Коса, татуси... Нацисткият албум, направен от човешка кожа

Той най-вероятно е дело на Илзе Кох, позната като "Кучката на Бухенвалд"
8 апр 2020 21:30, Нели Христова
151
Коса, татуси... Нацисткият албум, направен от човешка кожа

На пазарите за антикварни стоки могат да бъдат намерени какви ли не неща. Но в случая на един колекционер от Полша, откритието се оказало ужасяващо. Мъжът купил албум за снимки, който миришел странно. Вглеждайки се в него, колекционерът забелязал коса и татуровка. Тогава му хрумнало - вероятно корицата е направена от човешка кожа. Той занесъл албума за анализ в Мемориалния музей в Аушвиц и резултатите били шокиращи.

Ексепртите установили, че албумът е направен от кожата на затворници, убити в концентрационния лагер Бухенвалд в Германия. Според тях албумът е "безспорно доказателство за престъпление срещу човечеството".

Бухенвалд е създаден през 1937 година и е първият лагер на Хитлер. Той бързо придобил ужасяваща слава заради условията, експериментите и екзекуциите, които се провеждали там. Именно там се намирала и Илзе Кох, популярна сред затворниците като "Кучката на Бухенвалд".

Тя имала необичайна мания - съпругата на генерал Карл-Ото Кох убивала мъжете с интересни татуировки и след това правила от кожата им покривки за маси, абажури, корици на книги и албуми, както и интериорен дизайн. Кох също така помагала на доктор Ерих Вагнер да събере достатъчно кожа за дисертацията си. След края на войната, той е заловен от американците. Успява да избяга и продължава да работи като лекар в Германия под псевдоним, докато не е заловен отново през 1958 г. Тогава Вагнер се самоубива.

От 100-те кожи, които Кох одрала, тя направила много подаръци.

Според оцелелите от Бухенвалд Кох създавала и много предмети за ежедневна употреба, като портфейли. Бившият затворник Карол Кониецни си спомня: "Подвързвах книгите в материал, получени от колегите ми от цеха в лагера. Разбира се, лесно бе да се предположи, че кожата е дошла от ресурсите на СС."

Като част от анализа си музейните изследователи извършват сравнителен анализ с тетрадка от колекцията на Кох, направена от кожата на жертвите на Холокоста.

Елжбета Кайзер, ръководителят на мемориала Аушвиц, казва: "Изследването показа, че е много вероятно и двете корици, поради своята технология и състав, да произхождат от една и съща работилница за обвързване на книги. Използването на човешката кожа като материал за производство е пряко свързано с Илзе Кох, която, заедно със съпруга си, вписа името си в историята като убиец от лагера в Бухенвалд."

Въпреки доказателствата срещу нея "Кучката от Бухенвалд" беше оправдан по обвиненията в Нюрнбергските процеси.

Сравнителният анализ между тетратката и албума показва съдържание на човешка кожа и много сходни количества полиамид 6 и полиамид 6.6.

"Съдържанието на полимери, използвани за производството на синтетични влакна, е още по-важно, защото са изобретени не по-късно от 1935 г. Тази информация ни позволява да разберем кога е създадена корицата. По време на Втората световна война полиамидите са техническа новост и достъпът до тях е ограничен", обяснява Кайзер.

В албума имало над 100 снимки и пощенски картички, главно на панорами. Според разследването на музея, той първо е бил притежание на семейство в Бавария, което управлявало къща за гости, в град, популярен като санаториум през Втората световна война. Най-вероятно семейството го получава като подарък от пазач, работещ в Бухенвалд. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Истината 5Престани да се опитваш да оневинипш звертвата на нацистите,над 60 милиона европейци загинаха,заради първобитната алчна глупост на Хитлер!Виж,че не само Германия,но и австрийците(немците) как са заграбвали огромни чижди теротории в Европа,именно австрийците асимилират българите на север от Дунав и ги превръщат в новоизмислената нация "румънци",именно австрийците с много насилие и кръв превръщата руснаците в украинци!Ти не познаваш истинската история на Европа,а фалшиви нацистки г
32
5
 
7
 
! Отговори
Истината 7 преди 4 години
Снимките с убити евреи? Повечето са фалшификати. Но тези, изобразяващи купчини тела, са истински. Англичаните бомбардират концлагерите, защот са мислели, че това са германски цивилни обекти. После научават истината, събират труповете и приписват всичко на немците. Впрочем, такава е била уговорката между Сталин и западните му съюзници - всички зверств на червената армия да се припишат на германците. Справка - катинското клане.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Истината 3И на мен ми е странно,че френската революция има много общо с Октомврийската революция и се питам защо не се случи в някоя друга държава в Европа и има ли невидима чужда ръка зад тези революции?
30
4
 
5
 
! Отговори
Истината 6 преди 4 години
Проверете имената Дейвид Кол, Юрген Граф и Ернст Зундел - едни от най-популярните резивионисти. Проверете какво представлява "Окончателното решение" всъщност - създаване на еврейска държава. Има дори медали, на които са изобразени едновременно звезда на Давид и свастика, защото е имало споразумение между ционистите и нацистите за създаване на еврейска държава в Палестина. Понеже арабите там недоволстват, немците пренасочват локацията към Мадагаскар.
29
4
 
5
 
! Отговори
Истината 5 преди 4 години
Първите реклами против тютюнопушенето. Първите закони против продажбата на алкохол и цигари на малолетни, и т.н. А Холокостът? Измислица. Не е ли съмнитлено, че това е единственото историческо събитие, чието оспорване се преследва с цялата строгост на закона в някои страни? Вижте демографските показатели на евреите в периода 1933-1945. Нарастват!!! Знаете ли колко пари са източени(и то съвсем легално хаха) от германската държава от 45та до днес? Милиарди!!!
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИстинатаНацизма не започва с Хитлер,а 20-30 години преди това са имали организация и черния цвят им е бил символа,провери да видиш!През ПСВ,нацистите са били не по-малко жестоки и де факто първите нацистки,немски концлагери се създават през 1914 година,но никой не говори за тях!
27
4
 
7
 
! Отговори
Истината 4 преди 4 години
Всички, които лелеят за социалистическа България, трябва да разберат, че социалните политики като такива за пръв път са приложени точно в Нацистка Германия. Там се приема първото законодателство, което всеобхватно урежда правата на работниците - работно време, заплащане, отпуски, социални помощи. Дават се помощи и жилища на семейства с много деца. Жените биват стимулирани да си стоят вкъщи и да раждат деца. Първите закони против насилието над животни. Масова кампания за спорт и здравословен живо
26
4
 
8
 
! Отговори
Истината 3 преди 4 години
Напишете също така, че нацистите възраждат германската икономика. Всички банки биват национализирани, а държавата започва да печата валута, обезпечена с труда на обикновения работник. Спират плащанията на престъпните репарации. Стандартът на живот се вдига, както и демографските показатели. Но германската икономика не е достатъчно силна за продължителна война. Нацистите не са глу.пави и го знаят. Те нямат интерес от война. Но световният капитал - да.
25
2
 
10
 
! Отговори
Истината 2 преди 4 години
Исторически факт е, че Хитлер изпраща над 12 мирни предложения до Чърчил, но последният отказва. Друг факт е, че немците позволяват на англичаните да се изтеглят от Дюнкърк. Защо Чърчил иска война? Защото знае, че германската икономика е твърде крехка за продължителни бойни действия. Германия няма колониите и ресура на Британската империя или на СССР. Целта е немците да бъдат изтощени, водейки войни, както на Запад, така и на Изток.
24
4
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Някой ще ми обясни ли как Хитлер е виновен за избухването на ВСВ? Щото аз се сещам за следните причини: 1. След края на ПСВ на германският народ са наложени брутални репарации. 2. Земи с мнозинство от етнически германци е подарено на други държави. 3. Хитлер присъединява единствено земи с етнически германци, подарени на Чехословакия и Полша. 4. Поляците започват да избиват немското население, което налага нахлуването на Вермахт. 5. Великобритания и Франция обявяват война на Германия.
23
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сериозно ли има наивници, които вярват на тези глуппости?
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са тия татуси и коси на албума ако това е снимката де ?
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как са разбрали "специалистите" , че кожата е на затворници от Бухенвалд ? Абсолютна фалшификация от хора търсещи сензации
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Десните са окупирали България,а ГЕРБ им е опората и ци ц.ката чрез която смучат от България и населението живее зле!Не гласувайте за никакви десни,докато не се подсили опозицията на левите БСП,АБВ, защото десните почти са унищожили опозицията и няма кой да спре тиранията и единовластието,наложено от десните!
19
9
 
5
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Красная армия като завзели берлин е имало няколко месеца на яко заплождане на берлини околностите, всичко по пътя на Красная армия е заплодено с руски ген, доста кекс е имало за изтормозените войничета от чуждите женички , германки, австрийки, чехкини, полякини, яко мандръсане, и в бг са хвърлили немалко хайвер
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнтинацистТоку-що прочетох за този Стоян Мавродиев,Прокопиев от Костовистката партия работи срещу него и иска уволнението му,като е представил фалшива информация срещу него!Не гласувайте за десни партии,хора,трябва да подсилим опозицията на БСП и АБВ,не съм от БСП,но ГЕРБ е много вредна за България партия,а те винаги се обединяват с десни!
17
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А антифашистите бяха избити до един след ВСВ,кой е решил да направи това безумие,не знам,но вероятно спасилите се нацисти,работили по високите световни постове.Никога не е имало правосъдие след ВСВ срещу нацистите!
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига бре това фашистите са такива хубави хора я вижте в украйна и прибалтика това са най- тачените хораборци за демокрацияама че одрали някой си - айде стига сега
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почти всички нацисти са или избягали или оневинени,осъдени са само около 12 човека,а убийците и виновните са били хиляди.Някои нацисти след ВСВ са в Южна или Северна Америка,а някои дори са работели в управлението на ЦРУ и щатите,католическата църква също помага на много нацисти.Нацистите никога не връщат и заграбеното от държавите,особено от ценности и злато от Русия и златото от Франция,свили са цялата кехлибарена стая на руските царе.А антифашистите бяха избити до един.Няма правосъдие!
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като Хитлер е обичал толкова много Германия.... Защо е направил така *** да умрат 20 млн германци?Мислете малко.Могъл е да укрепва държавата икономически да еазвъжда бели хора за сметка на африканци,индийци,китайци итн и тн. А той какво?С 5 милиона нападнал 200 милиона.Заобикалял се с хора които му обещавали сладки невъзможни лъжи вместо реалност. И после като е разбрал че всичко е една голяма трагедия и Берлин е купчина развалини се е застрелял.Тва нормален човек ли е?