От 86 до 54 кг – мъж показа, как коронавирусът е съсипал тялото му

Той прекарва 6 седмици в болница, през 4 от тях е интубиран
21 май 2020 15:25, Нели Христова
238
От 86 до 54 кг – мъж показа, как коронавирусът е съсипал тялото му
Снимка: Instagram

43-годишният Майк Шулц е медицинска сестра в Сан Франциско. Той е напълно здрав мъж - тренира по 6 или 7 пъти в седмицата. Тежи 86 килограма. В началото на март отива на фестивал в Маями. Усмихва се, забавлява се с приятели и публикува снимка в Instagram, твърдейки, че си прекарва страхотно. Докато те танцуват, не осъзнават, че  коронавирусът също присъства на партито.

"Нямаше никакви ограничения по време на фестивала, нямаше забрани. Мислехме си, че ще мием ръцете си повече, няма да пипапе лицето си и всичко ще бъде наред", разказва Майк.

38 души, които са присъствали на фестивала, дават положителна проба. Трима мъже умират.

Два дни след купона Майк вдига температура, започва да изпитва трудност да диша, дробовете му се пълнят с вода. Приет е в болницата светкавично. Лекарите го лекуват с кислород през носа, но той продължава да се влошава. Когато един от медиците му казва, че най-вероятно ще бъде интубиран, Майк се паникьосва.

"Когато се събудих, мислех че е минало само седмица", казва Майк пред BuzzFeed News. Но лекуващите лекари веднага го осведомяват - бил е в болница около 6 седмици. Четири и половина от тях мъжът е бил интубиран. Все пак успява да пребори вируса, но той оставя сериозни щети по тялото му.

Майк вече тежи 54 килограма. Изпитва трудност да стане и да направи плашещата снимка в огледалото, която да публикува в Instagram, за да покаже какви щети може да нанесе COVID-19 върху здрав и атлетичен човек.

"Бях толкова слаб. Не можех дори да държа телефона си, защото беше толкова тежък. Дори не можех да пиша, защото ръцете ми трепереха", раказва Майк за дните, след като е екстубиран. Капацитетът на белите му дробове се възстановява изключително бавно.

"Знаех за коронавируса, но не мислех, че е толкова сериозен. Мислех си, че съм достатъчно атлетичен и той няма да ме засегне тежко. Знам, че много хора си го мислят дори и сега. Исках да покажа, че това може да се случи на всеки. Няма значение дали си млад или стар. Дали имаш придружаващи заболявания или не. Можеш да се разболееш тежко", казва Майк.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баш от *** ли очаквате такива енциклопедични познания, че медицинските сестри от мъжки пол се наричат не "мъжка сестра", а "фелдшер". Начетохме се на всякакви издевателства с езика ни, то не бяха "войник на съдбата" (наемник), "дете на съдбата" (извънбрачно дете), "мъже на войната" (боен кораб), "полубрат" (доведен, заварен или природен е на български и дава моментална информация какво е положението), "пеперуди в корема" (влюбен съм), "в обувките на някого" (ако бях на негово място)...
142
2
 
25
 
! Отговори
ники преди 3 години
С химикалките, които е взимал, да си радва, че въобще е жив.
141
2
 
9
 
! Отговори
Марко Захарев преди 3 години
Хубаво - гей е човека. Ама мъжката мед. сестра не е ли фелдшер? Тва че е гей, не го прави от женски пол.
140
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На първата снимка защо се държи за долнището? Пика ли му се?
139
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Станал е пак нормален мъж на средна възраст. Нормален в смисъл на телосложение.
138
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма придружаващи.. анаболите са си заболяване бе лешник
137
1
 
17
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
тоя направо е лочил анаболи с килограми
136
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е от короната.Това е като спреш анаболите и се обездвижиш карантииран.
135
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По англоезичните сайтове писаха че е бил на ЛГБТ денс парти, та има едно специфичнозаболяване което ги лови такива като тоя, пак с четири букви от което се отслабва...
134
35
 
19
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
Тези нашенци дето казват че няма вирус и величаят Мангъзов ,да прочетат това 10 пъти.
133
9
 
33
 
! Отговори
фестивал в Маями преди 3 години
или просто казано - гей-парад в Маями да обяснявам ли нататъка кой е пипнал СПИН какво е обяснението за сомашната сонда която се вижда на снимката ?жалка глобалистка пропагандна лъжа - ето това е цялата тази история !
132
3
 
21
 
! Отговори
Ами, мили батки, преди 3 години
мисля, че тази история ясно дава отговора какво прави зобенето с тялото - докато употребяваш си на върха, така и се чувстваш, когато спреш - всичко си излиза от тялото и резултат е плачевен. Това става защото тялоото е било лъгано с разни синтетики и реално нищо или почти нищо не е съградило само. По принцип всеки спортист в даден момент от кариерата си е употребил зоб, но е важно да се следи цикъла на разпад, след което да се оставя тялото само да се възстанови и опита да задържи постигнатото.
131
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За всезнайковците"Знаех за коронавируса, но не мислех, че е толкова сериозен. Мислех си, че съм достатъчно атлетичен и той няма да ме засегне тежко. Знам, че много хора си го мислят дори и сега. Исках да покажа, че това може да се случи на всеки. Няма значение дали си млад или стар. Дали имаш придружаващи заболявания или не. Можеш да се разболееш тежко", казва Майк.
130
6
 
33
 
! Отговори
НАПИШИ КОМЕНТАР преди 3 години
Ако не беше зобил да е изкарал вируса безсимптомно, химията го е състарила и превърнала в развалина.
129
6
 
4
 
! Отговори
до хаха преди 3 години
А на теб да ти налеят малко мозък и... дори това няма да ти помогне.
128
13
 
7
 
! Отговори
Додо преди 3 години
"Майк Шулц е медицинска сестра в Сан Франциско."====================================А?
127
25
 
9
 
! Отговори
Мангъров преди 3 години
Това са глупости, ние с президентчето радев казваме че няма никакъв вирус, а само едно леко грипче. Нека се съсредоточим на важните неща - шезлонгите на мутрите и данъка на заведенията!
126
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След два дни вдигнал температура и не можел да диша...Нали при коронката симптомите се появявали най-рано след седмица....
125
11
 
20
 
! Отговори
хаха преди 3 години
една торба зоб на муцуната и ще се освести.
124
20
 
10
 
! Отговори
123456 преди 3 години
Тоя и да си беше заминал, нямаше да е голяма загуба...