По-здрава кожа по време на изолация - за какво да внимавате?

Сухотата е един от най-често срещаните проблеми
16
По-здрава кожа по време на изолация - за какво да внимавате?
IStockphoto

Близо 40% от световното население е поставено в социална изолация. Парковете и градинките са недостъпни, ресторантите, театрите, кината и големите търговски обекти са затворени, а ние сме посъветвани да останем възможно най-дълго време у дома. Пандемията от коронавирус съвсем обърка пролетните ни планове и засега ще трябва да се наслаждаваме на хубавото време само през прозореца.

Социалната изолация е най-доброто оръжие срещу COVID-19. Ограничаването на контактите с външни хора и излизането само по неотложни причини е необходимата мярка за спирането на заразата. Сега повече от всичко трябва да бъдем #ОтговорниВкъщи и да се погрижим за здравето си.
 
Въпреки че мерките са в полза на обществото, всичко това може да доведе до нежелани проблеми с кожата, ако не се грижим за нея по правилния начин. Добрата новина е, че вкъщи може да се подложим на няколко лесни трика, които да спасят визията ни дори по време на изолация.
 
Сухота
 
Един от най-често срещаните проблеми по време на пандемията е груба кожа. Постоянното миене на ръцете е добро решение срещу заразата, но това предизвиква появата на сухота, зачервяване и понякога дори белене. Освен на ръцете, може да забележите тези проблеми и върху лицето си.
 
Експерти съветват да се използват хидратиращи кремове за ръце, които веднага ще успокоят кожата ви. Д-р Катлийн Сузи казва, че един от факторите, които вредят на лицето, е сухият въздух у дома. Затова тя съветва да използвате продукти, които съдържат в себе си хиалуронова киселина. Тя се съдържа в маски за лице и кремове.
 
Д-р Джошуа Зайхер обаче предупреждава да не използвате маска за лице повече от веднъж седмично, защото това може да доведе до раздразнение на кожата.
 
Слънцезащитни продукти
 
Може би си мислите, че не ви трябват слънцезащитни кремове докато сте вкъщи, но това не е вярно. Въпреки че засега се радваме на Слънцето само от терасата, то може да навреди на кожата ни дори и когато стоим у дома.
 
„UV-лъчите проникват през прозорците, което означава, че все още има риск да увредите кожата си“, казва д-р Зайхер пред „Insider“.
 
Още  по темата четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
8
 
! Отговори
Мъжки времена идват преди 4 години
Природата ще сложи всеки на мястото му!
8
3
 
8
 
! Отговори
Нейната кожа преди 4 години
Няма равенство на половете, не че досега го имаше. Всеки да си влиза в традиционната роля!Мъжът да сменя крушки, контакти и ключове. Да мине с латекс, да смени корнизите и пердетата, да оправи всички капещи кранчета, батерии и меки връзки, да смени буксите на кабелната и отпуши каналите.Жената да изхвърли ***, да изпере, да изсуши, да изглади. Да напазарува, да си гледа децата, да ги възпитава. Да пусне прахосмукачка, да измие пода, да избърше прахта. Да почисти банята и тоалетната.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КольоХаха супер яко. Поне се забавлявате.
6
3
 
1
 
! Отговори
Господ преди 4 години
Мога да се наричам и да бъда, каквото ми кефне.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минусът за мен ли е или за Господ? :)
4
2
 
22
 
! Отговори
Кольо преди 4 години
По-здрава кожа по време на изолация ли? Аз на мойта сутринта и хвъллих едни юмруци и я натирих в кухнята да пържи мекици. Пушека от мекиците опъва кожата.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има и една още по-гну.сна инициатива. Казва се фейктенинг.За солариумите - горе-долу, може да има известна полза.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ ви е дал слънцето, за да сте живи, здрави и щастливи. Какво направихте с него и Земята, та ви се налага да се пазите, мажейки се с разни гну.со.тии? Помислете си.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А така, кажете се със сънскрийн, та да не фалират производителите, а вие да не направите достатъчно витамин Д, та да не фалират и неговите производители. Пък като се гът.нете поради слаб имунитет и гро.барите да е останат от работа. Тоя доктор от каква националност е? Семитска? :)