Свидетели заснеха НЛО в Бразилия – разбило ли се е край Маже?

Постове за необичайното събитие започнаха да изчезват от онлайн пространството
18 май 2020 18:30, Нели Христова
49
Свидетели заснеха НЛО в Бразилия – разбило ли се е край Маже?
Снимка: Pixabay

Преди няколко дни жителите на град Маже в Бразилия стават свидетели на нещо необичайно - няколко мистериозни светлини в нощното небе.

Държанието им е различно в различните видеа, публикувани от свидетелите в различните социални мрежи като Reddit, Twitter и YouTube. В едно от тях то просто седи неподвижно, в друго се движи бързо из небето, трето видео дори намеква, че НЛО-то се е разбило край Маже.

След като клиповете на жълти, сини и червени светлини в триъгълна формация започнаха да се споделят в мрежите, Маже се превърна в трендинг в Twitter. Но по-голяма истерия сред любителите на НЛО предизника факта, че някои от публикациите за извънземните започнаха да изчезват от онлайн пространството.

Хаштагът в Twitter #MageUFO бе пълен с постове относно странното събитие, но изведнъж той вече не бе активен. Постовете в Reddit относно НЛО-то в Бразилия също бяха изтрити. Потребителите бързо обвиниха двете социални мрежи в цензура.

Twitter така и не даде коментар, но от Reddit обясниха, че ако постът "е глупав или е измислица", модераторите на сайта го изтриват. Но постовете се намират в подразделението на Reddit за НЛО, което разгневи потребителите, които бяха категорични, че именно в r/UFOs е мястото да се обсъжда подобен феномен. Докато дискусията течеше, онези, които искаха да обсъждат НЛО-то се преместиха в r/aliens.

Никой не съобщава за странните летящи обекти на властите. В Reddit пък се появиха твърденията, че се е чула експлозия, стрелба, а военните са арестували всеки, който се опитвал да се приближи до мястото, където НЛО-то уж се е разбило. ВВС съобщава, че не е засякло нищо в небето.

Но нека оставим случая в Маже настрана. От десетилетия Бразилия е една от страните, в които се случват интересни неща, свързани с НЛО.

През 1957 година журналистът Ибрахим Сюид получава плик, който съдържа парчета метал. Подателят е анонимен, но твърди, че това са останки от космически кораб, който се е разбил в курортния град Убатуба. Парчетата метал били чист магнезий. Техният произход е все още пълна мистерия.

Множество странни обекти в небето са регисрирани и от жителите на Коларес през 1977 година. Те също така се оплакват от странни наранявания по телата си. Според изследване на учена Жак Вале, няколко човека са убити от странните обекти. Засечена е радиация, както и термични изгаряния и странни белези по телата на хората. След края на разследването правителството обаче обявява, че няма абсолютно нищо необичайно в това.

Един от най-причудливите случаи е от 1996 г. Тогава няколко души твърдят, че са видели извънземно създание, обикалящо улиците на град Варгиня. То приличало на "дявола". За първи път съществото е забелязано от три жени в януарски следобед. След това го виждат още хора и дори Wall Street Journal разказа странната история. Може и да звучи глупаво, но това е един от най-известните случаи за видяно извънземно в Бразилия.

Може би последният случай в Бразилия ще се присъедини към дългия списък с мистериозни срещи с НЛО в страната. Но скептиците имат други версии - според тях, това е вид пиротехника, китайски фенер или дрон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като разбраха, че от днес отварят моловете, ще се изпотрепят да бързат.
21
2
 
2
 
! Отговори
панчо преди 3 години
тази снимка е моята когато бях на 9 год.мама ме снима в един подлез
20
0
 
3
 
! Отговори
тиква преди 3 години
по план е трябвало да кацнат в американска секретна база но високото атмосферно налягане ги е отнесло към бразилиягорките сигурно много са се изплашилитрябва бързо да се връщат там от където са дошли преди да ги налази вируса
19
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
това означава,че има ЗЕМНИ,които "трепят хора за храна"...да си чул за човекоядците от преданията?Па и друго:-Вие,"феновете" на "извънземните",просто ги обиждате!..-Ама помислете:-Що за "техника" ще имат те за да преодоляват невъобразими пространства,но като дойдат на Земята и.."КАТАСТРОФИРАТ"?!?!.."Спирачките " ли им отказват?..Не могат да се ориентират къде са ли?
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЛО не означава задължително, извънземни. Това, че този който вижда НЛО не знае какво е, не означава, че някой друг също не знае. Все някой е осведомен за летящите обекти. За непросветените те са НЛО, но не и извънземни. Във връзка с ковид19 движението на летящи обекти (и не само) е силно ограничено. Може би пък това подтикнало извънземните да се "пораздвижат". Кой знае.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кат не виждаш ултравиолета и нощно време без фенерче си като охлюф .Това означава ли че няма извънземни които виждат нощем и трепят хора за храна .
16
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
до 12:така е,но с една забележка:-НЕ ГИ НАРИЧАЙТЕ "извънземни"!..Защото:-Ние не виждаме и ултравиолета,това означава ли,че е "извънземен"?-Не виждаме гравитацията,това означава ли,че е "извънземна"?-Не чуваме под 20 хц и над 20000хц,това означава ли,че са "извънземни"-Не виждаме гама-лъчението,това означава ли,че е "извънземно"?.ВСИЧКО ,което не можем да си обясним е МЕСТНО,ЗЕМНО!..Просто "паралелен свят".със сигурност има извънземни,но не вярвам някога да успеем да контактуваме с тях
15
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Бразилската джунгла излизат нови форми на живот всеки ден !Невероятно е че Анаконда има само там и това че нямаме снимки сАнаконда не значи че няма .Освен това съществуват огромни сепии с големина на кораб !Какво убива самолети,кораби в Бермудският Триъгълник ?Извънземните трябва ли им кислород ?С какво се хранят ?Обичат ли да ядат хора на скара или ги ядът сурови ?
14
2
 
4
 
! Отговори
маус преди 3 години
на тяхната планета им е свършил петрола и са отскочили до нашата да заредят по евтин
13
3
 
3
 
! Отговори
хъша преди 3 години
всички знаят че ние българите сме създали извънземнитепроблема е че и те като нас шофират дрогирани и пийнали и заради това губят контрол и катастрофирват тук тамна летящите им чинии пише made in bulgaria
12
5
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
хахаахдерзайте наивни фантазиори и любители на конспирации,плоски земи и извънземнималко матрял да задържа мозъците ви активни за известно време
11
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те извънземните са нявидими за човешкият спектър !Има животни които виждат извънземните .Човека не е единственото умно същество в тази планета .Колкото и да ни се иска има неизследвани океани,джунгли и места.Оказа се и че вирусите са неизследвани както трябва !Реагирате все едно сме сами в Космоса .Не може да сме само хората умни не е възможно .Дори разума при хората е контролиран .
10
3
 
12
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Как пък при милиарди телефони и не знам колко фотоапарати и камери на на планетата земя не се намери една качествена снимка на НЛО
9
3
 
7
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Тва е Бойче с на жена си Поршето. Опитва да остане незабелязан между София и БарЦилона.
8
5
 
15
 
! Отговори
roshani izila преди 3 години
още не е дошло времето да се признае че извънземни същества обитават земята,затова такива новини се цензурират
7
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много субстанции употребяват явно - като се поизчистят ще намалеят и извънземните набези...
6
3
 
1
 
! Отговори
босия преди 3 години
Бол-сонар-о,дел-то босо
5
16
 
4
 
! Отговори
Сумоса преди 3 години
Аз вярвам в Бога Христа,те у бразилия са от-ка-ча-лки,и обратни,гейкове,лесбоси,джендралоси,педи-грип-али и ред други заболявания
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извънземните са почнали да "убиват" сателитите на Мъск.
3
7
 
5
 
! Отговори
От всички страни на преди 3 години
Галактиката идват да видят чудото "Болсонаро".