В три различни стаи: Съветите на семейство Анини в кризата

Алън, Селения и Фредерико не са напускали дома си над 3 седмици
Обновена: 4 апр 2020 23:14 | 4 апр 2020 21:30, Нели Христова
38
В три различни стаи: Съветите на семейство Анини в кризата
Снимка: БГНЕС

Вече повече от три седмици семейство Анини е затворено в дома си в Рим. Алън, Селения и Фредерико не са напускали апартамента си, откакто строгите мерки за карантина бяха въведени в Италия. Заради пандемията от коронавирус, това е или ще бъде съдбата и на много други семейства в Европа.

За това семейство Анини дават няколко съвета, члез които да преминем през изолацията и стоенето вкъщи по-лесно.

"Аз съм смелият", казва главата на семейството, Алън, който е напускал дома си два пъти, за да отиде до магазина.

"Трябва добре да планирате дните си. Да се държите, все едно сте в офиса. Единствената разлика е, че сме всички тук, заедно, по 24 часа на ден", съветва Алън. Той твърди, че за да не се изнервят взаимно, той, съпругата му и синът му стоят в три различни стаи.

Алън работи от домашния си офис вече 18 дни. Работното място на Селения пък е всекидневната. А синът му, Фредерико, си стои в неговата стая, където играе видео игри или е на онлайн училище.

"През цялото това време научих, че синът ми яде много", шегува се Алън. Той обича да тича и участва в много маратони. По думите му, най-болезненото нещо е, че не може да бяга.

"Спрях да тичам на 7 март. Тренирам всеки ден, колкото се може повече. Следващата неделя трябваше да има маратон в Рим. Така че с моят отбор ще бягаме, но вкъщи. Ще си разделим 42 км и всеки един от нас ще бяга по километър и нещо. Нарекохме го MAR-AT-HOME", разказва Алън. Един от най-важните му съвети, чрез които да се справим със стоенето вкъщи, е да тренираме поне веднъж на ден.

Семейство Анини решават да са толкова стриктни в спазването на мерките, тъй като са убедени, че само така Италия ще се справи със ситуацията.

"Виждаме колко хора са заразени и колко умират и как числата се увеличават с всеки ден. Така че това е единственият начин", казва Алън. За да избягат от депресията, която ги обзема понякога, семейство Анини гледат заедно телевизия или филми, а понякога четат и книги и играят игри.

"Прекарваме повече време заедно, като семейсво и това е позитивно нещо, ако от тази ситуация може да има нещо позитивно", споделя Алън пред BBC.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
до Шитс преди 4 години
Прав си колега, има един филм "Time" , където работиш за точки живот и стоките и услугите ти ги намаляват. И се замисляш дали предпочитам да дадеш 2 години от живота си за нова кола или да имаш свободно време .
34
1
 
18
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
2 пъти излизал навън да пазарува и бил Смелия, ще ни уморите, от смях, аз като почти всеки ден съм на работа и ходя да пазарувам сигурно съм СуперГерой на МАРВЕЛ!
33
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
Бил гейтс: няма да има събиране на хора, преди задължително ваксиниране. Източник: интервю. Има го в туитър. Да ни е честито. Това направихте с малоумната си паника и гледане на босфортв всеки ден.
32
1
 
13
 
! Отговори
Да, ама преди 4 години
В 3 стаи по 40 м2 всяка. Иначе с моите по 10м2 спални ела ти да стоиш.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като сте заблазнили...кои са Анини?
30
5
 
8
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
До Анонимен 26 - И измежду другото защо използваш израз като спасението на давещите се? Аз в България от много време не виждам някой който да има нужда от спасение или да се дави. Честно казано има много хора които се преструват в този форум на давещи се, но надали реално някой от тук пишещите гладува и ако е така то е по негово желание. Умрял физически от глад не съм видял в България. Тук-там се намира някой алкохолик, пушач, наркомани в недоимък, но неговият глад е духовен и умствен. Лека нощ!
29
2
 
1
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
До Анонимен 26 - Не се притеснявай със свободите на човека, започва липса на интерес към това кой кого следи, виж в Америка каква свобода на словото имат, открито в национален ефир десетки водещи свалят устоите на старото мислене Джо Роган, Джими Кимъл, Шварценегер дори Снуп Дог. Това което е започнато от десетилетия няма как да бъде спряно. От какво да ме е страх, за мен би било комплимент някой от правителството да ми следи писанията. Хем си седя вкъщи хем им управлявам умовете. Утопия! :}
28
6
 
3
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
До Анонимен 24- Хаха, да съм споменал от каква нация е Джон Атанасов? Написаното от теб е просто отражение на нивото ти на комплексност на мислене. От всичко което изписах, само на това ли се спря погледа ти? Хахаха! За мен имената на държави не значат нищо от 2001ва насам. Но е факт че Атанасов и Бери създават първата машина за преобразяване на десетични числа в двуични чрез логически изрази и записването им. Той е признат пионер на компютърните технологии, а националността му е без значение.
27
0
 
8
 
! Отговори
az преди 4 години
Абе какво става? Тоя сигурно е 50-тия маратон келешпир дето го дават по новините. Да нема някаква маратонска конспирация тука?
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ShshsТочно в целта. Интернет е спасението за давещите се. Само в интернет може да има обмяна на креативност. Лошото което предстои е, че ще се опитат да следят всичко в интернет. Много хора мислят, че ще го ограничат но това не е така. Ще ни заявят, че сме тотално следени в мрежата и когато искаш да изразиш свободно мнението си ще се замислиш, защото ще се чустваш като гол на улицата. По този начин мисленето на хората ще се насочи в удобна за елита посока и ще градим тяхния свят.
25
7
 
2
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
Новото мислене противно на масовото мнение не е да сменяме между две вече познати неща. То означава, да се потопим в непознатото и да комбинираме вече познатото. Дори и да не се случи днес ще е утре. Сега света преборва отчуждението и учи на съпричастност, но утре кой знае. Днес ще прочетеш ти, утре друг след 5 години ще има други които ще мислят по въпроса. Света не принадлежи на нас, а на децата и утре когато някой друг е на трона ще чуе децата и ще си каже "Те са готови!" и ще им подаде ръка.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Shshs 22 Джон Атанасов ?!?! WTF?????И Луната ли е македонска (пардон, българска) зЕмЯ ??
23
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой от вас първосигнални папуаси идва ли му наум какви ще са последиците са имунната ви система с това обездвижване и ограничено хранене.Като добавим и липсата на слънчева светлина, М????Или за вас е енормално??За това сте с по три инфаркта, диабет и два байпаса, щото живеете НЕЗДРАВОСЛОВНО!И колкото и да се криете от короната Тя ще ви пипне рано или късно.СПУКАНА ви е работата, селяни !!!
22
5
 
4
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
До Анонимен - Хаха, добре казано, но истината е просто че не смятам че хората използваме достатъчно добре свободите които имаме. Свобода на мисълта винаги е имало и през вековете просто е нямало трибуна каквато е Интернет за да ѝ даде изразност. Много хора смятат че в Интернет уж има всичко и ние вече няма върху какво НОВО да измислим (освен джаджи). Но истината е че ние в последните години изписахме вече познатото и е време чрез уреда подарен ни от Джон Атанасов да изградим новото мислене.
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ShshsДа не вземеш да счупиш на някой мозъка като му казваш, че не трябва да алчнее за повече от това което го прави щастлив. Говориш за духовното над материалното ...е, ти си готов за кладата. Нещо като виртуална вещица. Огледай се за селяни със сопи и за горящи кръстове в двора си.
20
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Запад в цивилизованите Западни Държави хората пляскат на балконите и вече са се снабдили с тракала и звънци и тракат и звънкат против короната, а само простия българин не исла да пляска и да трака и да звънка на балкона!
19
1
 
17
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
На мен примерно много работодатели вече не гледат с добро око понеже работя по 5-6 месеца в годината. Не смятам, че това че нямам нужда трябва да бъде наказание за мен, а по-скоро възможност за някой друг който си търси работа. При график 4/4 ще получавам много повече време за нещата които харесвам като седене в парка, играене не видео игри, разходки с кучето, планинарство и няма да ми се налага да напускам работа. Подчертавам че не говоря за 2-2/4 с 12 часа на ден и нощ, а за 4/4 8часови смени.
18
0
 
18
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
А тоалетната има ли график,те били виждали,къде бе джанъм след като не излизате от дома си?
17
4
 
13
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
Друг основен момент е че като си имаме всичко, ни намаляват нуждите, не мога да разбера защо трябва да работя 5 дни за 1500, като примерно можем да работим двама човека по 3 дни за по 800 лева. Така хем ще има повече работа за тези които желаят, хем по-малко за онези които нямат чак такива харчове. Режим 4/4 се налага вече в доста сектори и не виждам защо повече работодатели не желаят да влязат в крак с новото време. Повече свободно време, за сметка на по-ниска заплата е резонна размяна за някои
16
7
 
10
 
! Отговори
Shshs преди 4 години
Хубаво казват, вижте колко е готино да можем, да си работим от вкъщи. Дали Света не стигна момента в който да размислим възможностите за намаляване на емисиите от горива? Мисля че етиката към съпланетници ни изисква да пътуваме по-малко и когато е възможно, да си работим от домовете? Демокрацията е хубаво нещо, но трябва да се ползваме от благата на планетата с умерени темпове. Вече не живеем 2001 когато да си купиш електроника беше лукс. Всеки е с по 3 тел, 3 телевизора и 3 лаптопа в чекмеджето