От 86 до 54 кг – мъж показа, как коронавирусът е съсипал тялото му

Той прекарва 6 седмици в болница, през 4 от тях е интубиран
21 май 2020 15:25, Нели Христова
238
От 86 до 54 кг – мъж показа, как коронавирусът е съсипал тялото му
Снимка: Instagram

43-годишният Майк Шулц е медицинска сестра в Сан Франциско. Той е напълно здрав мъж - тренира по 6 или 7 пъти в седмицата. Тежи 86 килограма. В началото на март отива на фестивал в Маями. Усмихва се, забавлява се с приятели и публикува снимка в Instagram, твърдейки, че си прекарва страхотно. Докато те танцуват, не осъзнават, че  коронавирусът също присъства на партито.

"Нямаше никакви ограничения по време на фестивала, нямаше забрани. Мислехме си, че ще мием ръцете си повече, няма да пипапе лицето си и всичко ще бъде наред", разказва Майк.

38 души, които са присъствали на фестивала, дават положителна проба. Трима мъже умират.

Два дни след купона Майк вдига температура, започва да изпитва трудност да диша, дробовете му се пълнят с вода. Приет е в болницата светкавично. Лекарите го лекуват с кислород през носа, но той продължава да се влошава. Когато един от медиците му казва, че най-вероятно ще бъде интубиран, Майк се паникьосва.

"Когато се събудих, мислех че е минало само седмица", казва Майк пред BuzzFeed News. Но лекуващите лекари веднага го осведомяват - бил е в болница около 6 седмици. Четири и половина от тях мъжът е бил интубиран. Все пак успява да пребори вируса, но той оставя сериозни щети по тялото му.

Майк вече тежи 54 килограма. Изпитва трудност да стане и да направи плашещата снимка в огледалото, която да публикува в Instagram, за да покаже какви щети може да нанесе COVID-19 върху здрав и атлетичен човек.

"Бях толкова слаб. Не можех дори да държа телефона си, защото беше толкова тежък. Дори не можех да пиша, защото ръцете ми трепереха", раказва Майк за дните, след като е екстубиран. Капацитетът на белите му дробове се възстановява изключително бавно.

"Знаех за коронавируса, но не мислех, че е толкова сериозен. Мислех си, че съм достатъчно атлетичен и той няма да ме засегне тежко. Знам, че много хора си го мислят дори и сега. Исках да покажа, че това може да се случи на всеки. Няма значение дали си млад или стар. Дали имаш придружаващи заболявания или не. Можеш да се разболееш тежко", казва Майк.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лили Иванова и Ози Озбърн корона не ги лови. Ще ни надживеят всички !
182
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 196Противоепидемичните мерки за да бачкат трябва народонаселението да не усети, че има вирус. Ако навън беше като черната чума щеше да плюеш управниците, че са некадърни нали ? Като те гледам и компютърен чип няма да те избави от простотията.
181
8
 
11
 
! Отговори
Сп???нс !? преди 3 години
Да използваш "медицинска сестра" за мъж си е гавра с езика и читателите, поне санитар, да бяхте написали. Не можах да продължа с четенето, съжалявам.
180
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този измислен вирус вече повечето деца и млади хора ако не и всички са го прекарали.Престанете с всички глупости Целта е съвсем друга Чипизация Ковид Паспортизация,Ваксинации с чипове и отрова с чужда ДНК за да ви превърнат в безплодни урoдe отнемне на децата ви и тоталитарен контрол
179
11
 
3
 
! Отговори
много е зле наистина преди 3 години
Тоа съчинен ков го карах преди около 2г. Мислех ,че е необикновен грип.Тежа 106 кг.тренирам 4 пъти седмично планина с мускули.Слек като почна имах 12дни ал инклузив 40градуса и не се оправяше.Беше зима На ден трети бягах с вируса в ледено време.Отпуши ми дробовете до някъде спря се 24 часа после пак съща работа.Смаза ме направо.Станах 84кг само за 6 седмици. Нищо не ми се ядеше и пиеше. Държи около 12 дни-кашлицата месец.В това време не знаеш къде се намираш и кой си.Месеци възстановяване взема
178
8
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До невярващите.Не вярвайте на хубави неща,за да ви стигат(примерно,че ще спечелите от 6 тотото).Не дърпайте дявола за опашката.Надявам се че си преплитате пръстите,като искате да се уверите,че вируса съществува
177
4
 
5
 
! Отговори
пенчо преди 3 години
"Мислехме си, че ще мием ръцете си повече, няма да пипапе лицето си и всичко ще бъде наред", разказва Майк.и какво стана мерките са не ефективни . реално има млади хора който са си отишли млади има и хора преклонна възраст който са се излекували. никои не знае какво му е писано.ако този герой се е отървал само с свалени килограми за 1-2 години може да се възстоновиСпоред мен не трябва не трябва да се има крайности . нито от сутрин до вечер да гледаш/четеш за короната нито да си безотговорен
176
3
 
14
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Ясно, изплашихме се, спираме всички заводи, магазини, училища и се качваме обратно по дърветата.
175
9
 
9
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Малко странна статия. Това, че отслабва след 5 сед в кома, не е изненада...Интересно, е че това той го е публикувал от преди 3 сед.., а при нас идва сега? С каква цел? Да ни изплашат ли? Че го има този вирус никой не отрича, но хайде стига с това облъчване..вместо да дадат бабата от вчера на 127, която се е излекувала ми пускат плашеща статия...
174
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какво да се очаква след шест седмици в изкуствена кома без да приема количеството храна, което приема обикновенно. Настъпила е атрофия на муслулите, да не би някой да очаква, че са го хранили с лъжица! Пускат се само системи за поддържане. Нищо странно, нормално е да няма сили, но тоз вирус не му е изял мускулите.
173
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, след 4 седмици интубация, явно в безсъзнание или медицинска кома, щом нямаш представа колко време е минало, е напълно нормално да губиш тегло, и без да си бил заразен с модерния коронавирус. Все пак са те поддържали само с физиологичен разтвор, а не си приемал калориите, които си приемал преди това.
172
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А сега сериозноЧе медиите преекспонират ситуацията е ясно. Обаче разсъжденията ти за пъпките и пчелите са доста инфантилни. Човек може да си умре от много неща, независимо от размера на причинителя - пчела, фъстък или пъпка. Не всички умират прегазени от валяк като в Остин Пауърс. Ако имаш алергия към пчели или фъстъци, можеш да получиш анафилактичен шок и да умреш за минути, така че вземи порасни малко и прочети някоя книга, преди да се правиш на капацитет по форумите.
171
4
 
20
 
! Отговори
Smurf преди 3 години
Като му гледам първата снимка едни господ знае на колко шепи стимулатори и добавки е бил за да изглежда така. Който си въобразява че гълтането на всякакви хапчета е без последствия върху имунната система ...леко е объркал планетата
170
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо лъжоркате.
169
0
 
6
 
! Отговори
истина преди 3 години
За три седмици можеш много да отслабнеш,когато не се храниш.Този е бил интубиран,хранили са го венозно,но е бил обездвижен.
168
0
 
11
 
! Отговори
Aха преди 3 години
До BлкХимия или не, в интензивното се топиш като масло в тиган.
167
12
 
18
 
! Отговори
А сега сериозно преди 3 години
Платения шаш от медиите продължава. Изровили някакъв случай за който не знае дори каква е цялата истина и го плеснали като статия. На тоя ли да вярваме или на последните статистики и изследвания, които уж медиите ни даваха зор да слушаме? И 0.3% смътност е лъжа? А под 65г - дори 0.001Аз мога да ви кажа дори случай за умрял човек от разчопляне на пъпка, и друг от ухапване от пчела, и друг от ядене на фъстъци- да забранят фъстъците ли ? Или да изтрепят пчелите и да обвявят всеобща карарантина?
166
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 3 години
за тялото...то е тленно...за душата ни кажи...имаш ли...плащаш данъци за междузвезди войни,за правене на бойни отровни вещества,на мафиоти заърсяващи планетата ни с отпадъци от което печелят пари,обслужвани от зависими политици на които плащаме заплати за да защитават интересите ни и да търсят решения на проблемите ни за да живеем добре и щастливо...те дори маски не осигуриха...за душата ни разкажи...за предателствата..алчността...фашизма...геноцида...имаш ли смелост???
165
15
 
20
 
! Отговори
13 преди 3 години
БРАВО НА ТОЗИ МЪЖ!!! ТОЛКОВА Е искрен, говори истини, които ние- здравите, НЕ осъзнаваме!!!МОЛЯ ВИ, пак прочетете, какво ни е написал, ОСЪЗНАЙТЕ, ЧЕ ИМА проблем.АКО се пазим имаме шанс да оживеем!!МЕДИЦИНСКА СЕСТРА СЪМ, НЕ МЕ Е СТРАХ, но..се пазя!!!ВСИЧКО Е В НАШЕТО СЪЗНАНИЕ, всеки решава- САМ.НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ- НИЩО, ПАЗЕТЕ близките си, така пазите- ВСИЧКИ, МОЛЯ ВИ!!!
164
13
 
16
 
! Отговори
Bлк преди 3 години
Спрял е химията и се е върнал към естественото си тяло.