Масло от мурумуру - за по-хидратирана кожа

Вижте кои са най-големите му ползи
2
Масло от мурумуру - за по-хидратирана кожа
IStockphoto

Използването на различни масла за по-хубава коса и кожа е познато на хората от десетилетия наред. Най-известни са какаовото, кокосовото и маслото от шеа, но сега започва да набира популярност друга съставка. Става дума за мурумуру, което представлява палмово дърво с ядливи плодове. Расте в дъждовните амазонски гори на Бразилия и е едно от доминиращите в света. От него може да се използват плодовете, дървесината и листата.

 
Маслото от мурумуру се извлича от семената на дървото и е богато на витамини А и Е, омега-3, омега-6 и омега-9 мастни киселини, лауринова киселина и други. Свойствата му са антибактериални, противовъзпалителни, антивирусни и са мощни антиоксиданти.
 
Маслото от мурумуру се използва широко в козметичната сфера, тъй като е омекотяващо, успокояващо и овлажняващо средство. Подобрява гъвкавостта на косъма и еластичността на кожата. Влиза в състава на шампоани, балсами, кремове, лосиони, сапуни и други подобни хидратиращи продукти.

Ето 6 ползи за кожата и косата от маслото от мурумуру:
 
1. Хидратира кожата
 
Маслото от мурумуру е отличен емолиент, известен със своите хидратиращи свойства. Здравата кожа има богата на липиди кожна бариера, която запечатва влагата, докато сухата кожа обикновено има по-ниски нива на мазнини. Следователно, кремовете и лосионите, богати на мазнини, могат да подобрят хидратацията на кожата ви като не позволяват на водата да се изпари бързо.
 
Маслото от мурумуру съдържа мастни киселини, лауринова киселина и миристинова киселина, които могат да помогнат за възстановяването на кожната бариера. За да получите по-добър ефект, трябва да нанесете продукта веднага след душ, когато кожата ви ще го абсорбира най-бързо.
 
Може също така да потърсите балсам за устни със съдържание на масло от мурумуру, за да може да ги поддържате хидратирани.
 
2. Предотвратява фризи-ефекта
 
Благодарение на овлажняващите си свойства, маслото от мурумуру се е превърнало в популярно средство за грижа за косата. Недостигът на влага може да причини т.нар. „фризи-ефект“. Той се получава, когато горният, най-външен слой, наречен кутикула, се повдига и се чупи. Причината за това е сухота на косъма.
 
Още за ползите от маслото от мурумуру четете в Tialoto.bg 
 
Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари