Вилнюс дава на ресторантите да ползват площади и улици

Ще се разрешава сервиране на храни и напитки само на открито
29 апр 2020 17:52,
4
Вилнюс дава на ресторантите да ползват площади и улици
Снимка: БГНЕС

В стария град на Вилнюс доскоро някои кафенета можеха доскоро да се похвалят, че наред с обичайната си дейност, предлагат и 1-2 масички навън. В крайна сметка, пространството не е много, а градът е красив и заслужава хората да му се насладят.

Разбира се, кафенета и ресторанти поеха тежък удар заради кризата с коронавируса. Но за да спаси бизнеса, кметът на Вилнюс Ремиглиус Симашиус предлага площта, на която са разрешени търговските дейности на кафенетата, да се разшири, предава CNN.

Външните публични пространства като площади ще бъдат свободни за кафенетата, които искат да сложат маси там, без да плащат допълнителни такси за това, гласи планът на кмета.

Така например Площада на катедралата ще се превърне в едно голямо външно кафене. 18 са площите, определени за подобно ползване от общината.

Мярката се налага, защото по съвет на властите, ресторанти и кафенета ще могат да сервират само навън на своите клиенти. Така ще може да се осигури нужната социална дистанция между клиентите, изисквана от Здравното министерство на Литва.

Съобщаването на мярката е посрещнато с радост от ресторантьори и собствениици, както и от жителите на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
ако е у нас: преди 3 години
Ще има тротоари за пушачи и тротоари за непушачи.Зависи от това накъде духа вятъра
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеята създава свежо настроение. Вали сняг, а ние се сгряваме с топъл чай под навеси и чадъри около разредрни мадички пред Мавзолея. Или в градината зад него.И на площад Славейков. И по средата на бул. Витоша - вали, вее, снежее, леденее - там. И живи въгкени между масите да се греят посетители и минувачи. Въпрос на въображение, желание, предприемчивост. Старият стил е история.
2
1
 
9
 
! Отговори
Майтапчийски преди 3 години
-Г-н Генерал, може ли да пием кафе на открито?-Може, но само с маски!
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй, като при нас мерките са най-леки, както каза Премиерът, тук кафенетата са с по-голямо безплатно тртоарно право. Браво на нашето правителство.