане, тръснах и 2 кила отгоре за 2 седмици.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да оползотворите тоалетната хартия преди и след избърсването на шоколадовия си цех
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли нещо, което вече да не свързвате с коронавируса?Очаквам вече да напишете нещо от сорта на "Как да се си мием зъбите по време на пандемия".